Πρωτοβουλία «No Burn»: Ποιος φοβάται τους πολίτες; Παρέμβαση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών «No Burn» σχετικά με την παρέμβαση που πραγματοποίησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Παρέμβαση στην Περιφέρεια πραγματοποιήσαμε σήμερα η Πρωτοβουλία NoBurn από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και με συμμετοχή πολιτών, με σκοπό να παραδώσουμε στην Αντιπεριφερειάρχη αίτημα για μέτρηση των διοξινών στο έδαφος, για άμεσο τερματισμό της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και για αποτροπή της υλοποίησης της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα πακετάρει τα σκουπίδια μας για καύση.

Η προγραμματισμένη παρέμβαση είχε διαρρεύσει από προχθές στον τύπο και η Περιφέρεια έκρινε σκόπιμο να «προστατευτεί»! Η κα Κολυνδρίνη φυσικά απουσίαζε, αλλά μας περίμεναν άντρες της ΟΠΚΕ μέσα στο κτήριο της Νομαρχίας, εμποδίζοντας την πρόσβασή μας σε αυτό για ανάρτηση του πανό με τα χρόνια αιτήματα της πόλης, ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να σπρώχνουν τον συγκεντρωμένο κόσμο.

Δημοσιεύτηκε από Prime tv στις Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022

Τη στιγμή δηλαδή που οι ομόλογοι της Περιφέρειας στην Ελβετία, δηλαδή οι εκεί τοπικές αρχές, μετά την εύρεση της εκτεταμένης ρύπανσης στο έδαφος της Λωζάνης, προβαίνουν αυτοβούλως σε μετρήσεις διοξινών γύρω από τα εργοστάσια αποτέφρωσης, τη στιγμή που νέες μελέτες σε Ισπανία, Λιθουανία και Τσεχία αποδεικνύουν την αναπόφευκτη ύπαρξη διοξινών εκεί που συντελείται καύση σκουπιδιών, και έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες άλλες με τα ίδια αποτελέσματα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας όχι μόνο δεν πράττει τα στοιχειώδη για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και όταν τα διεκδικούν οι πολίτες, κρύβεται πίσω από την πλάτη της αστυνομίας και τους απαγορεύει την ειρηνική πρόσβαση σε δημόσιο κτήριο.

Η πάγια προάσπιση των συμφερόντων της Lafarge/Holcim εις βάρος μας από την Περιφέρεια, τον Δήμο Βόλου και τις κυβερνήσεις δεν είναι κάτι νέο για την κοινωνία της πόλης. Για άλλη μια φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι οι μόνοι που θέλουμε να σταματήσουμε το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών είμαστε εμείς οι ίδιοι και ο μόνος τρόπος να το κάνουμε είναι εάν κάνει ο καθένας από μας αυτόν τον αγώνα προσωπική του υπόθεση και τον συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή και οργάνωση. 


Ακούστε παρακάτω συνέντευξη του Αλ. Χατζηχαραλάμπους, μέλους της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών No Burn, με αφορμή την εκτεταμένη ρύπανση από διοξίνες που βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2021 γύρω από εργοστάσιο αποτέφρωσης απορριμμάτων στη Λωζάνη.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα