Πορνεία και aids: Δικαιοσύνη όπως Εξευτελισμός

Μαριάννα Τσακίρη

Κατερίνα Κλείτσα

Τις τελευταίες μέρες προεκλογικά είδαμε να ξετυλίγεται μπροστά μας ένα θέατρο του παραλόγου με θύτες οροθετικά θύματα τράφικινγκ και χρήστριες ουσιών, θύματα τους ανυποψίαστους Έλληνες που έδωσαν παραπάνω χρήματα για να βιάσουν χωρίς προφυλακτικό (σ’ αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε ξεκάθαρα για βιασμό) νέα κορίτσια και στην συνέχεια γύρισαν ανενόχλητοι στις οικογένειες τους, μεταδίδοντας στις γυναίκες τους οτιδήποτε πιθανά είχαν κολλήσει. Το έργο κλείνει με τον σούπερ ήρωα την ΕΛΑΣ που κάνει την δουλειά της προστατεύει τους αθώους και ξεφτιλίζει, τιμωρεί και διαπομπεύει τους θύτες. Μπορεί οι εκλογές να πέρασαν αλλά εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και το θέμα να μην θαφτεί για άλλη μια φορά.

Σημείο πρώτο: πόρνη από επιλογή

Έχουν περάσει 2 δεκαετίες από τότε που είδαμε την Julia Roberts να υποδύεται την «χαρούμενη»-«ελεύθερη επαγγελματία» ιερόδουλη στο Pretty Woman. Ένας άντρας πλούσιος και καλός την γνωρίζει, την σέβεται και την αγαπά γι’ αυτό που είναι τραβώντας την μακριά από τον κόσμο της πορνείας.

Είναι καιρός να δούμε καθαρά την αλήθεια. Οι περισσότερες μετανάστριες γυναίκες πέφτουν θύματα trafficking, έρχονται στην Ελλάδα με ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και καταλήγουν κλειδωμένες σε σπίτια, να βιάζονται καθημερινά και να εθίζονται με τη βία στα ναρκωτικά. Κάθε μέρα πηγαίνουν αναγκαστικά κατά μέσο όρο με 20 άντρες χωρίς να έχουν την επιλογή να αρνηθούν να κάνουν κάτι που δεν τους αρέσει. Ο μόνος όρος για τον πελάτη είναι να μην τις σκοτώσει και να μην τις κακοποιήσει σε βαθμό που να μην μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από τον επόμενο.

Οι χρήστριες ουσιών που πέφτουν στην πορνεία είναι επίσης στα τελευταία σκαλοπάτια της εξαθλίωσης, είναι ήδη κακοποιημένες και βιασμένες από τους κύκλους στους οποίους κινούνται ώσπου για να εξασφαλίσουν την δόση τους ξεπουλάνε το κορμί τους για λίγα ευρώ.

Καμία γυναίκα (Ελληνίδα ή ξένη) δε μεγαλώνει με το όνειρο να γίνει πόρνη και να αναγκάζεται να κάνει σεξ με οποιονδήποτε για να βγάλει τα προς το ζην.

Και καμία γυναίκα που κινείται στους χώρους της πορνείας δεν είναι μόνη της. Υπάρχουν ολόκληρα κυκλώματα από πίσω, σαπίλα και εκμετάλλευση στο έπακρο και πολλά πολλά χρήματα για τους προαγωγούς για τους οποίους κανείς δεν μίλησε, κανείς δεν έψαξε, δεν ανέφερε καν.

Σημείο δεύτερο: Εγκληματίας από επιλογή

Η ελληνική δικαιοσύνη παίρνοντας την σκυτάλη από την αστυνομία συνεχίζει την διάσωση της ελληνικής κοινωνίας. Ο εισαγγελέας έκρινε πως θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και τις παρέπεμψε με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ξαφνικά οι κοπέλες αυτές και συγκεκριμένα η πρώτη κοπέλα στην οποία έπεσε το βάρος λόγο της ρώσικης καταγωγής και της παράνομης διαμονής στην χώρα είναι υπεύθυνες για την αρρώστια τους και επίτηδες έβλαψαν κόσμο! Πως ακριβώς έγινε αυτό; Ανάμεσα στους βιασμούς, το ξύλο και τον εγκλεισμό ένα πρωί πήγαν και έκαναν εξετάσεις τις βρήκαν οροθετικές και εκείνες συνέχισαν να «εργάζονται» για να μολύνουν κόσμο;

Δεν πάνε έτσι τα πράγματα. Την μη χρήση προφυλακτικού την επιλέγει το εκάστοτε αφεντικό και ο πελάτης την πληρώνει, εξετάσεις στην παράνομη πορνεία δεν γίνονται και οι ιερόδουλες δεν προστατεύονται γιατί για να έχουν aids και να κολλάνε και κόσμο πρέπει πρώτα να το έχουν κολλήσει από κάποιον άλλο πελάτη.

Από κει και πέρα η μόνη ευθύνη είναι στα κυκλώματα και στο άτομο που πληρώνει για να πάει με μια εξαθλιωμένη κοπέλα, που δεν έχει την στοιχειώδη συνείδηση να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και ανενόχλητος και καθόλου στιγματισμένος μετά την επίσκεψη του επιστρέφει «κύριος» στην κοινωνία βάζοντας σε κίνδυνο την κοπέλα, την ερωμένη, την γυναίκα, την οικογένεια του. Αυτός και η συνείδηση του αποτελούν προϊόντα της αρρωστημένης μας κοινωνίας και υγειονομικές βόμβες. 

Σημείο τρίτο: ο ρόλος των MME και η δημόσια διαπόμπευση

Με πρόφαση την ενημέρωση των «ανυποψίαστων» θυμάτων-πελατών, η ΕΛΑΣ έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των ιεροδούλων. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε άντρας έχει κάνει σεξ έστω και μία φορά με ιερόδουλη οφείλει να εξεταστεί ασχέτως εάν έχει «πάει» με κάποια από τις γυναίκες που έχουν συλληφθεί. Προπάντων αν το έχει κάνει χωρίς προφυλακτικό. Όμως μ’ αυτή την κίνηση οι ιθύνοντες ρίχνουν όλο το βάρος και τις ευθύνες στις ιερόδουλες.

Διαβάζουμε λοιπόν άρθρα με τίτλους όπως «Αυτή είναι η γυναίκα που έσπερνε τον θάνατο» και μόνο στις τελευταίες γραμμές διαβάζουμε «Το πορνείο θα σφραγιστεί» και «ο ιδιοκτήτης θα συλληφθεί». Κι έτσι η κοινωνία έχει βρει τους θύτες, έχει κληθεί να καταδικάσει τις ιερόδουλες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κυκλώματα που ζουν και βασιλεύουν από την εκμετάλλευση αυτών των γυναικών.

Δεν είδαμε καμία φωτογραφία του ιδιοκτήτη του πορνείου που «εργαζόταν» η 22χρονη ιερόδουλη! Δεν ασχολήθηκε κανείς ιδιαίτερα με το γεγονός πως το συγκεκριμένο πορνείο ήταν παράνομο, είχε σφραγιστεί πολλές φορές και είχε ανοίξει ξανά, αφού ο ιδιοκτήτης πλήρωσε πρόστιμο.

Στην πραγματικότητα η δημοσίευση των στοιχείων των γυναικών δεν προστατεύει τους άντρες-πελάτες. Προστατεύει την αστυνομία και τα κυκλώματα κρύβοντας την «αδυναμία» (…)  των πρώτων να χτυπήσουν το κακό στην ρίζα και επιτρέποντας στους δεύτερους να συνεχίσουν την δουλειά τους ανενόχλητοι.

Σημείο τέταρτο:  η πραγματικότητα

Λίγο πριν τις εκλογές και μετά την δημιουργία του πρώτου στρατοπέδου συγκέντρωσης «λαθρομεταναστών» ξεσπάει το θέμα με τις 18 πλέον οροθετικές ιερόδουλες. Τόσους μήνες στα τόσα σκάνδαλα των πολιτικών που ηγούνταν αυτής της χώρας δεν δημοσιεύτηκε και δεν διαπομπεύτηκε ποτέ κανείς, δεν τιμωρήθηκαν για τα χρήματα που έφαγαν, για τις ζωές και το μέλλον που στέρησαν από χιλιάδες ανθρώπους. Ξαφνικά για όλα φταίνε οι μετανάστες, οι ιερόδουλες, οι χρήστες κοινωνικές ομάδες που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών τους και τώρα πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό.

Αυτή η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι η τελευταία τους, όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό που επιθυμούν: να ενισχύσουν ακροδεξιές πολιτικές οι οποίες με σημαία τον ρατσισμό διαχωρίζουν, κατηγοριοποιούν και εξευτελίζουν ανθρώπους.

Μέσα σε μία κοινωνία που μας γαλουχεί με ανασφάλειες, που θεωρεί το σεξ ταμπού, που δεν μας παρέχει καμία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και που παίρνει κάτι όμορφο και το μετατρέπει σε ένα ακόμα εμπόρευμα και μάλιστα χυδαίο, είναι προφανές ότι τα κυκλώματα πορνείας θα έχουν πάντα «πελάτες». Ο μόνος τρόπος για να τελειώσουμε για πάντα με αντίστοιχα περιστατικά, είναι με κοινή πάλη για μια άλλη κοινωνία, που θα μας απελευθερώνει από όλα αυτά και δεν θα καθιστά τους ανθρώπους εμπορεύματα και αντικείμενα χρήσης.

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,280ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,004ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα