Ρατσιστικά και Αντιρατσιστικά

Της Εύης Ποθητού

– O γνωστός «Περίανδρος» (Α.Ανδρουτσόπουλος) που μαζί με τα τσιράκια του αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν 3 φοιτητές (ανάμεσα τους το Δ.Κουσουρή) πριν 6 χρόνια καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση. Αλλά μόνο για τα πλημελλήματα που διέπραξε. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας θα δικαστεί στον βαθμό που συλληφθεί. Τώρα βρίσκεται κάπου ανάμεσα μας και λόγω των διασυνδέσεών του με την ΕΛ.ΑΣ. – όπως αποδείχτηκε από πρώην απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ.(ΝΕΑ 23/4/04)- παραμένει ασύλληπτος… (Το ίδιο απόρρητο έγγραφο έγραφε πως η ΕΛ.ΑΣ. παρείχε στους ΧΡΥΣΑΥΓίτες κλομπ και ασυρμάτους!!).

– Στους Χρυσαυγίτες, πέρα απ’ τα κλομπ και τους ασυρμάτους, θα πρέπει να τους δοθεί και το «Εγχειρίδιο Καλής Συμπεριφοράς» που θα παραλάβει η ΕΛ.ΑΣ. σύντομα. Μια πρόταση του εγχειριδίου «απαγορεύει τις διακρίσεις εξαιτίας φυλής, φύλου, θρησκείας, χρώματος και πολιτικών πιστεύω». Η διαφορετικότητα στις σεξουαλικές επιλογές θα ‘ναι σε άλλο τεύχος, 10ετίες μετά, δυστυχώς. Μέχρι τότε η καθημερινότητα των trans (βρισιές, εξευτελισμός, βία από αστυνομικούς) θα συνεχίζεται. Περιστατικά ενάντια στους ομοφυλόφιλους θα συνεχίζονται Πρόσφατο παράδειγμα (από τον ημερήσιο τύπο): όταν gay τουρίστες «πλατσούριζαν» σε σιντριβάνι με μαγιό, η ΕΛ.ΑΣ. ήταν εκεί για να τους πάει με κλούβα για εξακρίβωση με τα μαγιό, να τους κρατήσει σε άθλιες συνθήκες και να τους αφήσει να γυρίσουν, με τα μαγιό, πίσω στο ξενοδοχείο. Τα υβριστικά σχόλια που άκουσαν, είναι δεδομένα. Όχι πως θ’ αλλάξει κάτι με τα εγχειρίδια, που στην καλύτερη θα πάνε για ανακύκλωση, αλλά για τα μάτια του κόσμου.

– Βροντερό «ΟΧΙ» είπαν 500.000 γυναίκες στις Η.Π.Α. στην πολιτική Bush που στοχεύει να καταργήσει τις αμβλώσεις. Ήδη ποινικοποίησε την άμβλωση κατά τη διάρκεια του τοκετού, ακόμα και σε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας! Ξέχασε όμως να ποινικοποιήσει τον εαυτό του για τις γυναίκες που θα πεθάνουν ή για τις ανήλικες μητέρες και για τα θύματα βιασμού που έχουν μείνει άθελα τους έγκυες.

– Απαγορεύουν οι δικαστικές αρχές, εδώ και δυο, χρόνια σε αλλοδαπούς εργάτες στην Ικαρία να δημιουργήσουν Σύλλογο για τα εργατικά τους δικαιώματα και για καλές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και αυτών, όπως γράφει το καταστατικό τους. Δυστυχώς, τελευταία, η αστυνομία τους υποβάλλει σε ελέγχους για να τους αφανίσουν ένα προς ένα. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει και η συμπαράσταση μερίδας των κατοίκων του νησιού, όποτε όσο ζούμε ελπίζουμε.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής