Πρωτοβουλία 1000: Εκλογική στήριξη και συνεργασία με ΛΑΕ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας των 1000
Αθήνα 6/9/2015

Η κατάθεση από την κυβέρνηση του 3ου μνημονίου και η ψήφισή του από τη Βουλή, μέσα σε ένα όργιο αντισυνταγματικών διαδικασιών και εξευτελισμού κάθε έννοιας δημοκρατίας, κατατάσσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στην ίδια πλευρά με τους Παπανδρέου, Παπαδήμο, Σαμαρά. Στην πλευρά των δανειστών.

Οι συνεχόμενες οπισθοχωρήσεις, η αθέτηση πλήρως του προγράμματος με το οποίο εξελέγη και με αποκορύφωμα την αγνόηση του 62% του λαού που ψήφισε ΟΧΙ σε νέο μνημόνιο κατατάσσει οριστικά και αμετάκλητα τον ΣΥΡΙΖΑ ως μνημονιακό κόμμα. Η έντιμη στάση των βουλευτών, που εκλέχθηκαν μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας ΟΧΙ στο 3ομνημόνιο, απελευθερώνει δυναμικές και ανοίγει νέες προοπτικές για την Αριστερά.

Η Πρωτοβουλία των 1000, από την αρχή της δημιουργίας της επιδιώκει να συμβάλει στην συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για να μπορέσει να σταματήσει τη λαίλαπα των μνημονίων και να συμβάλει στη διέξοδο από την κρίση προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, που να ανατρέψει το σύνολο των μνημονιακών νόμων και να χαράξει, μαζί με το λαό μια σοσιαλιστική πορεία.

Το ριζοσπαστικό πρόγραμμα είναι αναγκαίο για να αναγεννηθεί ο τόπος, για να βρει δουλειά η νεολαία και να επανέλθει η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία. Για να υλοποιηθεί αυτό θα πρέπει να η χώρα να προχωρήσει άμεσα σε στάση πληρωμών και να απαιτήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, να βγει άμεσα και συντεταγμένα από την ΟΝΕ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, να προχωρήσει στην εθνικοποίηση τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και να στηρίξει τα πληττόμενα στρώματα, ενώ το πρόγραμμα της θα το εφαρμόσει σε ρήξη με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία των 1000 στηρίζει και συνεργάζεται με τη Λαϊκή Ενότητα, συμμετέχει σε τοπικές επιτροπές και διαδικασίες δημοκρατικής συγκρότησης, καλεί για εκλογική υποστήριξη στη Λαϊκή Ενότητα και προετοιμάζεται για τις μικρές και μεγάλες μάχες του επόμενου διαστήματος.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα