Ρωγμή Ιονίου Πανεπιστημίου…

Του Ιάκωβου Παναγόπουλου, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η Ρωγμή – αριστερή κίνηση αμφισβήτησης, είναι μια παράταξη που δραστηριοποιείται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο τα τελευταία τρία χρόνια. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη να αποκτήσουμε μια φωνή στο πανεπιστήμιο η οποία θα υπερασπίζεται στην πράξη τα δικαιώματα των φοιτητών και θα τα συνδέει με τους αγώνες και έξω από το πανεπιστήμιο.

Φέτος το φθινόπωρο, παίξαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα σχετικά με το θέμα της στέγασης, όταν οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με την κυβερνητική παράταξη του πανεπιστημίου (Π.Α.Σ.Π) πέταξαν έξω από τις εστίες εκατοντάδες φοιτητές. Επιδιώξαμε ο αγώνας και οι αποφάσεις να περάσουν στα χέρια των ίδιων των φοιτητών χωρίς καπελώματα, διασπαστικές τακτικές και τελικά ξεπουλήματα όπως έκανε η ΚΝΕ/ΜΑΣ.

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της η ΡΩΓΜΗ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων όπως τον Δεκέμβρη του 2008. Δίνει την μάχη μέσα και έξω από τις σχόλες οργανώνοντας εκδηλώσεις και πορείες ενάντια στον ρατσισμό και στην φασιστική απειλή, ενάντια στον πόλεμο ενώ συμμετείχε και στις απεργίες με στόχο την κοινή των εργαζομένων και νεολαίας για τα δικαιώματά μας.

Αυτή τη στιγμή η ΡΩΓΜΗ έχει παρέμβαση κυρίως στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Η λειτουργία του σχήματος γίνεται μέσα από ανοιχτές – δημοκρατικές διαδικασίες όπου ακούγονται όλες οι απόψεις και καταλήγουμε στην λήψη αποφάσεων, προτάσεων, θέσεων, δράσεων. Συναντήσεις γίνονται τόσο σε επίπεδο τμήματος όσο και σε δια τμηματικό επίπεδο. Η άποψη του 1οετή έχει το ίδιο βάρος με την άποψη του 5οετή και θεωρούμε ότι ο καθένας έχει την ικανότητα να παλέψει ανά πάσα στιγμή τις θέσεις του σχήματος.

Στις φετινές φοιτητικές εκλογές είναι σημαντική η στήριξη των ψηφοδελτίων τις Ρωγμής καθώς η ανάγκη για μια δυνατή αριστερή φωνή μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα Διοικητικά Συμβούλια γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Με τον νέο νόμο που ετοιμάζει η Διαμαντοπούλου τα δικαιώματα των φοιτητών βγαίνουν στο σφυρί. Για αυτό χρειάζεται μια δυνατή απάντηση από το ίδιο το φοιτητικό κίνημα που στο παρελθόν και με τους αγώνες του έχει δείξει στους εκάστοτε κυβερνώντες ότι πρέπει να τρέμουν στην σκέψη τις ανόδου του…..

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής