ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.Β.Ο.

Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου που στάλθηκε στο «Ξ» από την «Πρωτοβουλία για την ενότητα των εργαζομένων ΕΛΒΟ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σίνδος, 28-9-2016

 

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, η οποία τελεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2014, εντάσσεται μαζί με άλλες 5 ΔΕΚΟ, μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο πρόσφατα συσταθέν Κατοχικό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Για τη συγκεκριμένη ζοφερή κατάσταση που διάγει η ΕΛΒΟ υπάρχουν πρωτίστως πολιτικές ευθύνες. Αφενός φέρει ευθύνη η προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία οδήγησε σκόπιμα την εταιρεία στην απαξίωση και τελικά στην ειδική εκκαθάριση και αφετέρου ευθύνεται η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τις καταστροφικές πολιτικές των προκατόχων της.

Συνέπεια των παραπάνω πρακτικών είναι να υπάρχει διάχυτο στο εργοστάσιο ένα κενό διοίκησης, λόγω του ότι ο εκκαθαριστής τον περισσότερο καιρό λάμπει διά της απουσίας του. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν άλυτα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας, να συσσωρεύονται προβλήματα και το κυριότερο να υπάρχει ολοκληρωτική έλλειψη παραγωγικού έργου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Ο στρατηγικός ρόλος της ΕΛ.Β.Ο. για την εθνική Άμυνα, ο κοινωνικός της ρόλος αλλά και η οικονομική της συμβολή στην τοπική κοινωνία, βρίσκονται στο στόχαστρο μιας εγκληματικά επικίνδυνης πολιτικής, η οποία απειλεί την εταιρία με συρρίκνωση ή ξεπούλημα σε ιδιώτη αντί πινακίου φακής. Η ΕΛ.Β.Ο. έγινε ζημιογόνος, όσο το μάνατζμεντ το είχε ιδιώτης. Όσο ήταν δημόσια ήταν βιώσιμη και κερδοφόρος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την υπαγωγή της ΕΛΒΟ σε ενιαίο αμυντικό φορέα, καθιστώντας την ικανή να διατηρήσει τη διαχρονική προσφορά της σε τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα οχήματα για τον Ελληνικό Στρατό, καλύπτοντας ταυτόχρονα και τις απαιτήσεις του κοινωνικού συνόλου σε ότι αφορά πολιτικά οχήματα παντός τύπου.

Τέλος, εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε την οικοδόμηση κοινού μετώπου με τους συναδέλφους των άλλων φορέων που πλήττονται (αλλά και όχι μόνο), για ανένδοτο αγώνα, προκειμένου να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που η χώρα έχει παραδοθεί στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα