Σάββατο 20/3: Διεθνής μέρα δράσης ενάντια στην κατοχή του Ιράκ

Αναζητώντας διέξοδο από τη κρίση νομιμότητας που περνά, ο παγκόσμιος καπιταλισμός χρησιμοποιεί τη βία και τον πόλεμο ώστε να διατηρείται μια αντιλαϊκή τάξη πραγμάτων.

Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις να θέσουν τέρμα στον μιλιταρισμό, τον πόλεμο και τα εξοπλιστικά προγράμματα, και την κατάργηση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ διότι αποτελούν ρίσκο και απειλή για την ανθρωπότητα και τη ζωή στο πλανήτη.

Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του λαού του Πουέρτο Ρίκο που ανάγκασαν τις ΗΠΑ να κλείσουν τη βάση τους στο Vieques. Ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" όχι μόνο λειτουργεί ως πρόσχημα για τη συνέχιση του πολέμου και της κατοχής του Ιράκ και του Αφγανιστάν αλλά επίσης χρησιμοποιείται και ως απειλή και όπλο εναντίον της διεθνούς κοινότητας. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ διατηρούν το εγκληματικό εμπάργκο εναντίων της Κούβας και αποσταθεροποιούν τη Βενεζουέλα.

Η αντίθεσή μας στο πόλεμο διεθνώς παραμένει το κύριο αίτημα στις κινητοποιήσεις μας ανά τον κόσμο.

Καλούμε όλο το κόσμο μέσω των αντιπολεμικών κινημάτων κάθε χώρας, που αναπτύσσουν τις κατά τόπους συνεργασίες και μεθόδους δράσης ώστε να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμετοχή, σε ταυτόχρονη κινητοποίηση στις 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο και στη κατοχή του Ιράκ που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και των συμμάχων τους.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση όλων των στρατευμάτων κατοχής και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του ιρακινού λαού σε αυτοδιάθεση όπως επίσης το δικαίωμά τους σε αποζημίωση για όλες τις ζημιές που υπέστησαν από το εμπάργκο και τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,283ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα