GreenAttack: Προκλητική και εξοργιστική η δημιουργία πάρκου αναψυχής για εκατομμυριούχους στο Ελληνικό!

Δελτίο τύπου της "GreenAttack – Mέτωπο για το Περιβάλλον"

To άρθρο σε pdf εδώ

«Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου πρέπει να αποτελέσει χώρο πάρκου υψηλού πρασίνου και όχι χώρο εμπορικών και οικιστικών δραστηριοτήτων»

δήλωνε στις 31/7/2009 ο Σπύρος Κουβέλης, υπεύθυνος τότε του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος.

 

Σήμερα η κυβέρνηση σχεδιάζει το ξεπούλημα 1600 στρεμμάτων από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στην Qatar Investment Authority (Αναπτυξιακή Εταιρία Κατάρ).

 

Ένα εξάστερο ξενοδοχείο, συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, μαρίνα πολυτελών θαλαμηγών, μίνι αεροδρόμιο για ιδιωτικά αεροσκάφη, πλωτό καζίνο κ.α. θα χωροθετηθούν στο Ελληνικό για να καλύψουν τις ανάγκες αναψυχής των πάμπλουτων σεΐχηδων και των εκατομμυριούχων φίλων τους ανά τον κόσμο. Όσο για τα υπόλοιπα 3.700 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου… 1800 καλύπτονται ήδη από τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις (χώρους τσιμεντοποιημένους και απροσπέλαστους για το κοινό), ενώ για τα 1900 που απομένουν, οι προτάσεις «αξιοποίησής» τους  αφθονούν.

 

Η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού – ένα πάρκο που θα βελτίωνε σημαντικά την ποιότητα του αέρα και τη θερμοκρασία της Αθήνας και θα αποτελούσε ένα δημόσιο και δωρεάν χώρο αναψυχής για όλους τους πολίτες* – επιλέγει να δημιουργήσει ένα πάρκο αναψυχής για εκατομμυριούχους! Τα σχέδια αυτά είναι τουλάχιστον προκλητικά και εξοργιστικά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να συρρικνώνεται σε πρωτοφανή επίπεδα, την πραγματική ανεργία να φτάνει μέχρι το τέλος του χρόνου στο 20%, τη δημόσια υγεία και παιδεία να διαλύεται και το κράτος πρόνοιας να βάζει λουκέτο!

 

Μας κλέβουν τους μισθούς, μας κλέβουν τις συντάξεις, μας κλέβουν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών… Μας κλέβουν και τον αέρα που αναπνέουμε!

Κάθε χρόνο αφήνουν όλο και μεγαλύτερα κομμάτια των περιαστικών δασών της Αττικής να γίνουν κάρβουνο…

Στις γειτονιές ξηλώνουν τις πλατείες για να βάλουν στη θέση τους πάρκινγκ και εμπορικά κέντρα…

Στο Βοτανικό χτίζουν γήπεδα και Mall

Στον Υμηττό ξεκινούν με την χωροθέτηση ιδιωτικών σχολείων και κολεγίων για να τον αποτελειώσουν με την διάνοιξη νέων αυτοκινητόδρομων – επεκτάσεις της Αττικής Οδού…

Στην πολύπαθη Πάρνηθα χτίζουν εμπορικό – βιομηχανικό «πάρκο»…

Στο καμένο δάσος του Γραμματικού φυτεύουν «ΧΥΤΑ»…

… και στο Ελληνικό φτιάχνουν οάσεις για σεΐχηδες.

 

Φτάνει πια!

Η λεηλάτηση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και των δασών μας δεν θα περάσει!

 

 

 

 

* Για την ανάγκη και τα οφέλη από τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου στο Ελληνικό, βλέπε την προκήρυξη της GreenAttack στις 7/7/2010 (http://green-attack.blogspot.com/2010/07/10-10.html).

Related Files

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,109ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
410ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα