Ρεπορτάζ από την εκστρατεία ενημέρωσης για την απόπειρα βιασμού στην Αντιγονιδών

Το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκστρατεία ενημέρωσης στην περιοχή Αντιγονιδών, για την απόπειρα βιασμού που συνέβη στις 7 Σεπτεμβρίου.

***

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη το βράδυ στην περιοχή, η ΓΖ έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από έναν άνδρα 30-35 ετών, γύρω στο 1.80 και περίπου 100 κιλά, φαλακρό, που μιλούσε καθαρά ελληνικά.

Η Γ.Ζ. κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και να γλιτώσει, όσο όμως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος, παραμένει επικίνδυνος!

***

Για αυτό το λόγο, μέλη της οργάνωσης «Ξεκίνημα», της ομάδας «Μαχητικές και Ελεύθερες» αλλά και αλληλέγγυες/οι, βγήκαμε στην περιοχή, κολλήσαμε αφίσες και μοιράσαμε ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς και καταστηματάρχες.

Σκοπός των δράσεων μας είναι να ενημερώσουμε τη γειτονιά για όσα συνέβησαν, έτσι ώστε καμία γυναίκα να μη νιώσει κίνδυνο κυκλοφορώντας μόνη της στη γειτονιά της, στη βόλτα της, σε κανένα δρόμο και για κανένα λόγο!

Παράλληλα θελήσαμε να στείλουμε και ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης στη ΓΖ, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα θύματα σεξιστικής βίας και κακοποίησης: ότι αναγνωρίζουμε τη γενναιότητα που χρειάζεται για να μιλήσει και να καταγγείλει όσα συνέβησαν και πως κανένα θύμα δεν πρέπει να νιώσει ποτέ πως είναι μόνο.

Η ανταπόκριση του κόσμου στη γειτονιά ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία θετική. Πολλοί και πολλές γνώριζαν ήδη το περιστατικό, από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε μετά τη δημοσίευσή του αλλά και από τις αφίσες και τα φυλλάδια που μοιράσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Είτε το γνώριζαν είτε όχι, οι περισσότεροι/ες συμφωνούσαν για την ανάγκη να μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα ζητήματα, ώστε κανένας επίδοξος βιαστής ή σεξιστής να μη νιώθει πως μπορεί να κυκλοφορεί και να παρενοχλεί γυναίκες στις γειτονιές μας.

***

Αν και η αφορμή που βρεθήκαμε σήμερα στην Αντιγονιδών ήταν ένα δυσάρεστο περιστατικό, μία απόπειρα βιασμού, όσοι και όσες συμμετείχαμε δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο να νιώσουμε αισιοδοξία, πως μπορεί ο κόσμος να γίνει κάποιες στιγμές επικίνδυνος και σκληρός, εμείς όμως που παλεύουμε να τον ομορφύνουμε και να κάνουμε τις γειτονιές μας ασφαλείς και «καθαρές» από σεξισμό ρατσισμό και διακρίσεις, είμαστε περισσότεροι και περισσότερες.

7,124ΥποστηρικτέςΚάντε Like
590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,111ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
390ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής