Πορεία διαμαρτυρίας στα Πατήσια ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Πατησίων

Προκήρυξη της τοπικής οργάνωσης του «Ξ» στα Πατήσια, στα πλαίσια της εκστρατείας που γίνεται για τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού νοσοκομείου

 


                 ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ!

 

Η κυβέρνηση με το σχέδιο συγχωνεύσεων νοσοκομείων μεθοδεύει το ουσιαστικό κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων.

 

Συγκεκριμένα επιδιώκει τη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου και τη μεταφορά των χειρούργων γιατρών στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι.

Πρακτικά αυτή η πρόταση σημαίνει ότι:

 

  • Κλείνει ένα νοσοκομείο με ιστορία 43 χρόνων, που εξυπηρετεί 8 δήμους με πληθυσμό περίπου 1.000.000, με εξειδίκευση σε συγκεκριμένες παθήσεις και καλό επίπεδο υπηρεσιών.
  • Από τα 150 κρεβάτια που προβλέπονταν για το Γ.Ν.Πατησίων τώρα με το Κέντρο Υγείας θα υπάρχουν μόλις 10-20 κρεβάτια για σύντομη νοσηλεία και χωρίς δυνατότητα εξυπηρέτησης για σοβαρά περιστατικά.
  • Πυκνοκατοικημένες περιοχές του 5ου και 6ου διαμερίσματος(Πατήσια-Κυψέλη) ουσιαστικά μένουν χωρίς νοσοκομείο καθώς μεθοδεύεται παράλληλα το κλείσιμο του 7ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ (Καυταντζόγλου) και η μεταφορά της Παμμακάριστου.

 

Όλα αυτά ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος θέλει να τα περάσει με υπουργική απόφαση στις 22 Ιουλίου, δηλαδή με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και μέσα στο κατακαλόκαιρο.

 

Οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων στο χώρο της Υγείας είναι από υποτονικές ως ανύπαρκτες. Καμία ουσιαστική προετοιμασία, κανένας συντονισμός ή σχέδιο αγώνα. Η ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε μια 24ωρη τουφεκιά στον αέρα στις 20/7 – δηλαδή 2 μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης του Λοβέρδου.

Ο ρόλος των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και στο χώρο της υγείας δεν είναι άλλος από τον ρόλο του δούρειου ίππου για την εξυπηρέτηση, τελικά, των σχεδίων της κυβέρνησης.

 

Γι αυτό το λόγο ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών. Αυτό σημαίνει:

 

  • Εκλογή απεργιακών (ή συντονιστικών) επιτροπών αγώνα ανά νοσοκομείο, σε συντονισμό με αντίστοιχες επιτροπές στις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους .
  • Εκστρατεία διαρκείας, των εργαζομένων στην Υγεία και των κατοίκων, με στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών.
  • Συζήτηση και υιοθέτηση από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και των κατοίκων ενός καλά επεξεργασμένου σχεδίου  αγώνα με απεργίες, επισχέσεις εργασίας, καταλήψεις νοσοκομείων, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε αυτά, τοπικές και κεντρικές πορείες, συντονισμό με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε αγώνα.

 

Η σημερινή συγκέντρωση πρέπει να είναι η αρχή ενός αγώνα με μαχητικότητα και διάρκεια ώστε να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στη δημόσια και δωρεάν υγεία.

 

 

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
999ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα