Σαφάρι κατά της «λαθρεπιβίβασης» ξεκινά το Υπ. Υποδομών και η διοίκηση του ΟΑΣΑ. Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος;

Το κείμενο σε pdf εδώ

 
Σαφάρι κατά της «λαθρεπιβίβασης» ξεκινά το Υπουργείο Υποδομών και η διοίκηση του ΟΑΣΑ με 400 ελεγκτές, σύμ φωνα με την Ελευθεροτυπία 18/1/2011. Στην πραγματικότητα ξεκινά σαφάρι ενάντια στο κίνημα «δεν πληρώνω» που αναπτύσσεται και επεκτείνεται στο τομέα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.

Το κίνημα άρνησης πληρωμής του εισιτηρίου κάνει αυτές τις μέρες τα πρώτα του βήματα. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΑ επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το επιβατικό κοινό, έτσι ώστε το κίνημα αυτό να μην εξαπλωθεί.

Το κίνημα «δεν πληρώνω» έχει ως στόχο: 
  • να μην αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες
  • να υπάρχει δωρεάν μετακίνηση αρχικά για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και για τους εργαζόμενους τις πρωινές ώρες, όπως γίνονταν και στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
  • να αυξηθεί η κρατική επιδότηση προς τα ΜΜΜ (το νέο νομοσχέδιο τη μειώνει από 70% σε 40%).
  • να μην αραιώσουν τα δρομολόγια και να μην καταργηθούν γραμμές. Αντιθέτως διεκδικεί επανασχεδιασμό και επέκταση του δικτύου των ΜΜΜ, συχνά δρομολόγια και ποιοτική μετακίνηση.
Το κίνημα «δεν πληρώνω» στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που παλεύουν:
  • ενάντια στη δραματική μείωση των μισθών τους,
  • ενάντια στις μετατάξεις και τις απολύσεις,
  • ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.
Καλούμε το επιβατικό κοινό να μην «τσιμπήσει».

Να οργανωθούμε όλοι σε επιτροπές άρνησης πληρωμής του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Ο καθένας μόνος του είναι αδύναμος. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να αντισταθούμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να στηρίξουν το κίνημα «δεν πληρώνω».

Εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, το κίνημα «δεν πληρώνω» βοηθά τον αγώνα σας.

Σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αυτό το κίνημα ασκεί πίεση στην κυβέρνηση καθώς της στερεί το μόνο πράγμα που την ενδιαφέρει: λεφτά. Την ίδια στιγμή, αποθαρρύνει τους ιδιώτες που σχεδιάζουν να αγοράσουν κομμάτια των αστικών συγκοινωνιών όταν η κυβέρνηση αρχίσει να τις ξεπουλά.

Ποιος ιδιώτης όμως θα επενδύσει στις συγκοινωνίες όταν σε αυτές έχει αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα άρνησης πληρωμής;

Εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, συμμάχους στον αγώνα σας δεν θα βρείτε ούτε στα γραφεία των κομμάτων εξουσίας, ούτε στα κανάλια. Οι μόνοι σύμμαχοι που μπορείτε να βρείτε είναι το επιβατικό κοινό και η κοινωνία.

Το σαφάρι που εξαπολύει η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει ως στόχο να στρέψει το επιβατικό κοινό ενάντια στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες. Μην τους αφήσετε.

Κάνουμε έκκληση στα σωματεια των εργαζομένων στις αστικες συγκοινωνίες να πάρουν άμεσα θεση στις γενικές συνελεύσεις και στα ΔΣ και να εμποδίσουν την τρομοκρατία που εξαπολύει η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΣΑ στο επιβατικό κοινό και στο κίνημα "δεν πληρώνω"

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αττικής είναι κοινός αγώνας των εργαζομένων, των επιβατών και της κοινωνίας. Δεν υποχωρούμε!

Υ.Γ. Κύριοι ελεγκτές, αν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες περάσει, το πρώτο κομμάτι που θα  ιδιωτικοποιηθεί, θα είναι ο έλεγχος των εισιτηρίων. Οπότε, το έξτρα εισόδημα που σήμερα βγάζετε από τα πρόστιμα, θα το χάσετε έτσι κι’ αλλιώς. Κι εκτός απ’ αυτό, το σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα χάσετε και τη δουλειά σας, γιατί η κυβέρνηση θα σας αντικαταστήσει με φτηνούς εργαζόμενους των 600 ευρώ όπως κάνει παντού. Έχετε την εντύπωση πως σε εσάς θα κάνει εξαίρεση; Αφήστε λοιπόν τα πρόστιμα και αγωνιστείτε για να μην περικοπεί ο μισθός σας και για να μην χάσετε τις θέσεις εργασίας σας.

Related Files

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα