Πολύ πετυχημένη συνέλευση από τις Μαχητικές και Ελεύθερες στο Βόλο!

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση των «Μαχητικών και Ελεύθερων Βόλου» με κεντρικό θέμα «Πρότυπα και τα ταμπού γύρω από το γυναικείο σώμα». Η συνέλευση ήταν πολύ ζωντανή, με 30 άτομα διάφορων ηλικιών να την παρακολουθούν, κάποια εκ των οποίων για 1η φορά, ενώ η συζήτηση ήταν επίσης πλούσια. Ακολουθεί το ρεπορτάζ που δημοσίευσαν οι «Μ&Ε Βόλου» στη σελίδα τους στο facebook.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η προχθεσινή μας συνέλευση στο θεατράκι του Αναύρου, με πάνω από 30 άτομα να συμμετέχουν στη…

Δημοσιεύτηκε από Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η προχθεσινή μας συνέλευση στο θεατράκι του Αναύρου, με πάνω από 30 άτομα να συμμετέχουν στη συζήτηση που έγινε. 

Βασικό θέμα ήταν τα «Πρότυπα και τα ταμπού γύρω από το γυναικείο σώμα». Σημειώσαμε ότι στο σημερινό κοινωνικό-οικονομικό σύστημα το γυναικείο σώμα παρουσιάζεται ως αντικείμενο – εργαλείο πόθου, με κυρίαρχο σε αυτή την κατεύθυνση το ρόλο των ΜΜΕ και των social media. Συμπεράναμε ότι στα πρότυπα που προβάλλει το σύστημα δίνεται έμφαση στην εμφάνιση και στην εξωτερική, επιφανειακή εικόνα, με ώθηση στον καταναλωτισμό, χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες της κάθε γυναίκας. Η «βιομηχανία ομορφιάς», από την οποία μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες αποκομίζουν αμύθητα κέρδη, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά τα κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς. 

Εστιάσαμε στο ότι ως άτομα αλλά και ως συλλογικότητα χρειάζεται να διακρίνουμε ποιες είναι οι πραγματικές μας επιθυμίες και ανάγκες σε σχέση με αυτές που προσπαθεί το σύστημα να μας επιβάλει. 

Επίσης, μιλήσαμε για την ακύρωση του νόμου «Roe εναντίον Wade» – ο οποίος προστάτευε το δικαίωμα στην άμβλωση – από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Υπογραμμίσαμε την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για να δυναμώσουν και να συντονιστούν τα κινήματα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να μην επιτρέπουν στις συντηρητικές φωνές να κυριαρχούν, να καταργούν κατακτημένα δικαιώματα και να γυρίζουν την κοινωνία σε πίσω σε προηγούμενες εποχές.

Αναφερθήκαμε στον υπόγειο σεξισμό που υπάρχει στα θεμέλια της κοινωνίας και στις/ους περισσότερες/ους από εμάς και πως οφείλουμε να τον διακρίνουμε και αποκαλύπτουμε μέσα από την ενημέρωση και τη δράση μας, όπως και στην ανάγκη που υπάρχει για αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στην ύπαρξη σωστής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία. 

Τέλος, αναφερθήκαμε στην πλούσια δράση της ομάδας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο, με νέες ιδέες και όρεξη για δράση!

Προηγούμενο άρθροDeep sea mining: A new threat for the environment
7,128ΥποστηρικτέςΚάντε Like
594ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,112ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
394ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής