Σάββατο 8 Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα Δράσης Ενάντια στις Κλιματικές Αλλαγές Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στη 1μ.μ.

Γιατί γίνεται η συγκέντρωση:

Στις 3 – 14 Δεκεμβρίου 2007, λαμβάνει χώρα η διακυβερνητική σύνοδος του ΟΗΕ, στο Μπαλί της Ινδονησίας, με θέμα τις κλιματικές αλλαγές. Γι’ αυτό το λόγο, το πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη, θα γίνουν διεθνώς κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις πολιτικές, που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η 8 Δεκέμβρη έχει οριστεί ως παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στις κλιματικές αλλαγές.
Στην Αθήνα οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8 Δεκέμβρη, στο Σύνταγμα, στις 1μ.μ., ενώ παρόμοιες κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας.

Ποιος οργανώνει / συμμετέχει τη συγκέντρωση:

Περιβαλλοντικές και τοπικές συλλογικότητες:

Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών, που περιλαμβάνει 102 συλλογικότητες γειτονιάς και δημοτικά σχήματα, η Παναττική Πρωτοβουλία για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το WWF Ελλάς, η ΒΙΟΖΩ, η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού, η Συντονιστική Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, η Επιτροπή Κατοίκων για τη Βίλλα Ζωγράφου, η GreenAttack, ο Αχελώου Ρους, η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Ν. Σμύρνης για τον χώρο του Πανιωνίου, η Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της Petrola και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής Χαλυβουργικής.

Επιστημονικοί Φορείς:

Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.

Συνδικάτα:

ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΔΟΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΛΜΕ, ΟΤΟΕ, Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας.

Μετέχουν επίσης,

η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας και ο Αστέρας 2004 Καισαριανής, φοιτητικοί σύλλογοι, σχολεία, ποδηλάτες – ισσες, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και το Δίκτυο για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων

Γιατί πρέπει να είμαστε όλοι εκεί:

Για να στείλουμε μήνυμα στους ισχυρούς της γης ότι δεν αδιαφορούμε, δεν είμαστε απαθείς, αλλά απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
Για να βροντοφωνάξουμε στην ελληνική κυβέρνηση ότι δεν ξεχάσαμε τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Δεν ξεχάσαμε τους 75 νεκρούς, ούτε την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε. Αντιθέτως, είμαστε ακόμα εδώ και διεκδικούμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δασών και τελικά των ίδιων των ζωών μας.
Οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι διαδηλώσεις, ο συντονισμός και οι κοινές δράσεις όλων των οργανώσεων και των πολιτών που ενδιαφέρονται και παλεύουν για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι αναγκαίες για να ακουστεί φωνή μας, να γίνει ξεκάθαρη η βούλησή μας και για παλέψουμε αποτελεσματικά ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα