Προστατεύστε τη Suzanne Muna – Όχι στην καταπάτηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών!

Η Suzanne Muna είναι εκλεγμένο μέλος του εργατικού συνδικάτου στο «Housing Corporation» και αντιμετωπίζει κατηγορίες για έλλειψη πειθαρχικής συμπεριφοράς, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στην απόλυση της. Οι κατηγορίες αναφέρονται σε μία σύσκεψη που έγινε το χρόνο που μας πέρασε και στην οποία σύσκεψη η Suzanne εκπροσωπούσε ένα μέλος του προεδρείου. Οι δύο manager του νοσοκομείου, χωρίς να δώσουν καμία απόδειξη σωματικής βλάβης ή λεκτικής επίθεσης, υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίστηκαν απειλητικά από τη Suzanne όταν εκείνη τους ζήτησε να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν μέλος του εργατικού συνδικάτου τον οποίο η ίδια εκπροσωπούσε.

Το «Housing Corporation» είναι ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης η οποία χρηματοδοτεί «προσιτά οικονομικά σπίτια» και ρυθμίζει τους όρους ενοικίασης . Το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να αντικατασταθεί από δύο άλλα προγράμματα μέχρι τον Απρίλιο του 2009. Ωστόσο ο αρμόδιος σύμβουλος του προγράμματος αυτού προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες θέτοντας υπό καθεστώς φόβου τους περίπου 500 εργαζομένους και να χτυπήσει ιδιαίτερα δικαιώματα όσων θα βγουν άμεσα στην σύνταξη. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη επίθεση σε εκλεγμένα μέλη των συνδικάτων που αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους για να προωθηθούν οι δικές τους «λύσεις».

Όμως η ασάφεια των δύο διευθυντών του Housing Corporation σε απάντηση που μας έστειλαν είναι προφανής. Σε απάντησή τους υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να αναφερθούν σε θέματα προσωπικής φύσεως του προσωπικού και πως οι ισχυρισμοί μας είναι εντελώς αβάσιμοι. Αντιθέτως στην συνέχεια επιβεβαίωσαν ότι δεν δέχτηκαν από την Suzanne κάποια φυσική απειλή ή λεκτική βία αλλά ούτε ότι ύψωσε τον τόνο της φωνής της ή χρησιμοποίησε ακατάλληλη γλώσσα, αλλά ότι η ίδια με «απειλητικό τρόπο» τους ζήτησε να δώσουν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν μέλος του εργατικού συνδικάτου.

Από την άλλη η Suzanne υποστήριξε ότι γίνεται μία προσπάθεια να τρομοκρατηθεί γεγονός που αποδεικνύεται από την επίσκεψη ενός courier στο σπίτι της. Ο courier επέμεινε να μάθει εάν αυτή ήταν η διεύθυνση της, χωρίς να της εξηγήσει γιατί ρωτούσε τόσο επιτακτικά, για να της παραδώσει τελικά ένα γράμμα για την πειθαρχική της ακρόαση το οποίο όμως είχε ήδη δεχτεί ηλεκτρονικά.

Αυτή η επίθεση σε εκλεγμένους συνδικαλιστές δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί μέρος μιας ολόκληρης επίθεσης που δέχονται οι συνδικαλιστές του «Housing Corporation» από την διεύθυνση και είναι η πιο σοβαρή μέχρι σήμερα. Η Suzanne έχει την υποστήριξη ολόκληρου του εργατικού συνδικάτου στο HC. Χαρακτηριστικά στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 15 Φλεβάρη τα μέλη εξέφρασαν την απόλυτη υποστήριξη τους στους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους.

Η πειθαρχική ακρόαση της Suzanne θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Καλούμε εργατικά συνδικάτα και οργανώσεις να στείλουν ψηφίσματα συμπαράστασης ενάντια στην επιχειρούμενη καταπάτηση δικαιωμάτων των συνδικαλιστών και της Suzanne Muna.

Ζητάμε:

-να σταματήσουν οι αβάσιμες κατηγορίες προς την Suzanne Muna

-σεβασμός στα δικαιώματα των εργατικών συνδικάτων

-να σταματήσει η τρομοκράτηση των μελών και των αντιπροσώπων των εργατικών συνδικάτων. 

-Στείλτε μηνύματα στο Housing Corporation Executives: Steven Douglas, chief executive, [email protected]  Peter Marsh, deputy chief executive, [email protected] 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,288ΥποστηρικτέςΚάντε Like
998ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
428ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα