Πόλεμος στη Γάζα: η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει τη σφαγή αμάχων και παιδιών!

Μαζικοί βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών, βομβαρδισμοί νοσοκομείων, εκκλησιών, ασθενοφόρων, προσφυγικών καταυλισμών – αυτή είναι η φρικιαστική καθημερινότητα των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας τον τελευταίο μήνα. Μια πραγματική σφαγή από τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού που δικαίως έχουν πάρει τον χαρακτηρισμό «εγκλήματα πολέμου».

Σύμφωνα με το Ευρω-μεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο στρατός του Ισραήλ έχει ρίξει πάνω από 25.000 τόνους εκρηκτικών στη Λωρίδα της Γάζας, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 2 πυρηνικές βόμβες!

Ο αριθμός των νεκρών, τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, έχει φτάσει τους 10.000 εκ των οποίων 4.000 είναι παιδιά, που σημαίνει ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί δολοφονείται από τον ισραηλινό στρατό! Στις αρχές Νοεμβρίου ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα ξεπέρασε τον αντίστοιχο της Ουκρανίας (στοιχεία ΟΗΕ έως τις 11/09/2023). Δηλαδή μέσα σε 3 εβδομάδες ο στρατός του Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους Παλαιστινίους αμάχους απ’ όσους Ουκρανούς αμάχους σκότωσε ο στρατός της Ρωσίας μέσα σε 1,5 χρόνο!

Απέναντι σ’ αυτή τη φρίκη, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διαλέξει στρατόπεδο κι αυτό είναι στο πλευρό του επιτιθέμενου κράτους του Ισραήλ.

Ποια αλληλεγγύη;

Από την αρχή του πολέμου οι κυβερνήσεις του μπλοκ των χωρών της «Δύσης» που συνασπίζονται γύρω από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, έσπευσαν να δηλώσουν την αμέριστη στήριξή τους στο κράτος του Ισραήλ.

Στο όνομα της προστασίας των «άμαχων Ισραηλινών» από τη Χαμάς, στηρίζουν πλήρως τη σφαγή χιλιάδων αμάχων Παλαιστίνιων και παιδιών από τον ισραηλινό στρατό.

Αυτή ακριβώς είναι και η στάση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, που τολμάει να αναφέρει ότι βρίσκεται στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»! Στα μέσα Οκτώβρη πήγε εσπευσμένα στο Ισραήλ και αφού αγκαλιάστηκε με τον Νετανιάχου, δήλωσε στη συνέχεια χωρίς ντροπή ότι:

«Έρχομαι εδώ όχι μόνο ως σύμμαχος, αλλά ως αληθινός φίλος.

» …ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος. Μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας».

Αλήθεια, πόσο ανθρωπιστικό κόστος είναι «λογικό» για τον Μητσοτάκη; Πόσες σφαγές χιλιάδων αμάχων και παιδιών αποδέχεται η κυβέρνηση της ΝΔ ως κάτι που «πρέπει να συμβεί»;

Προφανώς ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Λίγες μέρες αργότερα στα τέλη Οκτώβρη αρνήθηκε να υπερψηφίσει ένα σχετικά μετριοπαθές ψήφισμα του ΟΗΕ, το οποίο βασικά ζητούσε κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, κάνοντας πράξη την «υποστήριξη» που υποσχέθηκε στον Νετανιάχου.

Πλήρης στήριξη της επίθεσης του ισραηλινού στρατού

Βέβαια, η στήριξη και η βοήθεια δεν μένουν μόνο στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων και της διπλωματίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης έχουν εναρμονίσει πλήρως το ελληνικό κράτος με τις πολεμικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ισραήλ) προσφέροντας στρατιωτικές βάσεις και διαθέτοντας εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, επειδή η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα Χανίων έχει γεμίσει από προσωπικό και εξοπλισμούς, η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί και την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας αλλά και την 112 ΠΜ στην Ελευσίνα, για να εξυπηρετήσει τα στρατιωτικά σχέδια του αμερικανικού στρατού σε περίπτωση που κληθεί να συμβάλλει στο πλευρό του Ισραήλ. Αντίστοιχα, η φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού στάλθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή στην οποία βρίσκεται πλέον και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford». Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η «Ψαρά» δεν είναι εκεί σε υποστήριξη του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ, αλλά επειδή εντάχθηκε σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη που αναπτύσσεται στην περιοχή. Λες και πρόκειται για αντίπαλα στρατόπεδα! Με τέτοια τεχνάσματα προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία, αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνουν…

Ποιος θυμάται τα «δάκρυα» για τους Ουκρανούς πρόσφυγες;

Δεν είναι όμως μόνο η προσπάθεια να καλύψουν με ψέματα την ολόπλευρη υποστήριξη στον ισραηλινό στρατό για τους βομβαρδισμούς των Παλαιστινίων. Είναι και η πολιτική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Η σύγκριση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτόν, είναι αναπόφευκτη και η υποκρισία ξεχειλίζει. Τότε η ΝΔ δεν «άκουγε κουβέντα» από όποιον τολμούσε να ψελλίσει κάτι περί ευθυνών της επεκτατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στην περιοχή, που έπαιξαν ρόλο στο να γίνει η εισβολή της Ρωσίας και οδήγησαν σε έναν πόλεμο δύο αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων. Τώρα βλέπει μόνο την «αφορμή» της επίθεσης της Χαμάς εναντίον αμάχων της 7ης Οκτώβρη και όχι απλά κλείνει τα μάτια στις φρικαλεότητες του ισραηλινού στρατού, αλλά δηλώνει ότι τις υποστηρίζει κιόλας!

Και βέβαια, τότε οι Ουκρανοί πρόσφυγες ήταν καλοδεχούμενοι απ’ την πρώτη στιγμή (και πολύ σωστά) – τώρα ούτε κουβέντα για τα 2,3 εκατομμύρια Παλαιστινίων που βρίσκονται εγκλωβισμένα χωρίς νερό, τροφή, φάρμακα και καύσιμα, στη μεγαλύτερη «ανοιχτή φυλακή» του κόσμου, και βομβαρδίζονται καθημερινά εδώ και 1 μήνα. Τέτοια επιλεκτική ευαισθησία! Στόχος της κυβέρνησης του Ισραήλ να διώξει μια για πάντα τους Παλαιστινίους από τη Γάζα – αυτό ονομάζεται εθνοκάθαρση! Για την Δύση και την ελληνική κυβέρνηση είναι απλά «νόμιμη άμυνα» από τη μεριά του Ισραήλ.

«Μάχη ενάντια στη βαρβαρότητα»

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου του Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε πει:

«Εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, της κυβέρνησής σας και του ελληνικού λαού, αυτή τη σκοτεινή ώρα. Είναι μια μάχη του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα».

Κατ’ αρχήν να ενημερώσουμε τον «αγαπητό Μπίμπι», όπως αποκάλεσε τον Νετανιάχου ο Μητσοτάκης με το χαϊδευτικό του, αλλά και τον ίδιο τον Μητσοτάκη ότι ο ελληνικός λαός δεν δείχνει καμία αλληλεγγύη προς την κυβέρνηση του Ισραήλ, ούτε εγκρίνει τη στάση της κυβέρνησης.

Παρά την επίμονη στάση των ΜΜΕ του κατεστημένου να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, σύμφωνα με έρευνες το 46,3% δήλωσε ότι αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς του Κ. Μητσοτάκη στην κρίση, έναντι του 34,8% που ανέφερε ότι τους αξιολογεί θετικά ενώ αρνητική γνώμη απέναντι σε ΗΠΑ και ΕΕ εκφράζει το 57,1% και 55,5% των Ελλήνων πολιτών αντίστοιχα.

Στάση που εκφράζεται σε έναν βαθμό και στον δρόμο, μέσα από τις διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Θα συμφωνούσαμε όμως 100% με τον Νετανιάχου ότι πρόκειται για μια μάχη ενάντια στη βαρβαρότητα. Μόνο που για τα δισεκατομμύρια των πολιτών σε όλο τον κόσμο που παρακολουθούν τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα, είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η βαρβαρότητα βρίσκεται στο πλευρό του ισραηλινού στρατού, της κυβέρνησης και όσων τους στηρίζουν. ______________

Για πιο πλήρη ανάλυση του πολέμου στη Γάζα, διαβάστε και το άρθρο με τίτλο «Παλαιστίνη – εφιάλτης χωρίς τέλος».

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα