Προκήρυξη “Ξ” – Οι συμβασιούχοι του Κ.Ε.Α. στο δήμο Αθήνας δείχνουν το δρόμο!

Η προκήρυξη αυτή μοιράζεται από μέλη του Ξεκινήματος στους χώρους των Συμβασιούχων του Δήμου της Αθήνας που βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις

Απ’ τη Δευτέρα 5/9 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμαρτυρία–αποκλεισμός του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών (ΚΕΑ) του Δήμου Αθήνας. Στην ενέργεια αυτή προέβησαν οι απολυμένοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας, μην έχοντας άλλο τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους.

Η Δημοτική Αρχή ποινικοποιεί τον αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων

Οι διαμαρτυρόμενοι συμβασιούχοι ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή σχετικά με τα αιτήματά τους (επαναπρόσληψη των απολυμένων και μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων) και ο Δήμος για μια ακόμα φορά έδωσε άμεσα “λύση”:
συνέταξε μηνυ-τήρια αναφορά ενάντιά τους για παρακώλυση λειτουργίας της υπηρεσίας.

Η μηνυτήρια αναφορά συντάχτηκε την Τετάρτη και από εκείνη την ημέρα χρησιμοποιείται σαν μέσο απειλής και τρομοκράτη-σης των εργαζομένων.

«Διαμεσολαβητικό» ρόλο μεταξύ συμβασιούχων και Δημοτικής Αρχής έπαιξε η αστυνομία η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο ΚΕΑ για να «ενημερώσει» τους απολυμένους ότι αν η υπηρεσία δεν επαναλειτουργήσει άμεσα θα ενεργοποιηθεί η εις βάρος τους μηνυτήρια αναφορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή επιδιώκει να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων (βλ. κατάληψη Δημαρχείου Πλ. Κοτζιά) και δεν θα είναι βέβαια η τελευταία…

Δοσίλογοι

Όσον αφορά στη στάση του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθήνας) η ηγεσία του όχι μόνο δεν κάλυψε συνδικαλιστικά την κινητοποίηση, όχι μόνο δεν την στήριξε με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία την χαρακτηρίζει «συντεχνιακή», «καθ’ υπόδειξη», «βλακώδη» και «καιροσκοπική»!

Η στάση της ηγεσίας του ΣΕΔΑ είναι εξωφρενική και εμετική!

Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν εκλεγεί για να εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και να παλεύουν για τα συμφέροντά τους, τους μαχαιρώνουν πισώπλατα και λειτουργούν ως δοσίλογοι για τη Δημοτική Αρχή.

Αλλά τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τον Β. Πολυμερόπουλο και την κλίκα του, τον άνθρωπο που προχώρησε σε ωμό ξεπούλημα της κατάληψης του Δημαρχείου της Πλ. Κοτζιά –τον μεγαλύτερο αγώνα που έχουν δώσει οι συμβασιούχοι του Δήμου– και τώρα καταλαμβάνει τη θέση του γενικού διευθυντή στο γραφείο Δημάρχου;

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους!

Οι συμβασιούχοι του ΚΕΑ είναι μόνο ένα μικρό τμήμα των 700 συμβασιούχων που έχουν μέχρι στιγμής απολυθεί.

Σύντομα θα ακολουθήσουν εκατοντάδες ακόμα απολύσεις συμβασιούχων, ενώ στη συνέχεια σειρά θα πάρουν πολλοί εργαζόμενοι αορίστου και οι μόνιμοι,  όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβέρνηση και η Τρόικα.

Γι’ αυτό ο αγώνας των απολυμένων συμβασιούχων του ΚΕΑ πρέπει να στηριχτεί έμπρακτα απ’ όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και να επεκταθεί σε όλες τις υπηρεσίες, μέσω της δημιουργίας επιτροπών αγώνα και του συντονισμού των επιτροπών αυτών μεταξύ τους.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς που ποινικοποιεί τους αγώνες των απολυμένων συμβασιούχων της διεύθυνσης αλλοδαπών.
  • Άμεση καταγγελία της απροκάλυπτα εργοδοτικής στάσης της ηγεσίας του ΣΕΔΑ από παρατάξεις, σωματεία και επιτροπές εργαζομένων.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συμβασιούχων και μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων.
  • Καμία απόλυση αορίστου και μονίμων εργαζο-μένων στο Δήμο και καμία περαιτέρω μισθολο-γική περικοπή.
7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,108ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
405ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής