Προκλητικό κλείσιμο της επίσχεσης εργασίας στο Σισμανόγλειο, από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ!

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης  Νέα Πορεία

Σε αγαστή συνεργασία τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΓΚΙ!

"Έκλεισαν" την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων χωρίς καν να τους αφήσουν να ψηφίσουν! Ντροπή!

Με προκλητικό τρόπο και αντιδημοκρατικές πρακτικές δίχως να αφήσουν καν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου, ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΓΚΙ αποφάσισαν να «κλείσουν» την επίσχεση εργασίας που ξεκινήσαμε στις 14 Ιουνίου.

Για άλλη μία φορά τα επιχειρήματα τους αφορούσαν τη διαδικασία και όχι την ουσία. Υποστήριξαν δηλ. ότι η συνέλευση μας δεν είχε απαρτία και άρα δεν μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση. Δεν μας είπαν όμως οτι με αυτή την απαράδεκτη πρακτική ουσιαστικά ακύρωναν με το «έτσι θέλω» την απόφαση που είχαμε λάβει σαν ΓΣ συνολικά αλλά και κάθε εργαζόμενος με ατομική του δήλωση από τις 14 Ιουνίου για να προχωρήσουμε σε επίσχεση μέχρι την καταβολή και του τελευταίου μήνα που μας χρωστάνε δηλ. του Απριλίου. Σήμερα ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΓΚΙ μας ζητάν να επιστρέψουμε στη δουλεία παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα του Απρίλη.

Αυτό που ισχύει είναι ότι η πλειοψηφία το ΔΣ του σωματείου υπέκυψε στις πιέσεις Κυβερνώντων, Διοικούντων και άλλων και αποφάσισαν να γράψουν την απόφαση της συνέλευσης στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και να ρίξουν το μπαλάκι στους εργαζόμενους εάν θέλουν από μόνοι τους να συνεχίσουν ή όχι την επίσχεση.

Ακόμα χειρότερο όμως ήταν το γεγονός ότι κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συνέλευση όχι για να συναποφασίσουν την πορεία του αγώνα μας αλλά για να τους ανακοινώσουν ότι από εδώ και στο εξής, εάν θέλουν να συνεχίσουν την επίσχεση θα είναι μόνοι τους. 

Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΓΚΙ με απόφαση που έλαβαν με πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου που είχε προηγηθεί της γεν. συνέλευσης ανακοίνωσαν ότι η επίσχεση έπρεπε να σταματήσει άμεσα παρά και ενάντια στο γεγονός ότι η διάθεση των εργαζομένων που προσήλθαν στη συνέλευση ήταν η συνέχιση της επίσχεσης εργασίας, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων του Απριλίου (θα έπρεπε να μας είχε ήδη καταβληθεί ενώ θα τον καταβάλουν στα μέσα του Ιουλίου).

Η πρόταση της Nέας Πορείας και στο Δ.Σ και στη Γ.Σ ήταν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας αλλά θα πρέπει παράλληλα να ξεκινήσουμε καθημερινές κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο για μια σειρά προβλήματα (έλλειψη υλικών, συγχώνευση με το Παπαδημητρίου, Μεσοπρόθεσμο, κλπ).

Η πρότασή μας αυτή δε βασίζεται σε κάποιο φετίχ που έχουμε με τις κινητοποίησεις αλλά στο γεγονός ότι η ιδια η επίσχεση μας έδειξε τη δύναμή μας και τι μπορούμε να καταφέρουμε. Είναι  σχεδόν σίγουρο ότι αν δεν είχαμε προχωρήσει στον αγώνα μας τα χρήματα που μας καταβλήθηκαν ακόμα θα τα περιμέναμε. Είναι επίσης σίγουρο ότι σε μία περίοδο που οι εργαζόμενοι συνολικά και στην Υγεία ειδικά βάλλονται από παντού η μόνη μας διέξοδος είναι οι αγώνες μας.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου είτε δεν θέλει να το καταλάβει αυτό επειδή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τις κινητοποίησεις τους, είτε προτιμά να υποκύπτει στις πιέσεις για να τα έχει καλά με κυβέρνηση, διοίκηση κτλ. Εμείς από την πλευρά μας παραμένουμε πιστοί στο στόχο μας που είναι η στήριξη της διάθεσης των εργαζομένων να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν και η ανατροπή των πολιτικών αυτών.

Νέα Πορεία – Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση
Μαρούσι, 24 Ιουνίου 2011

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,279ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα