Σαλή-Παπασαλή: «Σε ευχαριστώ, ω εταιρία»

Δελτίο τύπου της φοιτητικής κίνησης «Ρωγμή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο» με αφορμή τις δηλώσεις της πρυτάνεως του Ιονίου Πανεπιστημίου, Α. Σαλή-Παπασαλή, σε τηλεοπτικό σταθμό του νησιού για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στην Κέρκυρα.

Θέλοντας να μιλήσει για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο η Α. Σαλή-Παπασαλή θεώρησε σωστότερο να αναφερθεί εκτενώς στους χορηγούς της συνόδου, λέγοντας πως εξαιτίας τους η πραγματοποίηση της συνόδου δεν επιβαρύνει καθόλου τον προϋπολογισμό του ιδρύματος. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, πάλι σε τηλεοπτικό σταθμό της Κέρκυρας, μετά από ερώτηση για τα προβλήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είχε τονίσει ότι «πρέπει να γίνουμε έμποροι της γνώσης» μέσω της επιβολής διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα κ.ά.. Η Α. Σαλή-Παπασαλή επιχειρεί δηλαδή με κάθε ευκαιρία να εμφανίσει τους ιδιώτες επενδυτές ως τη μόνη λύση για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου.

Η στάση αυτή της πρυτανείας μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ντροπή, όταν την ίδια στιγμή φοιτητές χάνουν σίτιση και στέγαση, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Παράλληλα οι συμβάσεις και ο προϋπολογισμός μειώνονται, το πανεπιστήμιο "πονάει" στο κτιριακό κ.α..  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ!!! Μάλιστα ο δήμαρχος Κέρκυρας και "σύντροφος" της Σαλή στη Ν.Δ., Ι. Τρεπεκλής, είπε ότι μπορούν να δημιουργηθούν κι άλλα τμήματα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αποσιωπώντας εσκεμμένα και αυτός να αναφερθεί στα πολλά προβλήματά του.

Ως Ρωγμή Ι.Π. καταδικάζουμε την πρυτανεία που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξωτερική εικόνα εκείνης και του πανεπιστημίου και η προσέλκυση ιδιωτών. Αυτή η αδιαφορία διογκώνει τα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν το πανεπιστήμιο και όλη τη δημόσια εκπαίδευση.

Καλούμε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να αγωνιστούν για ένα Ιόνιο Πανεπιστήμιο στα χέρια εκείνων που το απαρτίζουν και όχι των χορηγών και των παραγόντων.

Για μια Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία υψηλού επιπέδου στην υπηρεσία του λαού και της επιστήμης.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
403ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής