«Πρωτοβουλία των 1000» – Συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη 15/11

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας των 1000

Συνέντευξη Τύπου

Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (3ος όροφος)

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, ώρα 12:00

Την Πέμπτη 15/11/2012, η Πρωτοβουλία των 1000 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει συνολικά και αναλυτικά την πολιτική της πρόταση, τις επιδιώξεις και τους στόχους της.

Χίλιοι περίπου αγωνιστές της Αριστεράς από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, οργανώσεις και ιδεολογικά ρεύματα, καταθέτουμε προς δημόσια διαβούλευση μια συλλογικά επεξεργασμένη και συνθετική πολιτική πρόταση. Επιχειρούμε με αυτή να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της αναγκαίας συζήτησης και των πολιτικών διεργασιών που γίνονται μέσα σε όλους τους χώρους και τα πολιτικά ρεύματα της Αριστεράς αλλά και μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία και σημαντική μερίδα του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού. Επιθυμούμε να ενισχύσουμε εκείνη την προοπτική που αναφέρεται στην πλατιά πολιτική και κοινωνική ενότητα της Αριστεράς, στην σημασία της προοπτικής μιας αριστερής κυβέρνησης, στην κατοχύρωση ενός ριζοσπαστικού πολιτικού προγράμματος αριστερής διεξόδου, αλλά και στην αναγκαιότητα της συνειδητοποίησης της ανάγκης ρήξης και ανατροπής με την πολιτική της ΕΕ, ως αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση του.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια διαρκή και σκληρή μάχη, προκειμένου να ανατρέψει την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της μνημονιακής κόλασης, να υπερασπιστεί τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, να υπερασπιστεί το δικαίωμα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Αυτή η μάχη μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρα. Η ριζοσπαστική πολιτική συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την κατεύθυνση, να δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση στο λαό, να φέρει στο προσκήνιο την προοπτική μιας κυβέρνησης με κέντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς που να στηρίζεται σε μια ισχυρή ριζοσπαστική λαϊκή βάση. Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση θα μπορέσει να ακυρώσει μονομερώς και χωρίς καμία αναστολή τις μνημονιακές συμβάσεις και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και να σταματήσει την αφαίμαξη του λαού για την πληρωμή ενός παράνομου και ταξικού χρέους.

Μόνο η συμπαράταξη των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, μπορεί να αποτρέψει την ενίσχυση της φασιστικής δεξιάς, αλλά και κάθε σενάριο που φιλοδοξεί να αναθέσει στην Αριστερά τον ρόλο της νομιμοποίησης, της εμπέδωσης, ακόμη και της διαχείρισης της τεράστιας καπιταλιστικής κρίσης και αδιεξόδων.

(Το κείμενο της πρωτοβουλίας των 1000, καθώς και οι υπογραφές των μελών της βρίσκονται αναρτημένα στην σελίδα: www.protovoulia-metopo.gr)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα