Ψυχική Υγεία: Κάλεσμα ΣΕΨΑΕΚΟ για συμμετοχή στη 48ωρη γεν. απεργία

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΨΑΕΚΟ καλεί για το σχεδιασμό ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος παροχής υπηρεσιών ψυχικής Υγείας με την αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων και των ληπτών, έλεγχο των οικονομικών των δομών της Ψυχικής Υγείας με συμμετοχή των εργαζομένων, άρνηση πληρωμής της κρίσης που δημιούργησαν οι κυβερνήτες και οι τραπεζίτες και πάλη για να φύγει η κυβέρνηση που «βλάπτει την κοινωνία και καταστρέφει τις ζωές μας». Ζητά κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και συντονισμό των αγώνων και καταγγέλλει τις ενέργειες των μικρών μειοψηφιών που με τις ενέργειές τους (μπάχαλα) δίνουν άλλοθι στις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν το μαζικό κίνημα. Το πλήρες κείμενο της  ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως. 

 

Σωματείο Εργαζομένων σε Φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο.

Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6977229152, email: psi_somatio@yahoo.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (ΓΣΕΕ&ΑΔΕΔΥ) στις 28 και 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Για την Τρίτη 28 Ιουνίου προσυγκέντρωση 10:00 πλατεία Κοραή με κατεύθυνση το Σύνταγμα  

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Τώρα πια, που τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, που η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε σπίτι και κάθε ηλικία, που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν συρρικνωθεί δραματικά, που  τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται μέρα με τη μέρα, που ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, έρχονται και νέα μέτρα για να μας πάρουν κι άλλα. Όσο είμαστε όμως σε καθεστώς μνημονίου με την τρόικα και αυτή την κυβέρνηση πάνω από το κεφάλι μας δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τη λογική να πληρώνουν όσοι δε χρωστούν και να πλουτίζουν όσοι κλέβουν.

Στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, δυστυχώς, που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί μόλις και μετά βίας, έρχονται συρρικνώσεις και συγχωνεύσεις που δε σημαίνει τίποτε άλλο από περικοπές, απολύσεις,  λιγότερες υπηρεσίες με ταυτόχρονη δραματική πτώση της ποιότητάς τους. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι ανάγκες ολοένα και περισσότερων ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση αυξάνονται σημαντικά. Αλλά όπως και νέος Υπουργός Οικονομικών, Βενιζέλος λέει, οι δανειστές μας δεν κοιτούν παρά μόνο αριθμούς. Και η κυβέρνησή του όμως, όσο κι αν παριστάνει ότι νοιάζεται και για τους ανθρώπους, στην πραγματικότητα έχει κι αυτή αποδεχτεί πλήρως τη λογική των αριθμών κι ανάλαβε το ρόλο του να συντρίψει τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων, άνεργων και νέων. Περιμένουμε, λοιπόν και στην Ψυχική Υγεία ραγδαία επιδείνωση που ισοδυναμεί με πρακτικές ασύλου και απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων.

Εμείς, ως εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας θα περιφρουρήσουμε τις υπηρεσίες μας και θα παλέψουμε με την κοινωνία που μαζεύεται στο Σύνταγμα, στον Λευκό Πύργο, στις υπόλοιπες πλατείες της χώρας και της Ευρώπης αλλά και στους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους έτσι ώστε  να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να απεμπλακούμε από τα δίχτυα του μνημονίου και των αγορών.

Για το σκοπό αυτό όμως πρέπει:

α) να αξιοποιήσουμε το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, γιατί περί δικαιώματος πρόκειται, αρκεί να πετάξουμε έξω τους γραφειοκράτες που ξεπουλάνε τους αγώνες και φλερτάρουν με την εξουσία. Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή μας στα σωματεία και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μπορούμε να αποφασίζουμε τον τρόπο και τους σκοπούς των αγώνων μας συντονισμένοι, ταυτόχρονα, με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα.

β) Χαιρετίζουμε την κήρυξη, επιτέλους, 48ωρης απεργίας που προκλήθηκε από την πίεση του μαζικού κινήματος (κι όχι από την «ελεύθερη βούληση» των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών) και απαιτούμε την κλιμάκωση των γενικών απεργιών όσο τα μέτρα περνούν από τη βουλή μέχρι και την πτώση της κυβέρνησης.

γ) Καταδικάζουμε τις βίαιες ενέργειες κάποιων λίγων που δίνουν άλλοθι στην αστυνομία και την κυβέρνηση να πνίξει με χημικά τις διαδηλώσεις μας και να τρομοκρατεί τον κόσμο. Εμείς θέλουμε να κατέβουν και να ξανακατέβουν στους δρόμους όλοι, μικροί και μεγάλοι χωρίς τον φόβο να τους έρθει στο κεφάλι καμία αδέσποτη πέτρα ούτε τα χημικά της αστυνομίας γιατί μόνο η μαζικότητα θα φέρει αποτελέσματα στους αγώνες μας.

δ) Να συντονίσουμε τους αγώνες μας τόσο με όλους τους χώρους της Ψυχικής Υγείας και όσους υπηρετούν ευάλωτους πληθυσμούς όσο και με όλους τους εργαζόμενους που μάχονται αυτόν τον καιρό

  • Διεκδικούμε το αυτονόητο: το μισθό που δικαιούμαστε και το δικαίωμα στη δουλειά.
  • Καμία συγχώνευση ή/και κατάργηση φορέων που μαθηματικά οδηγούν σε περικοπές και απολύσεις.
  • Απαιτούμε πραγματικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και καμιά έκπτωση στην ποιότητα      της δουλειάς μας.
  • Απαιτούμε το σχεδιασμό ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας με την αποφασιστική συμμετοχή τόσο των εργαζομένων όσο και των ληπτών.
  • Απαιτούμε διαφάνεια και έλεγχο στη διαχείριση των οικονομικών με συμμετοχή εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων στις διοικήσεις.
  • Δεν ευθυνόμαστε για την κρίση που μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες και αρνούμαστε να πληρώσουμε τις συνέπειές της.
  • Να φύγει η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που βλάπτει την κοινωνία και καταστρέφει τις ζωές μας.

                                                                                                                        

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα