Ρατσίστρια καθηγήτρια στο 20ο ΕΛ στα Πατήσια

«Η Τουρκία, η Αλβανία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, το Ισραήλ, η Ρωσία μας απειλούν».

«Είναι ψέμα ότι οι αφρικανοί πήγαν σαν σκλάβοι στην Αμερική και μύθος η δουλεία. Πήγαν με την θέλησή τους».

«O Εθνικισμός είναι η μόνη λύση. Τα πρώτα εργατικά συνδικάτα ήρθαν από τους εθνικιστές και όχι από τους σοσιαλιστές και τους κομμουνιστές»

«Η αραβική, η κινέζικη, η οθωμανική και η αμερικάνικη αυτοκρατορία μας απειλούν».

«Ο διεθνισμός καταστρέφει. Ο εθνικισμός είναι η μόνη λύση καθώς είναι το αντίθετο του διεθνισμού»

«Είναι ψέματα όσα δείχνουν οι τηλεοράσεις ότι δήθεν οι αμερικάνοι στο Ιράκ σκοτώνουν παιδιά»

«Δεν υπάρχουν Έλληνες που κτυπούν ξένους» (απαντώντας σε ερώτηση μαθητή αν γνωρίζει για την δράση των νεοφασιστικών οργανώσεων στην Ελλάδα).

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα λέει φιλόλογος καθηγήτρια του 20ου ΕΛ Πατησίων στα μαθήματα της ιστορίας και των αρχαίων. Αυτά μαθαίνουν οι μαθητές πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά μεταναστών.

***

Τα πιο πάνω καταγγέλλει το Μαθητικό Ξεκίνημα σε κοινή ανακοίνωσή του με τη Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, YRE, και τίτλο «Όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Να σταματήσουν τα υπερπατριωτικά ‘διδάγματα’, τα ξενοφοβικά σχόλια και τα εθνικιστικά παραληρήματα από καθηγήτρια του 20ου ΕΛ». Η προκήρυξη μοιράστηκε στο 20ο ΕΛ.

Η ανακοίνωση του ΜΞ και της YRE καταγγέλλει παραπέρα:

– Πως η συγκεκριμένη καθηγήτρια συνεχίζει για μια ακόμη φορά φέτος εθνικιστικά σχόλια και ξενοφοβικές αναλύσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με το μάθημα της Ιστορίας!

– Πως η προσπάθεια της να στοχοποιήσει γειτονικές χώρες με σκοπό να ‘ανυψώσει τα πατριωτικά αισθήματα’ των μαθητών και να καλλιεργήσει τον εθνικισμό στους μαθητές, προκαλεί αηδία και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

– Πως οι μαθητές δεν χρειάζονται και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τους καλλιεργείται αίσθημα έχθρας εναντίον των γειτονικών μας λαών.

– Και τέλος πως όταν κάποιοι μαθητές προσπάθησαν να πουν τη γνώμη τους η απάντηση της συγκεκριμένης καθηγήτριας ήταν η παρεμπόδισή τους.

Η προκήρυξη καταλήγει:

«Οι μαθητές θέλουμε πραγματική και σωστή παιδεία, αληθινή ιστορία μέσα από τεκμηριωμένα γεγονότα και όχι ΨΕΜΑΤΑ που προέρχονται από εθνικιστικές οπτικές γωνίες. Τέρμα πια στην παραμόρφωση της ιστορίας και τα ρατσιστικά σχόλια εναντίων των άλλων λαών.

Εμείς οι μαθητές ας ενωθούμε για να παλέψουμε ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και ενάντια σε αυτούς που θέλουν να τα επιβάλλουν από το σχολείο! Θέλουμε γνώση και μόρφωση και όχι εθνικιστική προπαγάνδα! Θέλουμε καθηγητές που να μας αφήνουν να πούμε την άποψή μας και όχι να προσπαθούν με κάθε μέσο να μας κλείσουν το στόμα!»

***

Το Μαθητικό Ξεκίνημα και η YRE έχουν ήδη έρθει σε επαφή με την ΟΛΜΕ και την τοπική ΕΛΜΕ, καθώς και με γονείς παιδιών στην περιοχή για να δώσουν στο θέμα αυτό τη μεγαλύτερη δυνατή διάσταση και να βάλουν στη θέση της την συγκεκριμένη «καθηγήτρια».

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής