Ψυχική Υγεία: Επίσχεση Εργασίας στο οικοτροφείο Ίρις Αχαΐας

Οι εργαζόμενοι στο οικοτροφείο βαριών περιστατικών ψυχικής υγείας, Ίρις, στην Πάτρα, έχοντας εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής, μένοντας απλήρωτοι για 5 μήνες, αποφάσισαν να καταφύγουν στο έσχατο μέσο πάλης που τους έχει απομείνει, την επίσχεση εργασίας. Έχοντας μέχρι σήμερα αντιμετωπίσει την προκλητική στάση της διοίκησης προειδοποιούν το υπουργείο υγείας για το που οδηγούνται τα πράγματα και ζητούν συνάντηση με τον ίδιο τον Αβραμόπουλο. Αν τελικά στις 26 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να προχωρήσουν στην επίσχεση, όπως προειδοποιούν, η ευθύνη γι’ αυτό θα βαρύνει αποκλειστικά τη διοίκηση και το υπουργείο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την επιστολή που πρωτοκολλήσανε στο Υπουργείο Υγείας.

____________

Πάτρα, 1 Φεβρουαρίου 2007

Προς τον

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Κύριο Δ. Αβραμόπουλο

Αριστοτέλους 17, Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στο οικοτροφείο «ΊΡΙΣ» Αχαΐας της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων έχουμε φτάσει στη δυσμενή συνθήκη μετά από πέντε μήνες απλήρωτοι και χωρίς καμία διαβεβαίωση για την καταβολή των μισθών μας, να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί, στις 26 Φεβρουαρίου 2007, εάν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση.

Τα τελευταία χρόνια, όπως καλά γνωρίζετε, οι δομές αποασυλοποίησης της Ψυχικής Υγείας πλήττονται από σοβαρότατη κρίση εξαιτίας της μη επαρκούς χρηματοδότησης που έχει σαν αποτέλεσμα τη συστηματική καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων μας (πολλές φορές βρεθήκαμε απλήρωτοι επί σειρά μηνών). Έως τώρα ανταποκρινόμαστε παρ’ όλες τις αντιξοότητες στη φροντίδα των ενοίκων μας, κάτι που δυστυχώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να κάνουμε γιατί εμείς οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε εξαθλίωση. Οι μόνες αποδοχές που έχουμε προέρχονται από την εργασία μας στη δομή αυτή, δεν έχουμε κανέναν άλλο πόρο και έτσι έχουμε απόλυτη ανάγκη τις δεδουλευμένες αποδοχές μας, διότι οι ανάγκες μας οξύνονται καθημερινά.

Επιπλέον, ο αριθμός των εργαζομένων έχει μειωθεί δραματικά (από 25 που ορίζει ο σχετικός νόμος εργάζονται μόνο 15 στη δομή έπειτα από απολύσεις και παραιτήσεις), τη στιγμή που ο αριθμός των ασθενών παραμένει σταθερός (15).

Μας γνωστοποιήθηκε ότι η διοίκηση της Εταιρείας μας δε μπορεί να εξασφαλίσει αυτό που ζητάμε, με κίνδυνο να κλείσει η δομή. Ζητάμε από εσάς να επιληφθείτε του θέματος για να διατηρηθεί η δομή στην Πάτρα και να εξασφαλιστεί η εργασία μας. Ας μην παραβλέπουμε ότι για τους ενοίκους μας το οικοτροφείο αποτελεί το σπίτι τους, το χώρο που νιώθουν ασφαλείς, που κατάφεραν να οικειοποιηθούν σιγά- σιγά με τη συστηματική στήριξη όλων μας. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή για αυτούς τους ανθρώπους θα είναι χειρότερη για τη ζωή τους και την υγεία τους.

Παρακαλούμε να συναντηθούμε μαζί σας άμεσα προκειμένου να βρεθεί μια λύση στα επείγοντα προβλήματά μας και για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα