Προκ «Ξ» : Όχι άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό των τοκογλύφων – τραπεζιτών!

 

Προκήρυξη που μοιράζουν αυτές τις μέρες μέλη του «Ξ» που εργάζονται στους ΟΤΑ στις συνδικαλιστικές συναντήσεις και κινητοποιήσεις του χώρου

Μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ, σειρά πήραν η δημοτική αστυνομία, οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές των τεχνικών λυκείων. Θα ακολουθήσουν κι’ άλλοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αλλά και σε όλο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ (ήδη έχει ανακοινωθεί συγχώνευση της ΕΑΣ με την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ και απολύσεις).

Χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο για να εκταμιευτεί η δόση των 8 δις ευρώ. Χρήματα που θα πάνε για την αποπληρωμή των τόκων παλιότερων δανείων και όχι για μισθούς, συντάξεις, και στήριξη των φτωχών όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση και οι καναλάρχες. Για πολλοστή φορά άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό των τοκογλύφων τραπεζιτών (Ελλήνων και ξένων).

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Η «διαθεσιμότητα» (η οποία μάλιστα δεν διαρκεί πια ούτε 12 μήνες) ισοδυναμεί με απόλυση για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων. Πώς αλλιώς θα πιαστούν οι στόχοι των απολύσεων που έχουν τεθεί από τους δανειστές «μας»;

Κι’ όμως σε κάθε κλάδο που μπαίνει σε διαθεσιμότητα, υπάρχουν ακόμα αυτοί που λένε

«μην ανησυχείτε, είμαστε σε καλό δρόμο, εμείς θα μεταταχθούμε, δεν θ’ απολυθούμε».

Πρόκειται για φτηνά κόλπα με σκοπό να μειωθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και να δικαιολογήσουν όσους αντί να σχεδιάζουν πραγματικό αγώνα περιορίζονται κατά κύριο λόγο σε ραντεβού με δημάρχους και υπουργούς για «διαπραγματεύσεις».

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι απολύσεις στους ΟΤΑ, το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ αποτελούν απαίτηση της Τρόικας. Η απαίτηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την «εξυγίανση» του Δημοσίου, ούτε με τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Η Τρόικα ζητά απολύσεις για εκδικητικούς λόγους»,

είπε ο Κ. Μητσοτάκης στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, και συνέχισε λέγοντας πως οι απολύσεις θα γίνουν οπωσδήποτε καθώς η κυβέρνηση έχει υπογράψει τα Μνημόνια που προβλέπουν τις απολύσεις.

Η Τρόικα θέλει να εκδικηθεί τους εργαζόμενους γιατί πρόβαλαν αντίσταση στα σχέδιά της. Μπορεί 3 χρόνια τώρα οι κινητοποιήσεις να ήταν αποσπασματικές και ασυντόνιστες και γι’ αυτό να μην έφεραν αποτέλεσμα, όμως ήταν αριθμητικά περισσότερες από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης και πολλές από αυτές ήταν πολύ μαζικές. Αυτή την αντίσταση, Τρόικα και κυβέρνηση, θέλουν να κάμψουν γι’ αυτό προχωρούν σε οριζόντια μέτρα χωρίς λογική, σε “ξαφνικούς θανάτους”, σε τρομοκρατικές απολύσεις, φοροεπιδρομές, κοκ.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Το Δημόσιο που ονειρεύονται είναι ένα Δημόσιο εργολάβων. Το είχε άλλωστε δηλώσει και ο Μανιτάκης τον Γενάρη ότι:

η Κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον εκείνες τις δημόσιες υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς».

Κανενός εργαζόμενου η θέση δεν είναι λοιπόν πια ασφαλής. Ενώ δεν θα αργήσει και η στιγμή που θα επιβληθούν και νέες μειώσεις μισθών.

Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις των δημοτικών αστυνομικών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζομένων στην ΕΡΤ, των εκπαιδευτικών και κάθε άλλου εργαζόμενου είναι αγώνας όλων μας!

Όλων όσων θέλουμε ανατροπή αυτής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που θα συνεχίζει να επιβάλλει πολιτικές εξαθλίωσης και τρομοκρατίας.

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ 

Για να είναι οι αγώνες μας αποτελεσματικοί απαιτείται σχέδιο, συντονισμός και διάρκεια.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να αξιοποιηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και οι επιτροπές αγώνα διάφορων χώρων που έχουν ειλικρινείς αγωνιστικές διαθέσεις πρέπει, μέσα στις επόμενες μέρες και βδομάδες, να συναντηθούν, να δικτυωθούν και (πέρα απ’ ότι κινητοποιήσεις σχεδιάσουν τις επόμενες βδομάδες) να οργανώσουν από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ένα κύμα επαναλαμβανόμενων απεργιών και καταλήψεων που να κλιμακωθεί σε μια γενική απεργία διαρκείας του συνόλου του εργατικού κινήματος της χώρας μας και η οποία να σταματήσει μόνο όταν πέσει η κυβέρνηση!

Άλλος τρόπος να υπερασπιστούμε τις δουλειές και τις ζωές μας δεν υπάρχει!

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,237ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,008ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
424ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα