Ρωγμή Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα): Η ΠΑΣΠ στον δρόμο του Πάγκαλου!

Εδώ και μέρες, η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία λάσπης και τραμπουκισμών ενάντια στις δυνάμεις της αριστεράς και το φοιτητικό σχήμα Ρωγμή (δες και εδώ:https://xekinima.org/arthra/view/article/ionio-panepistimio-oi-trampoykismoi-tis-pasp-den-tha-p/ ). Με αφορμή μικροεπεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας την Πέμπτη 12/5, η ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση-μνημείο θράσους, συκοφαντίας και μαύρης προπαγάνδας. Συνόδευσε μάλιστα την εκστρατεία λάσπης με νέους τραμπουκισμούς και απειλές κατά την διάρκεια των συνελεύσεων των φοιτητών που έγιναν την Παρασκευή 13/5. Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-απάντηση του φοιτητικού σχήματος Ρωγμή στην συκοφαντική επίθεση, καθώς και αυτούσια την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ στην συνέχεια.

Η ΠΑΣΠ στον δρόμο του Πάγκαλου! 

Με αφορμή μικροεπεισόδια που έγιναν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας κατά την διάρκεια πορείας ενάντια στην καταστολή την Πέμπτη 12/5, η ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση-μνημείο θράσους. Κατηγορούν τα μέλη της Ρωγμής για «τραμπούκους», «κουκουλοφόρους», «μασκοφόρους προδότες, σαν αυτούς της γερμανικής κατοχής», «ίδιους με τους χρυσαυγίτες και τους ΜΑΤατζήδες» κ.α. Την ανακοίνωση αυτή την έστειλαν σε μια σειρά ειδησεογραφικά site, ενώ την μοίρασαν και σε όλες τις συνελεύσεις που έγιναν την επόμενη μέρα. Στις συνελεύσεις αυτές συνέχισαν τους τραμπουκισμούς και τις απειλές ενάντια σε φοιτητές, που είχαν επαναλάβει και την Τρίτη 10/5 στο ΤΗΧΕΙ (βλέπε: www.rwgmiioniou.wordpress.com). Είναι φανερό πως η φοιτητική παράταξη της κυβέρνησης που διαλύει τα πάντα και ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου διαδηλωτές, δεν έχει κανένα άλλο τρόπο να σταθεί πολιτικά από το ψέμα, την συκοφαντία και τις βρισιές ενάντια σε όσους αγωνίζονται. Πρώτος διδάξας άλλωστε, ο ανεκδιήγητος κ. Πάγκαλος, τον οποίον τα στελέχη της ΠΑΣΠ ακολουθούν πιστά.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα με την σειρά:

– Κατηγορούνται μέλη της Ρωγμής πως επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα όμως είναι πως τα μέλη της Ρωγμής, έχοντας μάθει πως στην διάρκεια της πορείας θα γίνουν επεισόδια αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, ούτε οργανωμένα με πανό, ούτε ως άτομα. Κανένα μέλος μας δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη πορεία ούτε προσέγγισε με κανέναν τρόπο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Προκαλούμε την ηγεσία της ΠΑΣΠ να αποδείξει αν μπορεί το αντίθετο. Δεν μπορεί, κάποιες φωτογραφίες θα τράβηξαν… Εκτός βέβαια και αν η ΠΑΣΠ υπονοεί πως αναγνώρισε τα μέλη της Ρωγμής…κάτω από τις κουκούλες. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως σημασία έχει μια μικρή μειοψηφία να «ξεκινήσει την επανάσταση» πετώντας αυγά και μπογιές. Εμείς πάλι παλεύουμε για την κινητοποίηση του μαζικού κινήματος των φοιτητών και των εργαζομένων. Κι αυτό γιατί εμείς δεν αρκούμαστε στο να ρίχνουμε αυγά, θέλουμε να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και αυτές τις πολιτικές που διαλύουν τα πάντα και που τα στελέχη της ΠΑΣΠ στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις.

– Κατηγορούμαστε για «κουκουλοφόροι». Η Ρωγμή με κάθε ευκαιρία, ήδη από την ίδρυση της, έχει κάνει ξεκάθαρο πως δικιά μας επιλογή είναι το μαζικό κίνημα των φοιτητών και των εργαζομένων και όχι το «μπάχαλο» ούτε βέβαια η «κουκούλα». Εμείς άλλωστε δεν έχουμε κανένα λόγο να κρυβόμαστε από τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Αυτοί που εδώ και μήνες όπου πηγαίνουν αναγκάζονται να κρύβονται, είναι τα στελέχη της εγκληματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αφού όπου κι αν προσπαθούν να εμφανιστούν δημόσια δέχονται τις αποδοκιμασίες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας. Κανένα μαζικό κίνημα δεν φοράει κουκούλες, ούτε επιλέγει τέτοιες μορφές δράσης. Αντίθετα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποδεδειγμένα και με στοιχεία, χρησιμοποιούν «κουκουλοφόρους»-ασφαλίτες στις πορείες για να συκοφαντήσουν τους αγώνες. Για αυτούς τους κουκουλοφόρους όμως η ΠΑΣΠ δεν έχει βρει ποτέ να πει μια κουβέντα…

– Η ΠΑΣΠ έχει το θράσος να δηλώνει «περήφανη» επειδή το έργο τους «το επιδοκιμάζουν οι φοιτητές κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύοντάς μας σε πρώτη δύναμη». Οι άνθρωποι ζουν πραγματικά σε άλλο πλανήτη! Η πραγματικότητα είναι πως η πλειοψηφία των συμφοιτητών μας, αηδιασμένη από την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ, απέχει (δυστυχώς) τόσο από τις φοιτητικές εκλογές, όσο και από τις γενικές συνελεύσεις. Ο μόνος λόγος που η ΠΑΣΠ είναι πρώτη δύναμη είναι η αποχή των περισσότερων φοιτητών από την μία και από την άλλη τα πάρτι, οι σημειώσεις και οι κάθε λογής «διευκολύνσεις». Για ποιο ακριβώς πράγμα δηλώνει «περήφανη» η ΠΑΣΠ; Επειδή βοήθησε τον πρύτανη να πετάξει τους συναδέλφους μας από τις εστίες; Επειδή στις συνελεύσεις (όταν γίνονται) τα στελέχη της γκαρίζουν γηπεδικά συνθήματα μην αφήνοντας κανέναν άλλο φοιτητή να μιλήσει; Επειδή στηρίζει την κυβέρνηση που διαλύει την δημόσια παιδεία;

– Την ώρα που τα ΜΑΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περπατάνε δίπλα-δίπλα με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που για 3 μέρες έδερναν και μαχαίρωναν όποιον μετανάστη έβλεπαν μπροστά τους στην Αθήνα, η ΠΑΣΠ έχει το θράσος να κατηγορεί εμάς για χρυσαυγίτες! Την ώρα που τα ΜΑΤ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μόλις πριν μερικές μέρες παραλίγο να σκοτώσουν έναν διαδηλωτή και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους, πολλούς σοβαρά, η ΠΑΣΠ μας κατηγορεί για …ΜΑΤατζήδες. Και όλα αυτά μέσα από μια ανακοίνωση που γράφτηκε…στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας. Χρειάζονται μήπως σχόλια;

– Ο γραμματέας της ΠΑΣΠ, που υποτίθεται ότι «τραυματίστηκε από την επίθεση», την άλλη μέρα περιφερόταν από συνέλευση σε συνέλευση (όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της ΠΑΣΠ) και τραμπούκιζε φοιτητές, ενώ δεν είχε ούτε γρατζουνιά! Στην συνέλευση του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας μάλιστα, ο ίδιος ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ απειλούσε και τραμπούκιζε φοιτητές, ενώ άλλο στέλεχος της ΠΑΣΠ απείλησε φοιτητή, μέλος των ΕΑΑΚ, πως «ξέρουμε τα ονόματα σας και να προσέχετε»…

«Άξιος ο μισθός τους» λέει χωρίς ντροπή η ΠΑΣΠ. Κι αυτό όταν εμείς στηριζόμαστε οικονομικά αποκλειστικά στην ενίσχυση των μελών και των φίλων μας, ενώ αυτοί ανήκουν στο κόμμα της SIEMENS, του Τσουκάτου, του Τσοχατζόπουλου… και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Γιατί όλα αυτά;

Ξέρουμε πως οι περισσότεροι φοιτητές βαριούνται αφόρητα να διαβάζουν ανακοινώσεις-πλακώματα μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων. Και τις περισσότερες φορές μάλιστα έχουν δίκιο. Όμως οι τραμπουκισμοί και οι χυδαίες επιθέσεις της ΠΑΣΠ δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε άσχετες με την εποχή που διανύουμε. Παιδεία, υγεία, μισθοί, δικαιώματα, όλα κατεδαφίζονται προκειμένου να θησαυρίζουν οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, για τους οποίους δουλεύει τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η φοιτητική της παράταξη, η ΠΑΣΠ. Ο μόνος τρόπος να περάσουν αυτή την πολιτική που οδηγεί την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας στην φτώχεια, την ανεργία και την απελπισία, είναι να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν όλους όσους αντιστέκονται στα σχέδια τους.

Να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει

Η σχολή μας, η παιδεία, συνολικά η κοινωνία, βρίσκονται αντιμέτωπες με μια τρομακτική επίθεση. Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους στις σχολές, την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση είναι να οργανωθούμε και να παλέψουμε, στις σχολές μας και την κοινωνία, μαζί με τους εργαζόμενους. Με την μαζική συμμετοχή μας, να μην αφήσουμε τις συνελεύσεις των συλλόγων μας να γίνονται μπάχαλο, να μην συζητάνε τίποτα ουσιαστικό και να μην παίρνουν καμία απόφαση. Να αποδυναμώσουμε και εκλογικά την ΠΑΣΠ και την ΔΑΠ, μαυρίζοντας τους μαζικά στις φοιτητικές εκλογές στις 18/5. Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας!

____________________

Άνανδρη επίθεση της φασίζουσας ακροαριστεράς σε μέλη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας

Την Πέμπτη 12 Μάιου 2011 και λίγο μετά τις 9 το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Μητροπολίτου Μεθοδίου Αρ. 9. Η συνεδρίαση διεκόπη καθώς ομάδα αποτελούμενη από 15 περίπου του Ιονίου Πανεπιστημίου, τραμπούκους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (παρατάξεις ΕΑΑΚ και ΡΩΓΜΗ), εκ των οποίων ορισμένοι φορούσαν κουκούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μας επιτέθηκε από το απέναντι πεζοδρόμιο εκσφενδονίζοντας πέτρες, μπογιές και άλλα αντικείμενα προς τα παράθυρα του κτηρίου τα οποία εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτά. Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός του Γραμματέα της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας Ανδρέα Σπυρόπουλου καθώς και ο βανδαλισμός της εσωτερικής και εξωτερικής όψης του κτηρίου.

Ο Γραμματέας της οργάνωσης μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς ένα εκ των αντικειμένων που εκσφενδόνισαν οι παραπάνω «αγωνιστές» τον πέτυχε κάτω από το δεξιό του μάτι προκαλώντας του τραυματισμό.

Ως η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη είμαστε υπερήφανοι για τις επιλογές μας, τις δράσεις μας και το έργο μας το οποίο το επιδοκιμάζουν οι φοιτητές κάθε χρόνο στις φοιτητικές εκλογές αναδεικνύοντάς μας σε πρώτη δύναμη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για 5 συνεχόμενα χρόνια. Καταδικάζουμε την τραμπούκικη κ δολοφονική αυτή επίθεση εναντίων μας και καλούμε σύσσωμη την φοιτητική κοινότητα να αποδοκιμάσει με τον πιο έντονο τρόπο τις παρατάξεις ΕΑΑΚ και ΡΩΓΜΗ. Είναι τραγικό το γεγονός ότι η παράταξη της ΕΑΑΚ με συμπαραστάτες τους μέλη της ΡΩΓΜΗΣ κ άλλα περιθωριακά στοιχεία μη έχοντας τίποτε να επιδείξουν ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 18ης του Μάη προξενούν τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς με σκοπό τους τον τρόμο και την φίμωση κάθε πολιτικής θέσης και άποψης. Ας αναρωτηθούν και οι ίδιοι αν έχουν έστω και μια μικρή διαφορά με τους γνωστούς- αγνώστους της Χρυσής Αυγής και των υπολοίπων προβοκατόρων των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων. Ας αναρωτηθούν αν έχουν έστω και μια απειροελάχιστη διαφορά με τις δυνάμεις καταστολής που πνίγουν στα δακρυγόνα τις διαδηλώσεις και ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τους διαδηλωτές. Πραγματικά Άξιος ο μισθός τους!

Εμείς, τα μέλη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Κέρκυρας, δεν υποκύπτουμε σε τέτοιου είδους τραμπουκισμούς και καραγκιοζιλίκια! Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμιά α-πολίτικη δύναμη να φιμώσει κανέναν φοιτητή. Όσο και αν τα μέλη της ΕΑΑΚ και της ΡΩΓΜΗΣ επιδιώκουν οι φετινές φοιτητικές εκλογές να διεξαχθούν σε καθεστώς βίας (όπως πριν από κάποια χρόνια «οι μαύροι φασίστες» διεξήγαγαν εκλογές βίας και νοθείας στην Ελλάδα) εμείς θα αντιστεκόμαστε πιστοί στις αξίες της Δημοκρατίας και της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας.

Οι τζάμπα μάγκες και «αγωνιστές» τελειώσανε! Αν έχουν το θάρρος ας αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους και να μην κρύβονται πίσω από τις κουκούλες όπως έκαναν οι προδότες κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής! Και επειδή ίσως κάποιοι σπεύσουν να σχολιάσουν λέγοντας ότι σε Γερμανική κατοχή ζούμε και σήμερα να τους συγχαρούμε που επέλεξαν τον ρόλο του μασκοφόρου προδότη!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα