Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου: Να δοθεί άμεσα εντολή αναστολής αδειών δόμησης

Δημοσιεύουμε Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κρυονερίου

Η Δημοτική Αρχή έχει ευθύνη απέναντι στους δημότες και το περιβάλλον

Στις 24 Οκτωβρίου 2022 το δημοτικό σχήμα “Η Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής” απέστειλε αίτημα αναστολής των αδειών δόμησης πλησίον του ρέματος στην περιοχή του Κρυονερίου προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ε. Κυρζιίδη και το Τμήμα Έκδοσης Αδειών Δόμησης της Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται ρητά “αυτήν τη στιγμή, έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί οι μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης με έργα διευθέτησης της περιφερειακής τάφρου και των συμβαλλόντων ρεμάτων από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη 2030»… Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 6 «Δόμηση κοντά σε ρέματα» του Κτιριοδομικού Κανονισμού Υ.Α. 3046/304/1989 (ΦΕΚ 59/Δ/3.2.1989) όπως συμπληρώθηκε με την Απόφαση 49977/3068/1989 (ΦΕΚ 535/Β/30.6.1989), υποχρεούται η αρμόδια διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης να αναστείλει άδειες δόμησης πλησίον του εν λόγω ρέματος στην περιοχή Κρυονερίου Τούμπας μέχρι ότου ολοκληρωθούν η οριοθέτηση και η διευθέτηση του ρέματος, που

βρίσκονται σε εξέλιξη και διενεργούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δοθέντος ότι το Υπουργείο είναι αρμόδια και υπερκείμενη υπηρεσία.”

Επίσης, “στο προαναφερόμενο εγκεκριμένο Master Plan Αντιπλημμυρικών Έργων περιοχών Θεσσαλονίκης απεικονίζεται στους σχετικούς χάρτες και αναφέρεται ρητά στα τεύχη το ρέμα στην περιοχή Κρυονερίου, το οποίο χαρακτηρίζεται ότι βρίσκεται «υπό μελέτη» προς οριοθέτηση και διευθέτηση υδατορέματος.”

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια πρώτη δικαίωση του αγώνα μας και μια απάντηση σε όσους επιχειρούν να ισοπεδώσουν κάθε έννοια λογικής και να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Πλέον από επίσημα χείλη αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στην περιοχή μας υπάρχει ρέμα, για το οποίο σχεδιάζεται οριοθέτηση. Αυτό αυτόματα γεννάει ευθύνες και υποχρεώσεις για την δημοτική αρχή. Το “γαϊτανάκι ευθυνών” ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς δεν έχει πλέον καμία βάση αιτιολόγησης. Αιτούμαστε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και αναμένουμε την άμεση εντολή για αναστολή των αδειών δόμησης.

Εμείς από την πλευρά μας δε θα ανεχτούμε άλλη κωλυσιεργία και εμπαιγμό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτουμε μέχρι την οριστική δικαίωση.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα