Προκήρυξη του “Ξ” στο χώρο των δικαστικών υπαλλήλων

To κείμενο σε pdf εδώ

Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την οικονομία να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο και με δεδομένο ότι θα παρθούν νέα σκληρά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, με αιχμή του δόρατος τον δημόσιο τομέα, κάνει όλους τους εργαζόμενους να καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.

Οι νέες απαιτήσεις της Τρόικας και της κυβέρνησης του Παπανδρέου αμφισβητούν πλέον ακόμα και την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και ετοιμάζουν νέα επίθεση στο εισόδημά μας, ενώ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κάνουν ότι μπορούν για να μας απογοητεύσουν. Έρχονται χειρότερες μέρες και μπαίνει στον κάθε έναν από εμάς η ευθύνη να προστατέψουμε αυτά τα λίγα που κέρδισαν οι πατεράδες μας με αγώνες και με αίμα και να παραδώσουμε στα παιδιά μας την ελπίδα.

Πρέπει λοιπόν αυτή την ανασφάλεια που πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας, να τους τη γυρίσουμε πίσω. Να πάρουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια τους και να αναγκάσουμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ή να μας αδειάσουν τη γωνιά. Χρειάζεται λοιπόν πάλη, συντονισμός, αγώνας διαρκείας, απ’ τα κάτω, μέχρι να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους και να ανοίξουμε παράθυρο ελπίδας στο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, στο χώρο μας, των δικαστικών υπαλλήλων, μπορούμε δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς λογιστικά μαθηματικά να διακρίνουμε τις απώλειες που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο εισόδημά τους, ελέω τρόικας και κυβέρνησης. Η μείωση του «επιδόματος πόρου» καθώς επίσης και του «εκλογικού επιδόματος» αφορά χρήματα που αφ’ ενός  οι εργαζόμενοι κερδίζουμε συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά στην παραγωγή τους (πόρος) και αφετέρου τα δουλεύουμε πέραν του καθημερινού μας ωραρίου, απογεύματα, Σάββατα και Κυριακές (εκλογικό).

Όλα αυτά με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού, που ούτως ή άλλως υπάρχει σε όλα τα παραγωγικά κομμάτια του δημοσίου τομέα!

Έρχονται κι άλλα, ας μη γελιόμαστε, γι’ αυτό όπως αναφέραμε χρειάζεται να αναλάβουμε εμείς οι εργαζόμενοι την πρωτοβουλίες, από τα κάτω, σε κάθε χώρο δουλειάς (δικαστήρια, υπηρεσίες, κτλ) και να ασκήσουμε πίεση στη συνδικαλιστική μας ηγεσία να υποχρεωθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δύσκολων αυτών ημερών. Η ομοσπονδία μας θα πρέπει αντί να μας φέρνει τον υπουργό (Δικαιοσύνης) στις συνελεύσεις μας και να του επιτρέπει να κάνει μαθήματα οικονομίας στους εργαζόμενους (κάτι που αποτελεί σκάνδαλο!) να καλεί σε αγώνες και σε οργανωμένη συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων σε κινητοποιήσεις και στις γενικές απεργίες!

Τέρμα πια η ανοχή! Συμμετοχή! Συμμετοχή και στην επικείμενη Γενική απεργία στις 15/12 για να στείλουμε το μήνυμα της αγανάκτησης.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζεται διασπασμένο με δύο διαφορετικές πορείες – των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Διαφωνούμε με τον πιο έντονο τρόπο μ’ αυτή τη διάσπαση, υποστηρίζουμε ενιαίες συγκεντρώσεις και πορείες των συνδικάτων γιατί μόνο εκεί μπορεί να εμφανιστούν όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Η επίθεση που δεχόμαστε απαιτεί κοινές πορείες και συγκεντρώσεις και όχι κομματικές. Άμεσα όμως δεν έχουμε τρόπο να βρούμε λύση σ’ αυτό. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και να συμμετέχουν σε όποια από τις δύο πορείες επιλέγουν.

Related Files

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,105ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
407ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής