Πρωτοβουλίες για πανεκπαιδευτικό μέτωπο από τους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας!

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων (μόνιμοι και συμβασιούχοι καθηγητές) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 02/03/2011 πάρθηκε μια απόφαση με ιδιαίτερη σημασία.

Ο σύλλογος ΔΕΠ παίρνει μια σειρά από πρωτοβουλίες:

Καλεί σε αγωνιστικό συντονισμό άλλους συλλόγους ΔΕΠ πανελλαδικά παρακάμπτοντας ουσιαστικά τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ

– Καλεί σε κοινή σύσκεψη τους άλλους συλλόγους του ΠΘ (εργαζόμενοι και φοιτητές) για να οργανώσουν από κοινού συντονισμένες κινητοποιήσεις

Θα παρέμβει στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών ώστε αυτές να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις

Καλεί σε αντίστοιχο συντονισμό τους άλλους συλλόγους στο χώρο της εκπαίδευσης (δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές κλπ) με στόχο το πανεκπαιδευτικό μέτωπο καταρχήν σε πανθεσσαλικό επίπεδο

Αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός πανεκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας. Αντίστοιχες κινήσεις είναι ανάγκη να γίνουν τόσο σε άλλες πόλεις όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Ξ»

____________________________________

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης 2/3/2011

Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας:

Α. Μετά από διεξοδική συζήτηση επί των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των πανεπιστημίων, αλλά και επί των μισθολογικών ζητημάτων των πανεπιστημιακών, συνυπολογίζοντας τόσο την κρισιμότητα των θεμάτων, όσο και την υποτονική αντίδραση (αν όχι παθητική στάση) της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ, κατέληξε στα παρακάτω σημεία:

– Εκφράζει για μια ακόμα φορά την έντονη αντίθεσή της στις επιχειρούμενες θεσμικές και οικονομικές αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δηλώνει την αποφασιστικότητά της να αντιδράσει σε αυτές με κάθε πρόσφορο μέσο.

– Καλεί τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συγκαλέσουν έκτακτη ανοικτή συνεδρίαση της Συγκλήτου αμέσως μόλις δοθεί το σχέδιο νόμου στη δημοσιότητα και, αν αυτό διατηρεί ίδια τα βασικά σημεία με το «κείμενο διαβούλευσης», καλεί την Σύγκλητο να αναστείλει την λειτουργία του Ιδρύματος.

Αποφασίζει να έρθει σε επικοινωνία με Συλλόγους Διδασκόντων άλλων ΑΕΙ ώστε να συγκροτηθεί Δικτύωση Συλλόγων Διδασκόντων με κοινές θέσεις και με συνεννόηση και συντονισμό να δρομολογηθούν κοινές δράσεις προς την κατεύθυνση αποτελεσματικής αντιμετώπισης των κυβερνητικών νομοθετικών προθέσεων και προς τούτο αναθέτει στο ΔΣ να προβεί στις απαραίτητες για την επικοινωνία και συντονισμό πρωταρχικές ενέργειες.

– Αποφασίζει να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να επανενεργοποιηθεί η ενδοϊδρυματική δικτύωση όλων των Συλλόγων (διδασκόντων, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, Διοικητικών, φοιτητών) του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και προς τούτο αναθέτει στο ΔΣ να φροντίσει άμεσα για τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε ανοικτή συνεδρίαση του άτυπου Συντονιστικού των Συλλόγων του ΠΘ.

– Αποφασίζει να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συγκροτηθεί πανθεσσαλικό πανεκπαιδευτικό μέτωπο και προς τούτο αναθέτει στο ΔΣ να έρθει σε επικοινωνία με τα ΔΣ των Συλλόγων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας (ΤΕΙ) Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας, ώστε σε εν συνεχεία ανοικτή συνάντηση να καθοριστεί ελάχιστο κοινό πλαίσιο βάσει των μέχρι σήμερα θέσεων όλων των Συλλόγων.

– Αποφασίζει να απευθυνθεί στους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΠΘ και να παρέμβει στις Γενικές τους Συνελεύσεις ενημερώνοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΠΘ για τις ολέθριες για το δημόσιο πανεπιστήμιο συνέπειες των νομοθετικών μέτρων που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

– Αναλαμβάνει πρωτοβουλία διοργάνωσης ανοικτής δημόσιας εκδήλωσης με στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις επιπτώσεις των προαναγγελθέντων κυβερνητικών θεσμικών παρεμβάσεων.

Β. Μετά από συζήτηση σχετικά με την προτιθέμενη «θεσμική ολοκλήρωση» της ΠΟΣΔΕΠ, θεωρεί ομόφωνα την πρόθεση αυτή ως αντικαταστατική –αφού κάθε τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας προϋποθέτει καταστατικό Συνέδριο και τέτοιο δεν ήταν το πρόσφατο 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας- και κατά συνέπεια διαφωνεί.

Εκ μέρους της ΓΣ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Βύρων Κοτζαμάνης

Τάκης Πολίτης

(Σημείωση "Ξ": οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα