Ψήφισμα για τις δίκες Σεπολίων

Δημοσιεύουμε το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα για τις δίκες των 5 συλληφθέντων που συμμετείχαν στη διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη του 2020 και ήρθαν αντιμέτωπη με την αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ∆ΕΧΤΗΚΑΝ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ 2020 ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

H αθώωση των πέντε συλληφθέντων-κατηγορούµενων-διωκόµενων  στα Σεπόλια στις 17.11.2020, δεν είναι µόνο λαϊκή απαίτηση, αποτελεί τη µόνη δίκαιη λύση.

Την Πέµπτη 4/4/24, επαναλαµβάνεται η δίκη, µε κατηγορούµενους 4 από τους 5 συλληφθέντες µέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα. Του Ορέστη Καττή, Λυδίας Καττή, Νικόλα Καβακλή και του Μάκη Λιβάνη, που είχαν συλληφθεί στις 17/11/2020, στα Σεπόλια, για τη συµµετοχή τους στην απαγορευµένη συγκέντρωση-πορεία για το Πολυτεχνείο από την κυβέρνηση της Ν∆. 

Τη ∆ευτέρα 8/4/24, έχει οριστεί δίκη, µε κατηγορούµενο τον ∆. Καττή µε πλήθος αδικηµάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωµατικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση µέτρων covid, επικίνδυνη σωµατική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ του 2020, χιλιάδες διαδηλωτές, κατάφεραν να σπάσουν την απαγόρευση και την αστυνοµική βία, διαδηλώνοντας ενάντια στην αστυνοµοκρατία. Ανάµεσα σε αυτούς και οι 5 συλληφθέντες, που αφού σύρθηκαν και χτυπήθηκαν, στο τέλος κατηγορήθηκαν µε τον µισό ποινικό κώδικα. Οι κατηγορίες αποδείχτηκαν στην ακροαµατική διαδικασία της δίκης που διήρκεσε 1,5 χρόνο, ψευδείς και κατασκευασµένες από την αστυνοµία. 

H αστυνοµική βαρβαρότητα οργίασε και στη γειτονιά µας, όπου µετά την πορεία από σταθµό ΛΑΡΙΣΗΣ έφθασαν στο µετρό Σεπολίων και ξαφνικά βρέθηκαν απέναντι σε δυνάµεις καταστολής µε πλήθος µηχανάκια της οµάδας ∆ΡΑΣΗ. Χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος προπηλάκισαν και συνέλαβαν βίαια, µέσα στην πυλωτή της πολυκατοικίας του τον Ορέστη Καττή και στη συνέχεια ξυλοκόπησαν τη µητέρα του. Λίγο αργότερα όταν γείτονες και διαδηλωτές διαµαρτυρήθηκαν, συνέλαβαν την αδερφή του, Λυδία Καττή, η οποία κτυπήθηκε άγρια από τους αστυνοµικούς, που την έσερναν από τα µαλλιά βρίζοντάς τη µέσα στο αστυνοµικό τµήµα, καθώς και τους αγωνιστές Καβακλή Νικόλα και Μάκη Λιβάνη που συµπαραστέκονταν. 

Στη διάρκεια των συλλήψεων, ο ∆. Κατής (πατέρας), έπεσε θύµα ξυλοδαρµού, έξω από το ΑΤ Κολωνού, εµφανίζοντας συµπτώµατα καρδιακού επεισοδίου (νοσηλεύτηκε), αστυνοµικοί δεν επέτρεψαν στο ασθενοφόρο να τον παραλάβει, για τουλάχιστον δέκα-δεκαπέντε λεπτά. Αντί να βρεθούν κατηγορούµενοι οι δυνάµεις καταστολής και η κυβέρνηση, βρέθηκαν τα θύµατα στο εδώλιο του κατηγορούµενου.

Η δίκη των 4 τελικά ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και διεξήχθη µέχρι τον Μάιο του 2022. Αίφνης στην τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου που θα εξέδιδε την απόφαση, πληροφορηθήκαµε ότι παύτηκε από το δικαστικό σώµα η πρόεδρος της δίκης! Εξαιτίας της παύσης της προέδρου αναβλήθηκε η δίκη και συνέβη το πρωτοφανές, να ξεκινάει εξ αρχής η δίκη λες και επί 1,5 χρόνο δεν έγινε τίποτα.

Η εξέλιξη αυτή, πριν τη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου και την έκδοση απόφασης µε την εξ ολοκλήρου µαταίωση της δίκης που έχει ήδη διεξαχθεί, δεν ήταν τυχαία. Το κατηγορητήριο είχε καταρρεύσει από τις καταθέσεις αυτοπτών µαρτύρων, από τις αντιφάσεις των αστυνοµικών, που ήταν µάρτυρες κατηγορίας και από το οπτικοακουστικό υλικό και αναµενόταν η αθωωτική απόφαση των κατηγορούµενων. Οι µάρτυρες αποκάλυψαν ότι η σκευωρία των διώξεων, µεθοδεύτηκε προκειµένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για τη βία που ασκήθηκε και τις αναίτιες συλλήψεις τους. 

Τρισήµιση χρόνια µετά τα γεγονότα, η δίκη των Ορέστη Καττή, Λυδίας Καττή, Νικόλα Καβακλή και του Μάκη Λιβάνη ξεκινά από την αρχή, µε νέα δίκη. Η πρώτη δεν τους πήγε καλά, το κατηγορητήριο κατέπεσε, έτσι µια µέρα πριν βγει η απόφαση η πρόεδρος καταργείται!

Η δίωξη σε βάρος των συναγωνιστών µας –µελών της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπολίων-Κολωνού-Ακαδ. Πλάτωνα, βάλλει ευθέως ενάντια στα δηµοκρατικά δικαιώµατα, που δέχονται ισχυρό πλήγµα µε την αστυνοµική πλεκτάνη που στήθηκε για να στηρίξει τον κρατικό αυταρχισµό και την καταστολή, που ασκείται από το κράτος. Στοχεύει στην τροµοκράτηση και την περιστολή των ελευθεριών.  

Απαιτούµε:

  • Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων  των διωκόµενων
  • Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Αθήνα 12.3.24

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,245ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα