Πρόταση για επόμενα βήματα στη συνέλευση του Συντάγματος (5/6)

 

Δύο μέλη του «Ξ» οι σ. Νίκος Κανελλής και Αλέξανδρος Πραντούνας που συμμετέχουν καθημερινά στις συνελεύσεις και τις επιτροπές της Πλατείας Συντάγματος, κατέθεσαν χτες την πρόταση που ακολουθεί στη συνέχεια, για συζήτηση στη συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος. Η πρόταση είχε τεθεί υπόψη της αρμόδιας επιτροπής από τις 5.00 το απόγευμα και οι «συντονιστές» της συνέλευσης ήταν ενήμεροι και για το περιεχόμενο και για το αίτημα των δύο υπογράφοντων. Όμως, οι «συντονιστές» αρνήθηκαν να την θέσουν υπόψη της συνέλευσης – αρνήθηκαν δηλαδή να τη διαβάσουν από τα μικρόφωνα και να επιτρέψουν συζήτηση πάνω στα θέματα που αγγίζει. Θεωρούμε πως δεν είχαν κανένα δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο. Όταν το κίνημα έχει σαν κεντρικό του θέμα τη «δημοκρατία» αλλά οι «συντονιστές» αρνούνται να επιτρέψουν πόσο μάλλον να διευκολύνουν την ελευθερία έκφρασης, τότε ασφαλώς υπάρχει πρόβλημα. Σ’ αυτό το θέμα, σίγουρα, θα επανέλθουμε.

Το κείμενο που κατέθεσαν οι δύο σύντροφοι είναι το ακόλουθο.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που προωθεί η κυβέρνηση και η τρόικα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των δανειστών! Αν περάσει θα οδηγήσει την κοινωνία σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση γιατί περιλαμβάνει:
Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (δημόσια περιουσία, ΔΕΚΟ)· λουκέτα σε ΔΕΚΟ & δημόσιους φορείς·
μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο (και ιδιωτικό τομέα κατά προέκταση)·
νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα (ανεργίας κλπ) · αύξηση της φορολόγησης των εργαζόμενων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων, κοκ.

 

Για αυτό σαν Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος καλούμε:

 

Να μην επιτρέψουμε να περάσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα!


Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε:

·         Μαζική συμμετοχή και στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών: ιδιαίτερα της απεργίας των ΔΕΚΟ την Πέμπτη 9 Ιούνη και της 7ήμερης απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο βαθμό που αποφασιστεί (όπως συζητιέται).

·         Στους εργαζόμενους απεργούς των ΔΕΚΟ να έρθουν και να παραμείνουν στο Σύνταγμα με τα πανό και τα αιτήματά τους.

·         Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 15 Ιούνη. Οργανώνουμε αποκλεισμό της Βουλής και καλούμε σε "λαϊκό ξεσηκωμό" με στόχο "500 χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα"

·         Επειδή μια 24ωρη δεν αρκεί απαιτούμε από τα συνδικάτα να καλέσουν από τώρα νέα 48ωρη Γενική Απεργία, πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Στόχος, ο αποκλεισμός του Συντάγματος για 48 ώρες, από εκατοντάδες χιλιάδες, με αίτημα:

 «Να φύγει η κυβέρνηση! Να μην πληρώσουμε το χρέος!»

 

Νίκος Κανελλής

Αλέξανρος Πραντούνας

 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,235ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,007ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
423ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα