Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον Δ. Χρηστόπουλο από σωματεία του Υπουργείου Πολιτισμού

Διαβάστε παρακάτω ψηφίσματα αλληλεγγύης ενάντια στη δίωξη του συνδικαλιστή Διονύση Χρηστόπουλου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ.Πο. Αττικής, Στερεάς & Νήσων.

Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων

ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΣ της ΠΕΣΑ 

Το ΔΣ του Σωματείου μας συμπαρίσταται στον Διονύση Χρηστόπουλο, εκλεγμένο Πρόεδρο του Σωματείου της Φιλαρμονικής του Δ. Αθηναίων, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη από τον από Διευθυντή του ΟΠΑΝΔΑ και στέλεχος άλλης παράταξης για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια αφορούσε την δημοσιοποίηση καταγγελιών που έκανε για παρατυπίες στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ του ΟΠΑΝΔΑ τον Μάρτη του 2019. 

Στις εκλογές αυτές ο Δ. Χριστόπουλος ήταν υποψήφιος, ενώ οι παρατυπίες που καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους αναφέρονται σε νόθευση του αποτελέσματος, το οποίο ήταν οριακό. Συγκεκριμένα στην εκλογή αντιπροσώπου η διαφορά μεταξύ των δύο συνυποψήφιων ήταν 1 ψήφος επί των 603 ψηφισάντων. Ο ίδιος ζήτησε την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και η εφορευτική επιτροπή απέρριψε ένα αυτονόητο (λόγω της οριακής διαφοράς) αίτημα. 

Θεωρούμε δεδομένο πως όταν οι συνδικαλιστικές διαφορές μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες οι μόνοι ηττημένοι είναι οι εργαζόμενοι και το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνη διέξοδος είναι η παύση της δίωξης σε βάρος του Δ. Χρηστόπουλου αλλά και η εύλογη επανακαταμέτρηση. 

Το Δ.Σ. της ΠΕΣΑΕνιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ.Πο. Αττικής, Στερεάς & Νήσων

Συμπαράσταση στον Διονύση Χρηστόπουλο

Ο Διονύσης Χρηστόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθήνας και πρώην εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθήνας – ΟΠΑΝΔΑ, κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν μήνυσης από τον διευθυντικό μηχανισμό της ΔΑΚΕ στον ΟΠΑΝΔΑ. 

Ο Δ. Χρηστόπουλος δημοσιοποίησε συγκεκριμένες καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ που έγιναν τον Μάρτιο του 2017. Σε αυτές τις εκλογές ο Δ. Χρηστόπουλος ήταν υποψήφιος ενώ οι παρατυπίες που καταγγέλθηκαν από εργαζόμενους συνεπαγόταν νόθευση του αποτελέσματος των εκλογών. 

Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λήξει με έλεγχο και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων, όπως είχε ζητηθεί από τον Διονύση Χρηστόπουλο αλλά και από τον τότε πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Κ. Μπιτζάνη. Ωστόσο, η εφορευτική επιτροπή αρνήθηκε (με απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία) και ο Θ. Καράμπαμπας, διευθυντικό στέλεχος του ΟΠΑΝΔΑ και μέλος της ΔΑΚΕ, προχώρησε σε μήνυση στον Δ. Χρηστόπουλο.

Πρόκειται για μια χτυπητή περίπτωση συνδικαλιστικής και πολιτικής δίωξης. Ο πυρήνας του διευθυντικού μηχανισμού του ΟΠΑΝΔΑ και μέλη της ΔΑΚΕ και της ΝΔ, διώκουν έναν εργαζόμενο με μακρόχρονη μαχητική συνδικαλιστική δράση και εκπροσώπηση στο Δήμο Αθήνας. 

Ζητούμε την αθώωση του Δ. Χρηστόπουλου και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων. Οι σχεδιασμοί για εκδίωξη του Δ. Χρηστόπουλου από τον ΟΠΑΝΔΑ, οικονομική εξόντωσή του και τρομοκράτηση των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας δεν πρέπει να περάσουν! 

Ο Πρόεδρος Λιώνης Δέδες  

Ο Γραμματέας Γκότσης Στάθης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,288ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
428ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα