Πρωτοβουλία 1000: Πάση θυσία έξω από τα Μνημόνια!

Ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας των 1000»

Η πρόσφατη επιστολή του Ντεκλάν Κοστέλο, (Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) προς την ελληνική πλευρά, υποδεικνύει στην κυβέρνηση ότι ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις πρέπει να εγκριθούν από τους «θεσμούς» επιτήρησης (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) πριν περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο. Επίσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που κατατεθούν τα συγκεκριμένα νομοσχέδιο, αυτή η ενέργεια θα είναι μονομερής και ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον βαθιά εχθρικό, αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα των «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, και ΔΝΤ) που έχουν επιβάλει τις μνημονιακές δανειακές συμβάσεις στην χώρα μας. Οι δυνάμεις αυτές δεν διαπραγματεύονται με την ελληνική κυβέρνηση, όπως λέγεται, αλλά περικυκλώνουν συνεχώς τον ελληνικό λαό με σκοπό να επιβάλουν εκ νέου την αποκρουστική πολιτική των νέων μνημονίων, της φτώχειας της ανεργίας και της εκποίησης του εθνικού πλούτου.

Οι μηχανισμοί αυτοί επιθυμούν την άσκηση ασφυκτικής πίεσης προς τον ελληνικό λαό με σκοπό τον πολιτικό αφοπλισμό της αριστερής κυβέρνησης, έως και το όριο του πολιτικού της εκφυλισμού απέναντι στα λαϊκά στρώματα που πίστεψαν και διεκδικούν μια αριστερή πολιτική αλλαγή εντός και εκτός Ελλάδας. Επιχειρούν να οδηγήσουν την κυβέρνηση της Αριστεράς είτε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, είτε σε μια ανεξέλεγκτη οικονομική και τραπεζική κρίση με στόχο την ανάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του νεοφιλελευθερισμού και την συνέχιση με κάθε τρόπο της μνημονιακής πολιτικής.

Σε αυτές τις συνθήκες, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να ενδώσει σε αυτούς τους εκβιασμούς. Οφείλει άμεσα να απαντήσει με επιτάχυνση του νομοθετικού της έργου «μονομερώς» απέναντι στους πιστωτές σύμφωνα με την πρόσφατη λαϊκή εντολή αλλά και την συνεχιζόμενη λαϊκή στήριξη, για την υλοποίηση του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης». 

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει επίσης να προτάξει απέναντι στο μνημονιακό αίτημα των δυνάμεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ, «Πάση θυσία στο ΕΥΡΩ» την πολιτική δέσμευση «ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ» και να αναλάβει όλα τα αναγκαία οργανωτικά και πολιτικά μέτρα ώστε να προετοιμαστεί απέναντι στους νέους επερχόμενους εκβιασμούς των πιστωτών (τραπεζικούς, δημοσιονομικούς, νομισματικούς, κλπ.) 

Πλέον δεν υπάρχουν προσχήματα που να συγκαλύπτουν τον στυγνό εκβιασμό των «θεσμών» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει προς κάθε κατεύθυνση να δηλώσει πως ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται άλλο πια. Εάν η κυβέρνηση δεν προετοιμαστεί άμεσα και αποφασιστικά για την επερχόμενη σύγκρουση, αυτή την φορά δεν θα αντιμετωπίσει μια νέα παγίδα, αλλά θα έχει παραδοθεί σε έναν ιστορικό ταπεινωτικό αφοπλισμό με τεράστιες συνέπειες για την Aριστερά διεθνώς.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα