Πορεία για το Πολυτεχνείο στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής μετά από δεκαετίες!!

Του Δημήτρη Μουταφίδη, μέλους 15μελούς ΓΕΛ Καλλικράτειας. Aπό το σάιτ του Μαθητικού Ξεκινήματος

17 Νοέμβρη: Μέρα γιορτής. Όμως, πώς πρέπει να γιορτάζουμε; Φυσικά με αγώνες! Φέτος, το 15μελές του ΓΕΛ Καλλικράτειας Χαλκιδικής συζήτησε κι αποφάσισε να οργανώσει- μετά την καθιερωμένη γιορτή- μια συμβολική πορεία.  Θέλαμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές, τους βασανισμένους και τους νεκρούς κατά την περίοδο της Χούντας, αλλά και να βροντοφωνάξουμε «παρόν» στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται..

Έτσι κι έγινε. Η πορεία είχε 100- 120 άτομα (μεγάλος αριθμός για μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπως η Καλλικράτεια). Είχαμε δύο πανό που έγραφαν «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» και «Καταστρέφουν την παιδεία- Καταστρέφουν τις ζωές μας». Υπήρχε συμμετοχή κι από τους καθηγητές. Η υποδοχή του κόσμου που έβλεπε την πορεία απ’ έξω ήταν θετική: χειροκροτούσαν, ενώ κάποιοι μπήκαν και στην πορεία! Τα κυρίαρχα συνθήματα ήταν τα εξής: «Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «τόσα χρόνια η ίδια ιστορία, ψωμί- παιδεία- ελευθερία», «στο δρόμο- στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο» και το διεθνιστικό καινούργιο σύνθημα «από τη Χιλή, ως τη Λισαβόνα κι η Καλλικράτεια στο δρόμο του αγώνα»! Επίσης, τραγουδήσαμε και τον «Δρόμο» του Λοΐζου!

Εν κατακλείδι, ο ρόλος του 15μελούς δεν πρέπει να περιορίζεται στην οργάνωση εκδρομών ή γιορτών, αλλά να έχει το ρόλο του οργανωτή των αγώνων, είτε είναι πορείες, είτε καταλήψεις κλπ. Έτσι πρέπει να λειτουργεί ένα σοβαρό 15μελές κι έτσι πρέπει να γιορτάζουμε την 17 Νοέμβρη. Τη γιορτή της ταξικής πάλης την τιμάμε με τη συνέχιση των αγώνων, γιατί τα συνθήματα του 1973 παραμένουν ακόμα επίκαιρα!

7,137ΥποστηρικτέςΚάντε Like
593ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,107ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής