Πορείες και δράσεις στην Κέρκυρα για την φασιστική δολοφονία του Petrit Zifle στη Λευκίμμη

Η φασιστική δολοφονία του Petrit Zifle τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου δεν έχει μείνει αναπάντητη στο νησί. Την είδηση έφερε πρώτη στη δημοσιότητα η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκίμμης και σχεδόν αμέσως και άλλες συλλογικότητες και πολιτικοί χώροι κατέδειξαν το γεγονός με ανακοινώσεις και δράσεις.


Από την πορεία στην πόλη της Κέρκυρας

Την Πέμπτη 6/12 έγινε αντιφασιστική πορεία τόσο για τη δολοφονία του κύριου Πέτρου, όσο και για τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το κάλεσμα της πορείας έγινε από αναρχικές καταλήψεις και συμμετείχαν σε διάφορα μπλοκ περίπου 70 άτομα.

Νωρίτερα εκείνη τη μέρα, ύστερα από κάλεσμα της αυτοοργανωμένης αθλητικής ομάδας του νησιού (Τραβέρσο), πραγματοποιήθηκε συνέλευση για τον συντονισμό αντιφασιστικών δράσεων και κινήσεων όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων ανθρώπων. Η συνέλευση είχε αρκετή δυναμική και επικεντρώθηκε στη συμμετοχή του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην πορεία της Κυριακής, 10/12, που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκίμμης αλλά και σε άλλες δράσεις. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μοίρασμα ενημερωτικού κειμένου για το θέμα στο κέντρο της πόλης και αφισοκολλήσεις που καλούσαν στην πορεία της Κυριακής στη Λευκίμμη.


Από την πορεία στη Λευκίμμη

Η συγκεκριμένη πορεία είχε περίπου 100 άτομα, χαρακτηριστικό όμως είναι ότι δεν είχε πολλή συμμετοχή από κατοίκους της Λευκίμμης. Αντιφασιστικό πανό, αλλά και πανό για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναρτήθηκαν επίσης στον ποδοσφαιρικό αγώνα της «Τραβέρσο» το Σάββατο, 8/12.

Οι δράσεις συνεχίζονται σήμερα 11/12, στην πλατεία Γεωργάκη στην πόλη της Κέρκυρας με πορεία που έχει καλέσει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Κέρκυρας, στις 18:00.

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
404ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής