Πρωτοβουλία των 1000: Οι απεργοί στο ΜΕΤΡΟ και τις Συγκοινωνίες πρέπει να νικήσουν

Δελτίο Τύπου της συντονιστικής επιτροπής της Πρωτοβουλίας των 1000 για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας

25.1.2013

Οι απεργοί στο ΜΕΤΡΟ και τις Συγκοινωνίες πρέπει να νικήσουν

Η συμπαραταγμένη νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση της τρόικας και των μνηνονίων, απογυμνωμένη από κάθε πολιτικό επιχείρημα, διατάσει την ΕΠΙΤΑΞΗ των απεργών του ΜΕΤΡΟ και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Πρόκειται για μια ακραία, κυνική πολιτική πράξη, που σκοπεύει πρακτικά στην αυταρχική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας, δηλαδή του πιο καθοριστικού δικαιώματος της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου κόσμου.

Η επίθεση αυτή, σκοπεύει στο να εκφοβήσει σε απολύσεις και ποινικές διώξεις τους απεργούς και να αναγκάσει σε ταξική αδρανοποίηση όσα εργατικά συνδικάτα παραμένουν ακόμη οργανωμένα και δεν έχουν αποδεκατιστεί από την τεράστια ανεργία που έχει επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για μια ακόμα απροκάλυπτη έκφραση της επιλογής της συγκυβέρνησης της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ, να οδηγήσουν σε πλήρη οικονομική και δημοκρατική εκπτώχευση τους εργαζόμενους και την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η επιλογή της «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ» και η στρατικοποίηση της εργατικής πολιτικής, αποτελεί μια πράξη καθαρά πολιτική και αποτελεί συνέχεια των πρακτικών βίαιης καταστολής των εργατικών και λαϊκών διαδηλώσεων, της καλλιέργειας εμφυλιοπολεμικού κλίματος και ρατσιστικού μίσους, απολύτως ευθυγραμμισμένη με τις πραξικοπηματικές διαδικασίες των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και του κοινοβουλευτικού εκφυλισμού.

Η πολιτική στάση της κυβέρνησης, αναδεικνύει την καίρια πολιτική σημασία, που έχει αυτή η απεργιακή κινητοποίηση ενός σωματείου που τολμάει να σπάσει τον κύκλο της υποχώρησης των εργαζομένων, χωρίς σοβαρές μάχες από το μεγαλύτερο τμήμα των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Η μαχητική αυτή απεργία, δίνει σήμερα ένα μήνυμα εργατικής ενότητας, ταξικής περηφάνιας και αγωνιστικής αλληλεγγύης για όλη την ελληνική κοινωνία.

Σήμερα είναι αναγκαίο οι ζωντανές δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς, να συνειδητοποιήσουν την καθοριστική σημασία που έχει το βαθύτερο πολιτικό μήνυμα αυτού του αγώνα, να συνειδητοποιήσουν τον οριακό χαρακτήρα που έχει η σημερινή πολιτική πρόκληση της κυβέρνηση προς όλον τον εργαζόμενο κόσμο.

Ο αγώνας των απεργών του ΜΕΤΡΟ και των υπόλοιπων αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα πρέπει να νικήσει. Η πολιτική του μονόδρομου, του τοκογλυφικού χρέους του ΔΝΤ και της ΕΕ,  πρέπει και μπορεί για να αρχίσει να ξηλώνεται. Είναι αναγκαίο να αναπτυχτεί άμεσα, με κορμό τα συνδικάτα των ΜΜΜ και την Αριστερά ένα πλατύ μαχητικό και ανυποχώρητο απεργιακό κοινωνικό μέτωπο των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που να δρομολογήσει την ήττα της μνημονιακής πολιτικής και να ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική συντριβή και πτώση αυτής της κυβέρνησης.

Όλοι μαζί έχουμε καθήκον να συμβάλουμε στην κλιμάκωση αυτού του αγώνα στην κατεύθυνση και στην προοπτική μιας γενικής πολιτικής απεργίας που να απαλλάξει τον τόπο από τις Τρόικες που ρημάζουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

  •  Νίκη των απεργών στο ΜΕΤΡΟ και τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς.
  • Πλατύ ενιαίο ανυποχώρητο κοινωνικό μέτωπο των εργαζομένων.

  • Πολιτική συντριβή και πτώση της συγκυβέρνησης των μνημονίων της φτώχιας και της τρομοκρατίας.

  • Καμιά θυσία για τα συμφέροντα της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα