Πίσω Καρατσιώληδες! Μια απάντηση στον «χιουμορίστα» δικηγόρο για «τα πρώτα μπάνια της φάλαινας»

Σε ανάρτηση του ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης Θ. Καρατσιώλης κάνει μια χυδαία λεκτική επίθεση στις γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά από τον μέσο όρο. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να δημοσιεύσουμε όλο το κείμενο για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας περί τίνος πρόκειται:

«Τα πρώτα μπάνια της φάλαινας…

Ζέστανε απότομα φέτος ο καιρός, με αποτέλεσμα να ξεχυθούν πρόωρα στις παραλίες όλων των ειδών τα θηλαστικά από φάλαινες μέχρι και φώκιες, που επισκέπτονται δειλά – δειλά τις αμμουδιές για να χαρούν τη θάλασσα…

Αυτήν τη χρονιά, όμως, οι φάλαινες δεν πρόλαβαν να σουλουπώσουν το σωματάκι τους, γιατί πριν καλά – καλά βγει ο χειμώνας, μπήκε το καλοκαίρι και δεν πρόφτασαν να γραφτούν σε ένα γυμναστήριο της τελευταίας στιγμής για να αποβάλουν από πάνω τους έστω τα χοντρά – χοντρά κοψίδια του περασμένου χειμώνα…

Η λαχτάρα τους, δε, και για το φαγητό αλλά και για θάλασσα είναι τόσο πελώρια, που δεν μπορούν καν να περιμένουν ένα μηνάκι ακόμη να γυμναστούν ολίγο και να ξεπροβάλλουν τα στοιχειωδώς λιγότερο αγύμναστα “κορμιά” τους στας παραλίας, με όσο καμουφλάζ μπορεί να τους δώσει ένας μήνας γυμναστικής και δίαιτας…

Από την άλλη, είναι και πονηρές, γιατί σπεύδουν τώρα στις παραλίες, που έχουν ελάχιστο κόσμο, οπότε δεν εκτίθενται μαζικά· αλλά και αυτό, πάλι, αποτελεί επί της ουσίας παγίδα αυτοεγκλωβισμού τους σε μια κατάσταση αέναης πάχυνσης, χωρίς αποτρεπτικές συνέπειες οπτικής, έστω, κοινωνικής κατακραυγής…

Υ.Γ.: και φέτος το καλοκαίρι θα πονέσουν τα ματάκια μας, θα πάθουμε πολλαπλές ρήξεις αμφιβληστροειδούς χιτώνα, καθώς το φαγητό έχει γίνει μόδα και τα πάχια βαφτίζονται πιασίματα από τις κακομαθημένες κοιλιόδουλες, που έχουν και ως μόνιμη επωδό και δικαιολογία τους τον υποθυρεοειδισμό….»

Απαράδεκτη χυδαιότητα

Και πέρσι ο Καρατσιώλης είχε κάνει μια αντίστοιχη χυδαία ανάρτηση με το ίδιο θέμα, και έτσι υποστήκαμε το μαρτύριο να μάθουμε για τις απόψεις του. Με εκείνο το περιστατικό είχε ανοίξει μια δημόσια συζήτηση μετά την οποία ο ίδιος κίνησε αγωγή στην παρουσιάστρια Φ. Σκορδά για «ηθική και επαγγελματική βλάβη». Και φέτος λοιπόν, μαζί με τις πρώτες ζέστες έπρεπε να πονέσουν και τα δικά μας ματάκια βλέποντας ότι τέτοιοι άνθρωποι εξακολουθούν να γίνονται αποδεκτοί, να έχουν δημόσιο λόγο, να παίρνουν like και να έχουν ανθρώπους που τους ακολουθούν.

Ο Θ. Καρατσιώλης λοιπόν φαίνεται ότι ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που νομίζουν ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτόν τον κόσμο για να ικανοποιούν τα μάτια και τις επιθυμίες τους. Φυσικά οι γυναίκες λίγο περισσότερο καθώς σκοπός της ύπαρξης τους πρέπει να είναι η ευχαρίστηση του. Πρέπει λοιπόν να είναι όμορφες (σύμφωνα φανταζόμαστε με τα κριτήρια οποιουδήποτε περιοδικού μόδας) να είναι περιποιημένες, να είναι γυμνασμένες, προσεκτικές με την εικόνα και τη συμπεριφορά τους,να είναι γλυκές, να είναι πρόθυμες, να είναι βασικά ότι ο ίδιος και οι άνθρωποι της συνομοταξίας του επιθυμούν.

«Συμβουλές»

Επίσης, ψάχνοντας λίγο παραπάνω το ποιος είναι και τι πρεσβεύει αυτός ο άνθρωπος τα ματάκια μας πόνεσαν λίγο περισσότερο καθώς μαθαίνουμε τον όρο «ανθυποβιζιτούδες», ο οποίος περιγράφει τις γυναίκες κοντά στα 20 που έχουν αποφασίσει να έχουν σεξουαλική ζωή χωρίς να ζητήσουν την άδειά του. Απευθύνεται λοιπόν στις γυναίκες και τους λέει:

«μην ξεχνάτε ποτέ, ότι δεν είστε άντρες για να “χορτάσετε” και να συνετιστείτε, συλλέγοντας εμπειρίες σαν μέλισσες μέχρι μια ηλικία, γιατί, κακά τα ψέματα, άλλη η φύση του άντρα και άλλη αυτή της γυναίκας, καθώς και ο ρόλος των δύο φύλων στην κοινωνία…»

αλλά και στους άνδρες:

«όσο πιο πολύ τις “σέβεστε” και τις νταντεύετε, τόσο περισσότερο καιρό θα μένετε χωρίς το πολυπόθητο αντάλλαγμα, θα τις ταΐζετε, θα τις ποτίζετε και αυτές θα πηγαίνουν να το δίνουν στους τίμιους νυχτοκαματιάρηδες, που δουλεύουν πίσω από τα bar…».

Άλλος να μας «ξεβλαχέψει»;

Η περιγραφή που ο ίδιος δίνει στον εαυτό του απευθυνόμενος σε όσες και όσους τολμούν να τον σχολιάζουν είναι η ακόλουθη:

«Τα οικονομικά μου πηγαίνουν περίφημα, χαίρω άκρας υγείας (γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά και προσέχω τη διατροφή μου) έχω πολλές δουλειές, είμαι αρκετά εμφανίσιμος, έχω γυναίκα 20 χρόνια μικρότερη περίπου και πάντα επέλεγα τις καλύτερες, γεγονός που θα ζήλευαν πάρα πολλοί και εν ολίγοις είμαι αυτό που θέλετε να γίνετε όλοι αλλά δεν μπορείτε, γιατί είστε ανέμυαλοι και ανεπρόκοποι αλλά βασικά άχρηστοι…».

Δουλειές, λεφτά, γυμναστήρια, εμφάνιση και γυναίκες μικρές και πρώτες στην κατηγορία τους, σαν αμάξια, τα οποία αλλάζονται όταν πια δεν είναι τα καλύτερα που μπορείς να βρεις. Είναι εντυπωσιακό να περιγράφει ένας άνθρωπος τον εαυτό του σαν την Ελλάδα που ξαβλάχεψε μια άλλη υπέροχη προσωπικότητα του πολιτισμού λίγες μέρες πριν.

Και τι σας νοιάζει η άποψη του κάθε τυχαίου;

Νομίζουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν πάρει μια εικόνα για το άτομο αυτό οπότε δεν θα αναφέρουμε άλλα πονήματα του. Ο ίδιος δηλώνει ότι πρόκειται για «χιούμορ». Το τι πιστεύει ο ίδιος βέβαια για αυτά που γράφει μικρή σημασία έχει. Και μπορεί ο συγκεκριμένος κύριος πίσω από τα χυδαία λόγια του απλά να θέλει να τραβήξει την προσοχή επάνω στο άτομο του από ναρκισσισμό.

Το θέμα μας δεν είναι ο κάθε απίθανος σχολιαστής, αλλά ότι πίσω από τέτοια «χιουμοριστικά» δήθεν σχόλια κρύβεται μια πολύ συγκεκριμένη κουλτούρα που ενισχύει τον μισογυνισμό, την μη ανοχή στο διαφορετικό, την πρόκληση αισθήματος ντροπής για το σώμα τους σε άτομα με αυξημένο βάρος.

Αυτό που απαντάμε λοιπόν είναι ότι«μας νοιάζει».

Μας νοιάζει όταν άνθρωποι έχουν το χώρο να εκφράζουν ρητορικές μίσους για άλλες πληθυσμιακές ομάδες. Μας νοιάζει όταν άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις ρητορικές μίσους με πρόσχημα το «χιούμορ» και σαν όπλο για πέντε λεπτά δημοσιότητας. Μας νοιάζει όταν αυτοί οι άνθρωποι με τα λόγια τους καταφέρνουν να κάνουν γυναίκες που θέλουν να πάνε για μπάνιο να αισθάνονται ντροπή για το σώμα τους. Να τις κάνουν να νιώσουν για μια ακόμα φορά στη ζωή τους άσχημες, χοντρές, άχαρες γιατί δεν μπόρεσαν ή δε θέλησαν να ακολουθήσουν τα πρότυπα ομορφιάς.

Πρότυπα που επιβάλλονται από τη βιομηχανία της μόδας προκειμένου να βγάζει τεράστια κέρδη. Άπιαστα πρότυπα που οδηγούν καθημερινά εκατομμύρια νέες κυρίως γυναίκες στην κατάθλιψη ή σε διατροφικές διαταραχές.

Μας νοιάζει

Μας νοιάζει γιατί όλες μεγαλώνουμε ακούγοντας με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ότι για να είμαστε όμορφες πρέπει να είμαστε αδύνατες, για να είμαστε όμορφες πρέπει να είμαστε γυμνασμένες, πρέπει να μην έχουμε τρίχες, πρέπει να μην έχουμε σπυράκια και κυτταρίτιδα, πρέπει… πρέπει… πρέπει. Και κάπου ανάμεσα σε αυτά τα πρέπει πολλές γυναίκες ξεχνάνε να κοιταχτούνε στον καθρέφτη και να δούνε τον πραγματικό τους εαυτό και να τον αγαπήσουνε.

Όσο άβολο, κουραστικό ακόμα και βαρετό και αν είναι, πρέπει να απαντάμε στους «Καρατσιώληδες» από όπου και αν προέρχονται, στο ίντερνετ, στην παρέα, στους χώρους στους οποίους βρισκόμαστε. Πρέπει να στεκόμαστε απέναντι τους και να φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη γιατί έτσι την επόμενη φορά η δική τους φωνή θα είναι πιο σιγανή και οι δικές μας παραλίες θα έχουν λίγες περισσότερες χαμογελαστές γυναίκες.

Στον κάθε Καρατσιώλη λοιπόν λέμε: τα ματάκια σου και σ’ άλλη παραλία, θα κάνουμε μπάνιο όπως θέλουμε εμείς!

Υστερόγραφο

Καθόλου εντύπωση δεν μας έκανε που ο εν λόγω κύριος γράφει μιλώντας για τη Χούντα:

«…εννοώ ότι λόγω της χρήστης διαχείρισης της επταετίας υπήρξε η μετέπειτα ευμάρεια…»

Ενώ αναφερόμενος σε συμπλοκή διαδηλωτών με ΜΑΤ γράφει για τους διαδηλωτές ότι:

«…κανονικά θα έπρεπε να φάνε το ξύλο της χρονιάς τους».

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Ακολουθήστε το «Ξ» στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία άρθρα μας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε αναρτήσεις, φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο και ηχητικά μας σε facebook, twitter, instagram, youtube, spotify.

Ενισχύστε οικονομικά το xekinima.org

διαβάστε επίσης:

7,197ΥποστηρικτέςΚάντε Like
993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,118ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
418ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Πρόσφατα άρθρα