Ρατσιστικά και Αντιρατσιστικά


Της Εύης Ποθητού

Βρέθηκε η λύση της λαθρομετανάστευσης στην Ε. Ε.: γκέτο – καταλύματα, τα οποία θα βρίσκονται στις τριτοκοσμικές χώρες! Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τις αιτήσεις για μετανάστευση ή άσυλο, οι οποίες θα περνάνε απ’ τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ οι μετανάστες θα διαμένουν σε «προστατευόμενες ζώνες», κάτι που θυμίζει στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αναμένουμε τη συνέχεια, μιας και λίαν συντόμως η πρόταση θα συζητηθεί από τους 25 υπουργούς εσωτερικών.

«Επειδη ο Γάλλος αστυνομικός θέλει το εγχειρίδιό του, το τελευταίο εγκρίθηκε και από τον Ο. Η. Ε. Είναι τόσο γενικό και ασαφές, που ένας απλός λιμενάρχης σε απεργία μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκράτης, λόγω « διατάραξης της ασφάλειας των πλοίων». Ξεκαρδιστικό είναι το άρθρο 7 για τη διακήρυξη των δικαιωμάτων των αλλοδαπών που υπογραμμίζει ότι: «απαγορεύονται οι συλλογικές ή μαζικές απελάσεις», κάτι που διαψεύδει η Ε. Ε. με τα μέτρα που κατα καιρούς παίρνει. Για παράδειγμα, ένα απ’ αυτά είναι οι κοινές αεροπορικές απελάσεις από κράτη- μέλη για να μειώνεται το κόστος! Και εις ανώτερα.

«Χιλιάδες γυμνασμένα, ιδρωμένα (μερικά ντοπαρισμένα) κορμιά λικνίζονται στους ρυθμούς του Βuju Banton. Στα τραγούδια του ο "καλλιτέχνης" έχει στίχους που αφορούν ομοφυλόφιλους και συγκεκριμένα σ’ ένα απ’ αυτά περιγράφει με αηδιαστικό τρόπο πως να σκοτώσεις έναν ομοφυλόφιλο. Αυτά έλαβαν χώρα στο ολυμπιακό χωριό. Ακολούθησε η αντίδραση ξένων ομοφυλοφιλικών οργανώσεων, οι οποίες κατόρθωσαν να μη χρηματοδοτείται πια ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης.

Σε οδηγία που δόθηκε στους εκπαιδευόμενους εθελοντές του Δ.Αθηναίων, τους απαγορεύτηκε ρητά να δίνουν πληροφορίες για στριπτιτζάδικα, οίκους ανοχής και gay και λεσβιακά κλαμπ. Δεν είναι εξοργιστική μόνο η προβολή μιας straight Αθήνας, αλλά και το ότι τσουβαλιάζει την πορνεία και την έκδοση με τη διασκέδαση των ομοφυλόφιλων. Γι’ αυτό όλοι εμείς ας τους δείξουμε την Αθήνα της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας που θέλουμε.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,009ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα