Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου: Πολύ επιτυχημένη η εκδήλωση της 8ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου – Άνω Τούμπας

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα στο Κρυονέρι

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου. Περισσότερα από 50 άτομα παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην συζήτηση. Μια σειρά από δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, από ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων, αλλά και μέλη αυτοδιοικητικών σχημάτων, πήραν τον λόγο δηλώνοντας υποστήριξη στον αγώνα.

Σε όλες τις τοποθετήσεις καταδείχθηκαν οι πολύ μεγάλες ευθύνες της Δημοτικής και της Περιφερειακής αρχής. Το γαϊτανάκι ευθυνών μεταξύ τους, αλλά και ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνιστά εμπαιγμό απέναντι στους κατοίκους. Η κωλυσιεργία και η αδράνεια τους αφήνουν ανοιχτό τον δρόμο στον εργολάβο. Εμείς δηλώνουμε ότι είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί. Το τελευταίο παράδειγμα με το κίνδυνο κατάρρευσης πολυκατοικιών στην Πυλαία, που βρίσκονται πέριξ της περιφερειακής τάφρου, λόγω αστάθειας του εδάφους μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, αποτελεί ακόμα ένα ισχυρό καμπανάκι κινδύνου που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί.

Μετά την πολύ γόνιμη συζήτηση δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Απαιτούμε:

Να δοθεί εντολή από την δημοτική αρχή για αναστολή οποιασδήποτε οικοδομικής δραστηριότητας μέχρι να γίνει η οριοθέτηση του ρέματος.

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμος, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Διεύθυνση Δασών, Πολεοδομία, ΕΥΑΘ Παγίων) και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί το ρέμα και δάσος

Δήμος και Περιφέρεια να επενδύσουν στην περιοχή προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου, να αναδειχθεί το δάσος, να προστατευτεί το ρέμα.

Να ξεκινήσουν διαδικασίες για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με τσιμέντο μια τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Αποφασίσαμε ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες (νομικές, τεχνικές) και ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την γειτονιά, να δημοσιοποιούμε τα ζητήματα που σχετίζονται με τον αγώνα μας, να καταδεικνύουμε τις ευθύνες των αυτοδιοικητικών αρχών, να οργανώνουμε κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.

Τέλος, θεωρούμε ότι το ζήτημα στο Κρυονέρι δεν είναι ξεκομμένο από αντίστοιχους αγώνες σε όλη την πόλη, αγώνες για ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, κτλ. Γι’ αυτό, το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε να συντονιστούμε με όλες τις πρωτοβουλίες κατοίκων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,236ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα