Ψεύτες – κλέφτες! Αγώνες με στόχο να πέσουν οι εγκληματίες που κυβερνούν!

Δεν έχουν όρια, τα ψέματα, η γελοιότητα και η βαρβαρότητα των κυβερνώντων!

Όλος ο πλανήτης συζητάει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος, που έχει φτάσει στα 350 δις και σύντομα θα είναι στο 150% του ΑΕΠ, από 120% που ήταν προτού ξεκινήσει το «σωτήριο» πρόγραμμα της τρόικας! Όλα τα σοβαρά οικονομικά επιτελεία διεθνώς, αναγνωρίζουν αυτή την πραγματικότητα και ζητούν «κούρεμα» (δηλαδή μείωση) του χρέους στο 50% περίπου. Οι μόνοι που επιμένουν να λένε πως δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο είναι οι μαθητευόμενοι μάγοι Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου – επιμένουν να υποστηρίζουν πως με τις πολιτικές τους θα αναγεννήσουν την Ελλάδα!

Πρωτογενές πλεόνασμα!

Πολύ σύντομα, μέχρι του χρόνου, ο ελληνικός κρατικός προϋπολογισμός θα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως τα έσοδα του δημοσίου από τη φορολογία των πολιτών θα είναι αρκετά για να καλύπτουν τις δαπάνες για μισθούς, συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, άμυνα, κλπ! Θα καλύπτουν όλες τις δαπάνες εκτός από την αποπληρωμή του χρέους (τα τοκοχρεολύσια).

Με άλλα λόγια ο μόνος λόγος που θα συνεχίσει να πληρώνει η ελληνική κοινωνία αυτή τη βάρβαρη λιτότητα, είναι για να αποπληρωθεί το χρέος στους τραπεζίτες – Έλληνες, Γάλλους, Γερμανούς, και άλλους!

Έγκλημα!

Γύρω στα 60 δις € θα πάρουν οι τραπεζίτες, Έλληνες και ξένοι, φέτος!

Αυτό το ποσό είναι μεγαλύτερο από όσα ξοδεύονται μαζί, για μισθούς του δημοσίου, για συντάξεις, για παιδεία, Υγεία, άμυνα, δημόσιες υπηρεσίες!

Πρόκειται για έγκλημα! Μια απίστευτη αιμορραγία, που βυθίζει τη χώρα στην καταστροφή, για να μπορούν οι τραπεζίτες να συνεχίζουν να βγάζουν κέρδη, εν μέσω κρίσης!

Η μόνη απάντηση σ’ αυτό είναι η άρνηση αποπληρωμής του χρέους! Είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης! Είναι ο μόνος τρόπος, ο πλούτος που παράγει η ελληνική κοινωνία να μείνει εδώ και να επενδυθεί για το κοινό όφελος, για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, για να υπάρξουν μισθοί, συντάξεις, Υγεία και Παιδεία!

Και ο μόνος τρόπος να σταματήσει η πορεία προς τη βαρβαρότητα είναι με αγώνες που δεν θα σταματούν στα όρια των κανόνων της κοινοβουλευτικής «νομιμότητας». Οι κυβερνώντες πρέπει να πέσουν – και πρέπει να πέσουν μέσα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας!

Ποιος θα τους ρίξει;

Η αριστερά, και μ’ αυτό εννοούμε τα μαζικά κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΝ (λόγω της δύναμης και της απήχησης που έχουν στην κοινωνία) δεν έχουν κανένα τέτοιο σχέδιο, καμία τέτοια πρόταση!

Το ΚΚΕ, το οποίο τον τελευταίο χρόνο μιλά για ανατροπή, την μεταθέτει στο επίπεδο κάποιας αφαίρεσης – δεν κάνει καμία συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα μπορέσει το εργατικό κίνημα να φέρει, μέσα από συγκεκριμένα βήματα, αυτό το στόχο κοντά. Η ηγεσία του ΣΥΝ δεν κάνει καν αυτό – ζητά μόνο «αναδιαπραγμάτευση» του χρέους. Όμως ακόμα και οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και ο Economist, του Λονδίνου, το ίδιο λένε…

Σαν αποτέλεσμα η τελευταία δημοσκόπηση της VPRC δίνει 45,2% στην αποχή το λευκό και το άκυρο. Η αριστερά είναι στην ουσία στάσιμη και το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα! Θα μπορέσει ποτέ η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΣΥΝ να κατανοήσουν ότι γι’ αυτή την εικόνα φταίνε αυτοί και κανένας άλλος;

Και το εργατικό κίνημα;

Η διάθεση του κόσμου για αγώνα είναι αδιαμφισβήτητη. Πρέπει κάποιος να είναι εντελώς κυνικός, βυθισμένος σε βαθύ «ύπνο» στις πολυθρόνες των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να αρνείται να δει αυτή την πραγματικότητα. Και τέτοιοι, συνδικαλιστές, υπάρχουν δυστυχώς πολλοί!

Οι τελευταίοι δύο μεγάλοι αγώνες στην ελληνική κοινωνία ξεπουλήθηκαν «από τα μέσα», από τους ίδιους τους συνδικαλιστές.

Ο αγώνας της ΕΘΕΛ προδόθηκε από τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ που ελέγχανε το συνδικάτο, με τρόπο προκλητικό και ασύδοτο: η ΠΑΣΚΕ έφτασε να καταργήσει το καταστατικό του συνδικάτου και να το παραλύσει, αρνούμενη να συμμετέχει σε συσκέψεις, για να σπάσει τη διάθεση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις! Προδότες!

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν στο χώρο των Συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας. Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο Δήμο, που ελέγχεται από τη Ν. Δημοκρατία, Πολυμερόπουλος, μαζί με την κλίκα του, αποφάσισαν ότι η κατάληψη πρέπει να κλείσει κι έτσι, δεν έδωσαν καν το δικαίωμα στους συμβασιούχους, να μιλήσουν, πόσο μάλλον να ψηφίσουν για το κλείσιμο της κατάληψής τους!

Η ΔΕΗ – το κλειδί

Η επόμενη περίοδος θα χαρακτηρίζεται κύρια από τη μάχη της ΔΕΗ. Η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ – παρά το βρώμικο πόλεμο της κυβέρνησης και των μίντια. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ πλησιάζουν τις 25.000 – μια τεράστια δύναμη. Ακόμα κι έτσι, όμως, από μόνοι τους δεν μπορούν να νικήσουν την κυβέρνηση. Χρειάζεται συντονισμός με άλλους χώρους!

Κι αυτός δεν είναι καθόλου δύσκολος. Ήδη στη σειρά για ιδιωτικοποίηση έχει μπει ο Ιππόδρομος, η Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΕΥΔΑΠ, το Παρακαταθηκών και Δανείων, κοκ. Μια σειρά άλλοι χώροι θα μπουν άμεσα στο τραπέζι του προκρούστη, χώροι κλειδιά, όπως οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ενώ οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν ήδη ξεκινήσει δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις!

Ο συντονισμός όλων αυτών είναι απόλυτα εφικτός. Συντονισμός δεν σημαίνει ωραία λόγια για κοινούς αγώνες, σημαίνει κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις, με την πρωτοβουλία στο επίπεδο των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η ΓΕΝΟΠ έχει μια μαχητική ιστορία. Σήμερα θα δοκιμαστεί ξανά! Αν θέλει να νικήσει θα πρέπει να σπάσει τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ (ο πρόεδρος της και η πλειοψηφία στη διοίκηση του συνδικάτου ανήκει στην ΠΑΣΚΕ)!

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνο αν προχωρήσει σε συντονισμό με τους υπόλοιπους χώρους, σε καλά σχεδιασμένες, συντονισμένες, κοινές, μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις – μαζί με πορείες, καταλήψεις κλπ. Και μόνο αν είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, να ρίξουν αυτή την κυβέρνηση, κάνοντας πράξη τα συνθήματα που κυριαρχούν στις εργατικές κινητοποιήσεις της περιόδου, όπως: «… ένα ελικόπτερο για τον πρωθυπουργό» και «…Γιωργάκη θα φύγεις σαν τον Μπεν Αλί».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα