Πρώτα σημάδια υποχώρησης από την κυβέρνηση του Ισραήλ – συνεχίζουμε την εκστρατεία!

Η διεθνής εκστρατεία διαμαρτυρίας για την κράτηση των 21 ακτιβιστών στις φυλακές του Ισραήλ φαίνεται πως φέρνει τα πρώτα της αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρέσβη της Ιρλανδίας στο Ισραήλ, 7 από τους κρατούμενους θα αφεθούν ελεύθεροι και θα μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής σήμερα, ενώ ο Πολ Μέρφι θα αφεθεί ελεύθερος αύριο Παρασκευή.

Xτες, 9 Νοέμβρη, ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου κάλεσε το Ισραήλ να απελευθερώσει τον Πολ Μέρφι. Το επιτελείο του προέδρου του Eυρωκοινοβουλίου δήλωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρχές του Ισραήλ προκειμένου να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα μπλοκάρει την επιστροφή των κρατουμένων.

Αυτές οι εξελίξεις ακολούθησαν έπειτα από μια διεθνή θύελλα διαμαρτυριών ενάντια στις πράξεις του ισραηλινού κράτους. Είναι φανερό πως οι ισραηλινές αρχές υποχωρούν κάτω από το βάρος της διεθνούς κατακραυγής. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες πρέπει να συνεχιστούν, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατουμένων!

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο (GUE/NGL) απαιτεί επίσης την άμεση απελευθέρωση του Πολ και των υπόλοιπων ακτιβιστών, ενώ χτες οι βουλευτές της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας (ULA) στην Ιρλανδία απαίτησαν από την κυβέρνηση τους να πάρει μέτρα ενάντια στις παράνομες πράξεις του ισραηλινού κράτους, συμπεριλαμβανομένου της απέλασης του Ισραηλινού πρέσβη στην Ιρλανδία από την χώρα.

7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,113ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής