Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακοπής – Flyover: Γιατί μας κοροϊδεύουν; Γιατί μας αγνοούν;

Την Κυριακή 12 Μαΐου, ο «Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης» διοργάνωσε τους αγώνες ορεινού τρεξίματος «11ος Δρόμος Σέιχ Σου». Στόχος του Συλλόγου από τη μία ήταν «η γνωριμία των πολιτών με το περιαστικό δάσος της πόλης μας, η εξοικείωση τους με τις προκλήσεις και την ωφελιμότητα της άσκησης μέσα από το ήπιο ορεινό τρέξιμο, καθώς και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος». Παράλληλα, δόθηκε και ο χαρακτήρας διαμαρτυρίας για τον Flyover, ένα έργο καταστρεπτικό για το περιβάλλον γενικά αλλά και συγκεκριμένα για το δάσος του Σέιχ Σου, που όχι μόνο δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό αλλά αντιθέτως, ήδη έχει δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Σε αυτά τα πλαίσια, μέλη της «Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μαλακοπής» συμμετείχαν στη δράση, βρέθηκαν στο Σέιχ Σου, έβαλαν πανό ενάντια στον Flyover και μοίρασαν ανακοίνωση σε σχέση με τον Flyover. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας.

Η αγαπημένη πολιτική τακτική της κυβέρνησης είναι το δόγμα του σοκ (Διαβούλευση στα κρυφά, εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση, απειλές και καταστολή για όσους/ες διαμαρτύρονται)!

Η ίδια  τακτική ακολουθείται και στη διαχείριση του Flyover! Και εξηγούμαστε:

Είπαν: έγινε διαβούλευση και ενημέρωση στους πολίτες, έγιναν όλες οι σχετικές μελέτες και το έργο ξεκινάει.

Ψέματα: έγινε «διαβούλευση» γρήγορα και στα κρυφά όπως και οι σχετικές «μελέτες» την περίοδο του covid! Ιδιαίτερα προβληματικός ο φάκελος των «μελετών» που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή εργασιών στον περιφερειακό, μετά από προσφυγή  κατοίκων… Ο Ταχιάος χτύπησε το χέρι στο τραπέζι απειλητικός αφού μας είπε «παλαιοχρηστιανούς» που καθυστερούμε την «ανάπτυξη» (Δημ. Συμβούλιο 20\2\20024). Μας κατηγόρησε κι από πάνω ότι φορτώνουμε το έργο με καθυστερήσεις που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι!

Ψέματα πάλι: με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν ετοίμασε τις σχετικές μελέτες, με υπογραφές ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (υπουργού ΤΕΜΠΩΝ), αποφάσισαν να μεταφέρουν το έργο ώστε να ξεκινήσει μετά τις Δημοτικές Εκλογές με καθυστέρηση 6 μηνών που σίγουρα δε θα πληρώσει ούτε ο Ταχιάος ούτε ο Καραμανλής!!!

Είπαν: Το κόστος του έργου θα είναι 370.000 €… Εδώ γελάμε!

Ψέματα: το κόστος του έργου εκτοξεύεται στο 1,5δις€ με χρηματοδότηση της ΑΒΑΧ–ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ μέσω ΣΔΙΤ

Είπαν: Αναβάθμιση συγκοινωνιών

Ψέματα Μεγάλα! 2 λεωφορεία μισθωμένα (απ τα καινούρια;) ΚΑΗΚΑΝ μόλις στις 7/5/2024! «Το αφήγημα της κυβέρνησης για αναβάθμιση των συγκοινωνιών στην πόλη κάηκε στον περιφερειακό…» λένε οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Κατά τα αλλά, ιδιωτικοποίηση μέσω ΚΤΕΛ και ΤΟ ΜΕΤΡΟ… στο περίμενε.

Είπαν: θα κοπούν 82.000τμ δέντρων του Σέιχ-Σου

Ψέματα: στο ΣΤΕ αποκαλύφθηκε ότι τελικά θα είναι 187.000 τμ και ποιος ξέρει πόσα ακόμα μέχρι το τέλος, που επίσης κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι! Μαζί τους καταστρέφονται μονοπάτια, διαδρομές και χώροι αναψυχής, που οι κάτοικοι της πόλης δεν θα ξαναχαρούν όπως σήμερα!

Αποτέλεσμα: Καταστροφή του περιαστικού δάσους, μοναδικού ολοκληρωμένου πνεύμονα ζωής της πόλης μας

Βαριά περιβαλλοντική ρύπανση σε αέριους ρύπους και μεγάλη επιβάρυνση για την υγεία των κατοίκων της πόλης αφού θα κυκλοφορούν περίπου 220.000 ΙΧ την ημέρα! (Νικολάου Κ. 14/2/2024, The press project)

Προσοχή: Το Flyover είναι αποσπασματικό έργο το οποίο γίνεται για να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και βιομηχανιών που προωθούν τη χρήση ΙΧ.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός μας και οι υπουργοί του τα «λένε» τόσο συχνά με τους τοπικούς φορείς μας, τελευταία!

Γι’ αυτό ο Ταχιάος ξεσπαθώνει!

Γι’ αυτό ο περιφερειάρχης μας Τζιτζικώστας κάνει τον έκπληκτο ενώ χαμογελούσε ευτυχισμένος δίπλα στον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή  στην υπογραφή της σύμβασης του έργου στις 19/12/2023.

 Γι’ αυτό ο  δήμαρχος του κεντρικού δήμου Αγγελούδης κάνει πίσω ακόμα και  από όσα υπόσχονταν προεκλογικά και παραδίνει την πόλη στο έλεος των μεγάλων συμφερόντων

Συμπολίτη και συμπολίτισσα

Έτσι μας κοροϊδεύουν, έτσι μας προσπερνούν

Εμείς τι θα κάνουμε;

Γι’ αυτούς τους λόγους σε καλούμε να διεκδικήσουμε όλες και όλοι μαζί:

  • Ακύρωση του Flyover
  • Να ολοκληρωθεί το μετρό και να σχεδιαστεί άμεσα η  επέκταση του!
  • Σημαντική ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων, μαζικές προσλήψεις οδηγών, δημιουργία λεωφορειολωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας, αλλά και στον σχεδιασμό τραμ και ενός πλήρους και προστατευμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων!
  • Δωρεάν δημοτικά πάρκινγκ περιμετρικά του κέντρου και στις γειτονιές
  • Να κλιμακώσουμε και να συντονίσουμε τους αγώνες μας για να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στο ΣτΕ, καθώς στις 22 Μαϊου εκδικάζονται οι αιτήσεις ακύρωσης του έργου.

Σε κάθε γειτονιά να διεκδικήσουμε μαζικές επενδύσεις σε δωρεάν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φιλικά προς το περιβάλλον!

Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακοπής

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα