Ψήφισμα έκτακτης Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στο "Έθνος" και στο συγκρότημα Πήγασος. Η διοίκηση προχώρησε στην απόλυση της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου, παλιάς συνδικαλίστριας στο χώρο, μέχρι πρόσφατα εκπροσώπου των εργαζομένων στο Έθνος και στέλεχους του ΠΑΜΕ. Όλοι οι εργαζόμενοι εκτός του πολιτικού ρεπορτάζ εγκατέλειψαν τα γραφεία τους και προχώρησαν σε γενική συνέλευση διαρκείας. Έξω από την εφημερίδα με ένα τεράστιο πανό απειλούν ότι εάν δεν ανακληθεί η άδικη απόλυση της συναδέλφου το αυριανό και το κυριακάτικο φύλο δε θα βγει! Η δικαιολογία της απόλυσης από τον Φώτη Μπόμπολα ήταν: "είσαι πλέον αντιπαραγωγική". Ίσως μ’ αυτό να εννοούσε ότι σε δύο χρόνια η Π. Χριστοδουλίδου βγαίνει σε σύνταξη!! Η Π. Χριστοδουλίδου δουλεύει στις επιχειρήσεις Μπόμπολα για πάνω από 25 χρόνια.
Ακολουθεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στον Πήγασο.

Εμείς οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι στον ΠΗΓΑΣΟ ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Πιστεύουμε ότι η απόλυσή της είναι εκδικητική γιατί η συνάδελφος εκτός του ότι έχει τη συνδικαλιστική ιδιότητα έχοντας εκλεγεί στα όργανα της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, διατύπωνε ελεύθερα τις απόψεις της στις γενικές μας συνελεύσεις και προασπιζόταν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η επιχειρούμενη απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου είναι άγρια και ευθεία εργοδοτική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, και έχει σχέση με τις ατομικές συμβάσεις που θέλει η επιχείρηση να μας υποχρεώσει να υπογράψουμε.

Στη ανοιχτή διαρκή Γενική Συνέλευση που έγινε στο κτίριο και μεταφέρθηκε στο προαύλιο του κτιρίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη συνάδελφο.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, μέχρι να ανακληθεί η επιχειρούμενη απόλυση της συναδέλφου.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους από όλα τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης να έρθουν άμεσα στον Πήγασο, γιατί αν περάσει η απόλυση και οι ατομικές συμβάσεις στο ΕΘΝΟΣ, -τις οποίες έχουμε αρνηθεί- θα περάσουν στη συνέχεια σε όλο τον κλάδο.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,240ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα