Πλατεία Αμερικής: Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν χωράει στη γειτονιά μας.

Την Τετάρτη 24 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., ανήμερα της Γενικής Πανεργατικής Απεργίας, ρατσιστικά και ακροδεξιά στοιχεία καλούν σε συγκέντρωση μίσους ενάντια στους μετανάστες στην πλατεία Αμερικής:(http://troktiko.blogspot.com/2010/02/6_20.html ).

Πίσω από το προκάλυμμα μιας πρωτοεμφανιζόμενης κίνησης επονομαζόμενης " Κίνηση πολιτών του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων " επιχειρούν να αποκτήσουν μια ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση εκπροσώπησης των κατοίκων της γειτονιάς. Προειδοποιούμε για τον κίνδυνο την Τετάρτη να έχουμε βιαιοπραγίες κατά μεταναστών στην Πλατεία Αμερικής και τους γύρω δρόμους ή και κατά Ελλήνων πολιτών που δεν θα συμφωνούν με τις απόψεις ροπαλοφόρων.

Ξεπερνούν τις πραγματικές αιτίες υποβάθμισης της περιοχής (συγκοινωνιακό, καθαριότητα, ανυπαρξία πρασίνου, ελεύθερων χώρων, ανεπάρκεια σχολικών αιθουσών, εγκληματικά κυκλώματα) καθώς και τις σοβαρές ευθύνες του Δήμου για μια σειρά από θέματα της αρμοδιότητάς του (υπολειτουργία επί σειρά μηνών των τουαλετών της Πλατείας Αμερικής, ανεπαρκής φωτισμός της πλατείας, πλημμελής καθαριότητα, της γειτονιάς και αδιαφορία για σοβαρές εστίες μόλυνσης). Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, που πλήττουν εργαζόμενους και μικρεμπόρους, επιχειρούν να μεταθέσουν όλα τα κακά που μας συμβαίνουν, στις πλάτες των μεταναστών που τα τελευταία χρόνια κατοικούν στα πρώην ξενοίκιαστα διαμερίσματα των πολυκατοικιών της συνοικίας. Στόχος τους είναι να εκδιώξουν ανθρώπους και όχι κυκλώματα, να δημιουργήσουν μια "καθαρή ζώνη" στα πρότυπα του Αγίου Παντελεήμονα (εκεί το μόνο που πέτυχαν είναι να στερήσουν μια παιδική χαρά από τα παιδιά της γειτονιάς), να τρομοκρατήσουν όποιον κάτοικο της περιοχής δεν εμφορείται από ρατσιστικά στερεότυπα, να πάρουν την πλατεία στα χέρια τους!.

Πρόσφατα, ενεργοί πολίτες της πλατείας Αμερικής άρχισαν να συζητούν για τα σοβαρά προβλήματα της γειτονιάς και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Σταδιακά όμως κάθε δημοκρατικός και λογικός άνθρωπος, αναγκάστηκε να αποχωρήσει, διότι κυριάρχησαν στελέχη του ΛΑΟΣ Αθήνας, μεταφερόμενοι "αγανακτισμένοι" από τον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς και Χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στην πρόσφατη απόπειρα ματαίωσης ημερίδας στην Παλαιά Βουλή.

Στο κάλεσμά μίσους που κατέληξαν, καταφέρονται κατά της "Προεδρευομένης Δημοκρατίας", καλούν σε απόσυρση του ν/σ για την ιθαγένεια των μεταναστών και των παιδιών τους, και απαιτούν το ξεπάστρεμα όποιας συλλογικότητας της γειτονιάς έχει επιδείξει σοβαρή πολιτιστική και κοινωνική δράση. Δηλώνουν πως θα αγωνιστούν μέχρι τέλους "με κάθε τρόπο και μέσο για την απογκετοποίηση των γειτονιών". Είναι φασίστες άκρως επικίνδυνοι!

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να μην ανταποκριθούν στο κάλεσμα μίσους της Τετάρτης 24/2 στις 7 μ.μ. Να απομονώσουν τις «σειρήνες» του ρατσισμού. Να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας από τους αρμόδιους φορείς, μακριά από αυτοδικίες και τραμπουκισμούς. Πιστεύουμε πως αν η αστυνομία τηρήσει απέναντι στους ακροδεξιούς στάση ανοχής και συγκάλυψης, αντίστοιχη με τη στάση που κράτησε στον Άγιο Παντελεήμονα επί μακρά περίοδο, είναι πολύ πιθανό να συμβούν σοβαρές βιαιοπραγίες. Εφιστούμε την προσοχή προς κάθε κατεύθυνση, πως αν την Τετάρτη πειραχτεί έστω και μια τρίχα μετανάστη ή ντόπιου κατοίκου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα φέρει ακέραια την ευθύνη.

Δημοτική Κίνηση «Ανοιχτή Πόλη»
ΣΥΡΙΖΑ 6ου Διαμερίσματος
Οικολόγοι Πράσινοι της ευρύτερης περιοχής
Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος
Ενεργοί πολίτες της πλατείας Αμερικής
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»
Νεολαία ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη -YRE

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,247ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,002ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
425ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επίκαιρες θεματικές

Πρόσφατα άρθρα