Πολιτική Αλητεία ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΓΚΙ!

Ανακοίνωση της "Νέας Πορείας" στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο

Ενημερωτικό Σημείωμα

Την βδομάδα που πέρασε έγιναν εκλογές για τον αντιπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι (νοσηλευτές, παραϊατρικό) εκλέγουν μόνο 1 αντιπρόσωπο, κι ακόμα 1 οι γιατροί, σε σύνολο 9. Δεν έχουν τη δύναμη, δηλαδή να καθορίσουν τις αποφάσεις, αλλά λαμβάνουν γνώση όλων των αποφάσεων της διοίκησης και μπορούν να αξιοποιήσουν τη θέση τους ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους εργαζόμενους.

Μερικές μέρες πριν τις εκλογές η επίσημη υποψήφιος της ΝΔ παραιτήθηκε – πιθανά γιατί κατάλαβε πως δεν είχε καμία πιθανότητα εκλογής, αφού κατέβαινε και δεύτερη υποψηφιότητα ενός "αντάρτη" από το χώρο της ΔΑΚΕ. Η ΑΝΑΓΚΙ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, δεν κατέβασε υποψήφιο, προφανώς λόγω της αδυναμίας της. Όμως, την ημέρα των εκλογών, Τετάρτη, η ΑΝΑΓΚΙ κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε τη Νέα Πορεία για συναλλαγή με τη ΔΑΚΕ – προφανώς για να στρέψει την προσοχή μακριά από τη δική της παταγώδη αποτυχία κι αδυναμία να κατεβάσει υποψήφιο. Την ανακοίνωση αυτή της ΑΝΑΓΚΙ, φωτοτύπησαν και μοίρασαν στους εργαζόμενους μερικά από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ!! Το φαινόμενο αυτό, δύσκολο να κατανοηθεί, έγινε ακόμα πιο σαφές την επόμενη των εκλογών, όταν η ΠΑΣΚΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστούσε τους εργαζόμενους που την ψήφισαν κόντρα στη συναλλαγή ΔΑΚΕ με Ν. Πορεία!! Η Ν. Πορεία κυκλοφόρησε σαν απάντηση, σήμερα, Δευτέρα 18/6 την ανακοίνωση που ακολουθεί.

Σημείωση

Τα αποτελέσματα ήταν 230 για την ΠΑΣΚΕ, 136 για τη Ν. Πορεία, γύρω στα 40 για τον "αντάρτη" της ΔΑΚΕ και γύρω στα 30 λευκά και άκυρα.

__________

Νέα Πορεία – συνδικαλιστική αγωνιστική κίνηση Σισμανόγλειου

Πολιτική Αλητεία ΠΑΣΚΕ και ΑΝΑΓΚΙ!

Καλά, γιατί αφήνουν τους εαυτούς τους να πέσουν τόσο μα τόσο χαμηλά;

Αυτό το ερώτημα προσπαθούμε να απαντήσουμε εδώ και μερικές μέρες, από τη στιγμή δηλαδή που η ΑΝΑΓΚΙ έκδωσε εκείνη την κατάπτυστη ανακοίνωση, την οποία αναλάβανε να μοιράσουνε στελέχη της ΠΑΣΚΕ (!! – επίσημη παραδοχή Καρανάσου) στην οποία μας κατηγορούσαν ότι δήθεν είχε υπάρξει συναλλαγή με τη ΔΑΚΕ!

Κι εκεί που πήγαμε να πιστέψουμε πως τελικά όλη η ιστορία ήταν μια (συνήθης πια) "ανοησία" έρχεται η ανακοίνωση της Πέμπτης από την ΠΑΣΚΕ για να μας δείξει πως όχι, δεν ήταν "ανοησία", δεν ήταν "λάθος", είναι η πολιτική στάση και των μεν (ΑΝΑΓΚΙ) και των δε (ΠΑΣΚΕ)!

Ένα πολιτικό επιχείρημα έχετε να πείτε κύριοι; Κάτι σοβαρό, να το ψελλίσετε έστω; Όχι, δεν μπορείτε. Είσαστε τόσο πολύ χωμένοι στο δηλητήριο που χύνετε, που έχετε χάσει κάθε ικανότητα να σκέφτεστε πολιτικά. Εδώ και πολύ καιρό το μόνο μάθημα το οποίο έχετε μάθει απ’ έξω παπαγαλία και στο οποίο είσαστε πραγματικά αξεπέραστοι, είναι αυτό της λασπολογίας, της υποκρισίας και της γελοιότητας!

Οι συναλλαγές… σας χαρακτηρίζουν

Αλήθεια, από πού ως πού, κύριοι και κυρίες της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΓΚΙ, υπήρξε συναλλαγή με τη ΔΑΚΕ;

Τι πρόσφερε ποιος σε ποιον;

Πότε συνάντησε ποιος ποιον και που, για να γίνει αυτή η συναλλαγή;

Είδατε ποτέ τη Ν. Πορεία να αμβλύνει την κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ; Είδατε να κάνουμε πίσω σε οποιαδήποτε θέση μας; Είσαστε με τα καλά σας; Επικοινωνείτε;

Οι θέσεις της Ν.Π. κύριοι και κυρίες της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΓΚΙ, είναι ξεκάθαρες ενάντια στις πολιτικές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ανάμεσά στα δύο κόμματα του κεφαλαίου δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Και τα δύο κόμματα εφαρμόζουν τις πολιτικές του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, και είναι και τα δύο χωμένα στη διαφθορά και τα σκάνδαλα. Γιατί οι συναλλαγές χαρακτηρίζουν εσάς και μόνο εσάς.

Δημιουργείτε αναμπουμπούλα για να κρυφθείτε

Το πρόβλημα σας κύριοι/ες της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι πως παρότι η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπά αλύπητα τους εργαζόμενους, η ηγεσία του κόμματός σας είναι ανίκανη να σταθεί, να πείσει, να δώσει διέξοδο. Παρότι η ΝΔ χτυπά ότι έμεινε όρθιο από τις δικές επιθέσεις της δικής σας κυβέρνησης, όταν καλείτε κινητοποιήσεις, ο κόσμος δεν συμμετέχει. Θέλετε αριθμούς; 2.500 – 3.000 το πολύ, στην πορεία της γενικής απεργίας (τρόπος του λέγειν "γενική απεργία") που κάλεσε η ΓΣΕΕ στις 15 Μάη. Θέλετε κι άλλους αριθμούς; 250 άτομα στην πορεία που κάλεσε η ΠΟΕΔΗΝ, τις προάλλες, 14/6. Ποιος φταίει γι’ αυτά τα χάλια; Οι εργαζόμενοι ή η ηγεσία των συνδικάτων – δηλαδή εσείς και οι όμοιοί σας;

Αντί να ασχοληθείτε με τέτοια ζητήματα, αντί να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, αντί να κοιτάξετε μπας και καταλάβετε γιατί το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τα χάλια του, "πιάσατε λαβράκι": ανακαλύψατε, στην αρρωστημένη φαντασία σας, τις "κρυφές συναλλαγές" ανάμεσα στη ΔΑΚΕ και την Ν. Πορεία.

Σοβαρευτείτε επιτέλους

Δεν υπήρξε καμία συναλλαγή! Ούτε με τη ΔΑΚΕ ούτε με κανένα! Ποτέ! Κι αυτό αποδεικνύεται από το ίδιο το αποτέλεσμα των ψήφων – η ΝΠ πήρε 136 ψήφους, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 110. Που είναι οι ψήφοι της ΔΑΚΕ;

Αν παραιτήθηκε κάποια υποψήφια της ΔΑΚΕ, για τους δικούς της λόγους (ποιοι είναι αυτοί, ιδέα δεν έχουμε) αυτό καθόλου δεν αφορά τη ΝΠ. Αν ένας πολύ μικρός αριθμός υποστηριχτών της ΝΔ ψήφισαν τη Ν. Πορεία αυτό γιατί σημαίνει συναλλαγή μαζί με τη ΔΑΚΕ; Μήπως δεν ψήφισαν τον υποψήφιο της ΝΠ και υποστηριχτές του ΠΑΣΟΚ; Δεν το ξέρετε αυτό; (Το ξέρετε! – Γι’ αυτό, προφανώς, θυμώσατε τόσο πολύ.) Αν κάποιοι, λοιπόν, παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΠΑΣΚΕ, ψήφισαν ΝΠ στις συγκεκριμένες εκλογές αυτό σημαίνει πως η ΝΠ έκανε συναλλαγή με την Παπαϊωάννου και την Καρανάσου; Σοβαρευτείτε επιτέλους!

Έλεος!!

Η στάση σας κύριοι/ες, επικεφαλής του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ στο χώρο (είμαστε υποχρεωμένοι να σας διαχωρίσουμε από τη βάση, γιατί τα απλά μέλη έχουν πολύ περισσότερο μυαλό και προπάντων εντιμότητα, από εσάς) ονομάζεται πολιτική αλητεία.

Όταν εσείς, οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, στην τελευταία ανακοίνωσή σας, έχετε το απύθμενο θράσος να μιλάτε για "δημοκρατία" και για "αξιοκρατία" (!!) όταν εσείς, οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, που διαλύσατε τη δημόσια Υγεία και το συνδικαλιστικό κίνημα γενικά, έχετε το θράσος να λετε ότι "σέβεστε τους θεσμούς" και ότι "σέβεστε τους εργαζόμενους" όταν τολμάτε να μιλάτε για "ιδεολογία" (όταν η μόνη σας ιδεολογία είναι η καρέκλα) και για "αξιοπρέπεια" (όταν η μόνη σας αξία είναι το ρουσφέτι και η διαφθορά) όταν δίνετε και μαθήματα "αριστεροσύνης", (εσείς!) τότε έλεος, πραγματικά οι λέξεις έχουν χάσει κάθε νόημα.

Σας καταγγέλλουμε με όλη μας τη δύναμη, με αγανάκτηση και οργή, σε όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας.

Παραιτούμαστε από την θέση του γραμματέα του σωματείου

Ο εκπρόσωπος της παράταξης μας στο προεδρείο, Ν. Μαλίνογλου, γραμματέας του σωματείου, παραιτείται από τη θέση του, και παραμένει απλό μέλος του ΔΣ του σωματείου, γιατί μαζί σας είναι αδύνατο να υπάρξει συνεννόηση ή συνεργασία και γιατί το τελευταίο πράγμα που απασχολεί το προεδρείο (σας) είναι οι ανάγκες των εργαζομένων.

Τέλος, είμαστε πραγματικά πεισμένοι πως κάποια μέρα θα πληρώσετε. Για όλες τις βρωμιές και για όλα τα εγκλήματά σας.

ΜΑΡΟΥΣΙ, 18/06/2007

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,200ΥποστηρικτέςΚάντε Like
992ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,117ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα