Ποιος φταίει για τις πυρκαγιές: Ανοικτή εκδήλωση του «Ξ», Ροβιές, Κυριακή 29/7.

Αντιγράφοντας τις αντιδράσεις, ακόμα και τις εκφράσεις της Νέας Δημοκρατίας το 2007, ο Αλέξης Τσίπρας ονόμασε τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών «ασύμμετρη» απειλή!

Οι πάνω από 80 νεκροί, η οικολογική και οικονομική καταστροφή θα μπορούσε όμως να είχε αποφευχθεί! Η Πολιτική Προστασία είχε ήδη εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο πυρκαγιών επιπέδου «4» – που σημαίνει πολύ ψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές! Με άλλα λόγια ο κίνδυνος καταστροφικών πυρκαγιών ήταν από τα πριν γνωστός!

Για να τις αντιμετωπίσεις όμως χρειάζεται μηχανισμός! Χρειάζεται να υπάρχει στελεχωμένη και εξοπλισμένη Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία. Μηχανισμοί όμως που στα πλαίσια των πολιτικών διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών είχαν χτυπηθεί εδώ και 15 χρόνια και των οποίων τη διάλυση ολοκλήρωσαν τα Μνημόνια.

Στη συζήτηση που οργανώνει το «Ξ» στο 25ο κάμπινγκ του Antinazi Zone – YRE, στις Ροβιές στη Βόρεια Εύβοια, θα καταπιαστούμε με αυτές και πολλές άλλες πτυχές της τραγωδίας που δεν είναι αποτέλεσμα «ασύμμετρων απειλών» αλλά ξεκάθαρα εγκληματικών πολιτικών.

Δασικές Πυρκαγιές: Ασύμμετρες απειλές ή εγκληματικές πολιτικές;

  • 25ο κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE
  • Κυριακή 29 Ιούλη
  • 20:00 μ.μ.

Μιλούν 

  • Ελένη Μήτσου – Ξεκίνημα
  • Ηλέκτρα Κλείτσα – εθελόντρια δασοπυρόσβεσης

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,282ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,001ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
426ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα