Ρατσιστικα και αντιρατσιστικα

Ξεχασμένοι…

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα κρατητήρια 3 Αστυνομικών Τμημάτων της Ηλείας, έκαναν μες στις γιορτές μέλη του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ) Ηλείας και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκεί ανακάλυψαν τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν για πάνω από 1 μήνα μετανάστες κυρίως από το Μπαγκλαντές, απ’ όταν τους παράτησε σαπιοκάραβο δουλεμπορικό στο Κατάκολο.

«Η αιφνιδιαστική επίσκεψή μας στα Αστυνομικά Τμήματα της Ζαχάρως, της Κρέστενας και των Λεχαινών επιβεβαίωσε τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Ζουν σε ανήλιαγα μπουντρούμια επί έναν και πλέον μήνα. Η κατάσταση είναι τραγική…», δήλωσε αμέσως μετά η αντιπροσωπεία.

Έρευνα για τους μετανάστες: Ο ένας στους δύο νιώθει ανεπιθύμητος στην Eλλάδα

Ανεπιθύμητος στην ελληνική κοινωνία νιώθει ο 1 στους 2 μετανάστες. Στα συμπεράσματα αυτά κατέληξε έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής (σε δείγμα 1.064 μεταναστών και με 21 συνεντεύξεις με τους κυριότερους συλλόγους μεταναστών). Σύμφωνα με την έρευνα, οι υπηρεσίες για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών είναι υποτυπώδεις ως ανύπαρκτες, ενώ 7 στους 10 μετανάστες πιστεύουν ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν τους βοηθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Επίσης το 62% των μεταναστών θεωρούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη χώρα μας την άδεια παραμονής-νομιμοποίησης.

Τα πρωτεία της εγκληματικότητας κρατούν οι Έλληνες

Τη μερίδα του λέοντος στην άσκηση βίας κατέχουν οι Έλληνες και όχι οι ξένοι, επιβεβαιώνουν ξανά και ξανά όλες οι έρευνες. Για παράδειγμα, από το 1994 έως το πρώτο εξάμηνο του 2004 έγιναν 1.507 φόνοι και συνελήφθησαν 2.185 Έλληνες και 762 αλλοδαποί. Το ίδιο διάστημα έγιναν 181.538 βιασμοί και συνελήφθησαν 1.482 Έλληνες και 540 αλλοδαποί. Μα θα πει κάποιος έστω και με αυτούς τους αριθμούς η ξένη εγκληματικότητα αποτελεί το 1/3 του συνόλου. Όμως όπως εξηγεί ο Βασίλης Καρύδης, εγκληματολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το γεγονός ότι σε ορισμένα αδικήματα συλλαμβάνονται περισσότεροι μετανάστες από ό,τι Έλληνες δράστες οφείλεται «στους κατά 15 φορές περισσότερους ελέγχους που γίνονται από την Αστυνομία στις κοινότητες των ξένων που ζουν στην Ελλάδα, σε σχέση με τους ελέγχους που γίνονται στους Έλληνες».

Καθυστερήσεις για το βιβλίο Γκίνες

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν και το 2004 στην έκδοση αδειών παραμονής από την Περιφέρεια Αττικής. Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη Περιφέρεια έκδωσε 42.000 άδειες που εκκρεμούσαν από το 2003 (!!!), ενώ από τις 115.000 αιτήσεις του 2004, αναμενόταν να διεκπεραιωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου οι 50.000!!! Για την επεξεργασία των υπολοίπων 65.000 αιτήσεων, υπομονή με το νέο έτος….

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής