Πρώτη σύσκεψη της «Πρωτοβουλίας των 1000» στη Νέα Σμύρνη

Του Πάρη Μακρίδη 

Χτες Δευτέρα 17/12 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της «Πρωτοβουλίας των 1000» στη Νέα Σμύρνη. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το πολιτικό στίγμα της Πρωτοβουλίας, την κατάσταση στην κοινωνία και τις διεργασίες στην Αριστερά. Ήταν κοινή πεποίθηση ότι η Πρωτοβουλία απαντάει σε ένα κενό που υπάρχει στην Αριστερά, η οποία είναι αναγκαίο να είναι ενωτική και ριζοσπαστική. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη η Πρωτοβουλία να «στηθεί» σε κάθε περιοχή, έτσι ώστε ο ρόλος της να είναι ουσιαστικός. Και πρέπει να κάνει ανοίγματα σε κάθε περιοχή έτσι ώστε να παρεμβαίνει στο τοπικό κίνημα.

Ως πρώτη εμφάνιση της Πρωτοβουλίας στη Νέα Σμύρνη αποφασίσαμε να είναι μια πολιτική εκδήλωση στα τέλη Γενάρη, όπου θα επιδιώξουμε να έχουμε ομιλητές από το ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης, είπαμε ότι θέλουμε να στηρίξουμε ενεργά τις τοπικές κινήσεις, όπως η Πρωτοβουλία ενάντια στο Φασισμό, το Ρατσισμό και την Κρατική Καταστολή. Σκοπός μας είναι να βγούμε δυνατά στην τοπική κοινωνία, αρχής γενομένης από την προπαγάνδιση της εκδήλωσης.

Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα. Η Πρωτοβουλία είναι αναγκαίο να ριζώσει στις περιοχές, έτσι ώστε να επιτελέσει έναν ουσιαστικό ρόλο στο εργατικό κίνημα και τις εξελίξεις στην Αριστερά. 

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
594ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής