Προς 48ωρη απεργία στην INTRAKOM


Στα πλαίσια του πρόσφατου νόμου του υπουργείου εργασίας που ουσιαστικά καταργεί τις ΣΣΕ μία μία οι μεγάλες εταιρείες εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που τους παρέχει ο νόμος και προχωρούν σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Έτσι γίνεται και στην INTRAKOM. Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ενημερώθηκε πρόσφατα από τη διοίκηση του ομίλου ότι η εταιρεία θα προβεί σε μία σειρά μέτρα που θα περιλαμβάνουν (αντιγράφουμε από την ανακοίνωση του σωματείου, 21.1.2011):

A.     «Μέχρι τα μέσα Φλεβάρη, θα αποχωρήσει το 3% όλου του  ομίλου (περίπου 100 εργαζόμενοι), δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να παραμείνουν σε καμία περίπτωση.

B.      Προκειμένου να αποφύγουμε τις περαιτέρω αποχωρήσεις και να διατηρήσουμε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, θα προβούμε σε μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις. Η κάθε εταιρεία, ανάλογα με το επίπεδο μισθών της και της σύνθεσης του προσωπικού της, θα ακολουθήσει τον δικό της τρόπο μείωσης. Κοινή γραμμή όλων των εταιρειών είναι ότι, η μείωση των μισθών δεν θα είναι κάτω από τα όρια που καθορίζονται από τις συλλογικές συμβάσεις, επίσης δεν θα αφορά μισθούς κάτω από 1000€ μικτά και θα επιβαρύνει περισσότερο τους μεγαλύτερους μισθούς, δίνοντας και δύο παραδείγματα

α.      μισθοί από 1000€ – 2000€ μείωση κατά μέσο όρο  4,5%

β.      μισθοί από 2000€ – 3000€ μείωση κατά μέσο όρο    8% .

 

Η μισθολογική μείωση θα ισχύει για ένα χρόνο και θα επανεξετασθεί στο τέλος του έτους. Τέλος ζήτησε την συναίνεση των εργαζομένων ώστε η εταιρεία στο διάστημα αυτό να μην προβεί σε περαιτέρω μείωση προσωπικού»

 

Κυβέρνηση και εργοδότες, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, τσακίζουν καθημερινά ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την σύγκρουση με αυτές τις επιλογές.

Με βάση αυτή την κατανόηση, η ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων αναφέρει πως έγινε σύσκεψη του Δ.Σ την Παρασκευή 21.1.2011, κι ότι το ΔΣ, εκφράζει την πλήρη αντίθεση του με τα μέτρα που ετοιμάζει η διοίκηση, καλεί σε αγωνιστική δράση με αίτημα «Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθών», και συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 27.1.11

Η πρόταση του Δ.Σ προς την Γενική Συνέλευση (ομόφωνα αποφασισμένη) είναι  να πραγματοποιηθεί  48ωρη απεργία 1 και 2 Φεβρουαρίου με επαναληπτική Γενική Συνέλευση στις 2 Φεβρουαρίου,  για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
(από την ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων)

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα