Πρώτη δημόσια ομιλία του Δ. Κουτσούμπα – «Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα»

Σχόλιο από το Ξεκίνημα

«Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της πρώτης δημόσιας ομιλίας του νέου γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Προφανής σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει σε όλους σαφές ότι η απομονωτική λογική του ΚΚΕ θα συνεχιστεί από τη νέα ηγεσία. Για αυτό το λόγο το ΚΚΕ οργάνωσε εκδήλωση μνήμης για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, στο ίδιο μέρος (πάρκο Ελευθερίας, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, Αθήνα) με το ίδιο θέμα αλλά μια μέρα μετά (!) από την εκδήλωση που πραγματοποίησε στο ίδιο πάρκο σχεδόν όλη η υπόλοιπη αριστερά. Και όλα αυτά ενώ για πρώτη φορά μετά από χρόνια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και κινητοποιήσει  με αφορμή την 21η Απρίλη σε πολλές πόλεις της χώρας.

Πέρα όμως από το συμβολισμό της κίνησης αυτής αξίζει να δούμε και τι είπε στην πρώτη του δημόσια ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας. Χώρο σ’ αυτό το σύντομο σημείωμα για έναν αναλυτικό σχολιασμό της ομιλίας δεν έχουμε. Όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δ. Κουτσούμπας ξόδεψε περισσότερο χρόνο μιλώντας για το ΣΥΡΙΖΑ παρά για να ξεσκεπάσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τους μύθους που προσπαθούν να χτίσουν γύρω από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Ούτε για τα έργα και τις ημέρες της Χούντας μίλησε. Ούτε στα αιματοβαμμένα «ανδραγαθήματα» της φασιστικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου (με ονόματα και στοιχεία) αναφέρθηκε. Ούτε τις πραγματικές πολιτικές θέσεις της ΧΑ προσπάθησε να ξεσκεπάσει και να δείξει πως μόνο αντισυστημικές δεν είναι. Ούτε είπε τι ακριβώς πρέπει κάνουν τα μέλη του ΚΚΕ και αλλά και όσοι θέλουν να αντιπαλέψουν τους φασίστες.

Και αυτά ενώ σε όλη τη χώρα έχουν γεννηθεί δεκάδες ενωτικές αντιφασιστικές επιτροπές και κινήσεις που δικιά τους πρωτοβουλία ήταν οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις της 21ης Απριλίου, και ενώ τις τελευταίες βδομάδες πολλές τοπικές κοινωνίες έδωσαν μερικές καλές απαντήσεις στη ΧΑ (Θάσος, Χανιά, Τσαριστάνη κα).

Η πρώτη ομιλία του νέου γραμματέα απευθύνονταν πρώτα και κύρια στο κομματικό ακροατήριο και σκοπό είχε την κομματική συσπείρωση. Καθόλου τυχαία τα πρώτα λόγια του Κουτσούμπα ήταν «Το ΚΚΕ είναι παρόν!», όπως αποδεικνύεται όμως καθημερινά αυτό σήμερα δεν αρκεί.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,281ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα