Ρατσιστικά και αντιρατσιστικά

Της Εύης Ποθητού

Ο τολμών… ξυλοκοπείται!

Είσαι μετανάστης και τολμάς να διαμαρτυρηθείς στη Νομαρχία για την αργοπορία των χαρτιών σου; Το "100" γρήγορα! Ο Αντρέα Μπίκολι, 20 ετών, απ’ την Αλβανία, όχι μόνο το βίωσε αλλά συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε αρκετές φορές στο Τμήμα από αστυνομικούς! Σαν να μην έφταναν αυτά, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση κλπ. χωρίς μάρτυρες κατηγορίας! Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Για ποιον χτυπάει η «Κόπα Καμπάνα»;

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Κόπα Καμπάνα», στον Πύργο Ηλείας, ήταν ο μόνος που κρίθηκε ένοχος, με εξαγοράσιμη ποινή, για σωματεμπορία και παράνομη κατακράτηση ανήλικων αλλοδαπών. Οι λοιποί 14 του ροζ κυκλώματος, 9 αστυνομικοί, 2 μαιευτήρες και 3 πολίτες: αρνάκια. Κατηγορούνταν για μαστροπεία 4 Ρουμάνων (οι 2 ήταν ανήλικες), αλλά αθωώθηκαν με επιχειρήματα όπως «ήταν σκοτεινά και δε μπορούσες να διακρίνεις ηλικίες» ή ότι «τους ξεγέλασε η σωματική διάπλαση». Όταν οι ανήλικες έμεναν έγκυες απ’ την πελατεία, αναλάμβαναν οι μαιευτήρες με εκτρώσεις! Ουδέν σχόλιο.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ενάντια στους ομοφυλόφιλους

Που ‘σαι Λένιν; Δεν βλέπεις STAR; Ο Παφίλης του ΚΚΕ δήλωσε (στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές») ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης», αποτελούν "δήθεν προοδευτική άποψη", είναι "ηθική κατρακύλα" και «δεν εντάσσεται στο εργατικό/ αντιπολεμικό κίνημα». Μάλιστα, η ίδια εκπομπή είχε κάνει gallop στους 300 της προηγούμενης κυβέρνησης για το αν θα πρέπει να υιοθετηθούν δικαιώματα για τους gay. Απ’ το ΚΚΕ ένας ήταν υπέρ, ένας κατά και οι λοιποί τέσσερις δεν απάντησαν καν! Τζιζ!

Οι ομοφυλόφιλοι, ως πασίγνωστο, είναι ομάδα κοινωνικής καταπίεσης και αποκλεισμού, που είναι καθήκον, αρχή, της Αριστεράς να πολεμάει για τέτοιες ομάδες. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν τους υπερασπίζεται αλλά τους χαρακτήρισε «τρίτο φύλο», στo 12ο συνέδριο (τελευταία εκφρασμένη θέση του ΚΚΕ για το ζήτημα), και ότι «εμποδίζουν την σχέση του ΚΚΕ με τις μάζες και γι’ αυτό θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τάξεις του! Αυτά με αφορμή την εκλογή ενός ομοφυλόφιλου (Νίκου Χατζητρύφωνα) ως γραμματέα, στην Κομματική Οργάνωση Βάσης Ξάνθης. Είχε βγει κομματική γραμμή να μην ψηφιστεί αλλά για κακή τους τύχη εκλέχθηκε, διαγράφηκε και διαλύθηκε η ΚΟΒΑ Ξάνθης. Το 1988 διαγράφηκαν άλλα 16 άτομα λόγω των προτιμήσεων στο φύλο του συντρόφου τους.

Ο Αλογοσκούφης δίνει μαθήματα στην δικαιοσύνη..

«Οι λαθρομετανάστες ευθύνονται για το αυξημένο κύμα εγκληματικότητας. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να διαφυλαχθεί η έννομη τάξη, δεν συνιστούν κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας οι εξευτε-λιστικές συνθήκες κράτησης. Επιπλέον, δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση όταν οι διωκτικές αρχές ξεπερνούν αυτά τα όρια».

Με αυτή την απίστευτη επιχειρηματολογία το υπ. Οικονομικών (λέγε με Αλογοσκούφης), έκανε έφεση απαιτώντας να ακυρωθεί απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε αποζημίωση 12.000 ευρώ στον Ντεουάν Χαμπίμπ, από το Μπανγκλαντές, για την παράνομη κράτηση του – χωρίς κατηγορία – επί ένα χρόνο (!!!) στα κρατητήρια του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά και στα κρατητήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. (Από ΤΑ ΝΕΑ, 28/02/2006).

Καλά που δεν του κάνανε και… μήνυση γιατί δεν τους είπε ευχαριστώ για την «φιλοξενία»…

…και ο Σιούφας κάνει ασκήσεις ρατσισμού

Με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης, Σιούφα, (Κ1-186/18-1-06): «Δικαίωμα απόκτησης άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών έχουν τα φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, οι οποίοι έχουν υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην ΕΣΣΔ και τον Πόντο, ηλικίας από 20 έως 65 ετών, οι οποίοι κατείχαν κατά την 30-6-05 άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από δήμους ή κοινότητες στις παρυφές των λαϊκών αγορών».

Με αυτή την απόφαση περίπου 400 νόμιμοι μετανάστες – σύμφωνα με τον Πέτρο Χατζίρη, πρόεδρο των μικροπωλητών – θα βγουν στην παρανομία με το ζόρι.

Κι ας υποβάλουν φορολογική δήλωση κι ας πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές κι ας είχαν άδειες. Δυστυχώς γι’ αυτούς έχουν αλλοδαπό DNA, κι αυτό φέρνει αλλεργία στον Σιούφα. (Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 28/02/2006).

Λιμενικοί Πάτρας: Προσοχή στα κάγκελα!

Τα… κάγκελα που προσπαθούσε να πηδήξει έφταιγαν, κατά λιμενικούς της Πάτρας, για τον τραυματισμό 15χρονου Αφγανού πρόσφυγα, και όχι οι ίδιοι που τον μαύρισαν στο ξύλο μπροστά στα μάτια του ομοεθνή φίλου του που ξεψύχησε από το σοκ. (Από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 15/02/2006).

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε κι ελπίζουμε να μην βρει μπροστά της αυτά τα ίδια «κάγκελα», όπως εκατοντάδες φορές μέχρι σήμερα όταν στο ρόλο του θύτη και του βασανιστή, βρίσκεται κρατικός φορέας ή άλλος αξιωματούχος…

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,106ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής