Πικετοφορία στην Νιγηριανή Πρεσβεία, 30 Οκτώβρη, 12μμ

Την Τρίτη 23 Οκτώβρη έγιναν διαμαρτυρίες έξω από τις Νιγηριανές πρεσβείες στο Δουβλίνο, στην Στοκχόλμη, στο Λονδίνο, στην Βιέννη, στις Βρυξέλλες και στο Τελ-Αβίβ.

Έπονται νέες κινητοποιήσεις και σε άλλες πρωτεύουσες στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας για την απελευθέρωση των 3 Νιγηριανών φοιτητών Saburi Akanda Akinola, Taiwo Hassan Soweto, Olatunde Dairo, μέλη όλοι τους του δ.σ. του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Obafemi Awolowo (OAU), στο Ile-Ife, στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Osun. Αλλά και για την άρση όλων των στημένων κατηγοριών και της επιχείρησης ποινικοποίησης του φοιτητικού κινήματος που απλώς παλεύει για τα αυτονόητα δημοκρατικά του δικαιώματα. (βλ. σχετικό άρθρο στην κεντρική σελίδα του site)

Την ίδια μέρα (23/10) στη Νιγηρία, έγινε πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών του Πανεπιστήμιου, με την συμμετοχή του DSM (τμήμα της CWI), αλλά και της Καμπάνιας για Εκπαιδευτικά Δικαιώματα. Η πορεία πήγε αρχικά στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην πρωτεύουσα Osogbo και μετά βάδισε στα γραφεία τηλεοπτικών καναλιών για να καταλήξει στα γραφεία της Ένωσης των Δημοσιογράφων Νιγηρίας, όπου και δόθηκε συνέντευξη τύπου. Λίγες μέρες πριν είχε γίνει αντίστοιχη πορεία στα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων και στην πόλη του Lagos (η παλιά πρωτεύουσα της Νιγηρίας).

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ οργανώνει την εδώ πικετοφορία διαμαρτυρίας στη Νιγηριανή πρεσβεία της Αθήνας, την Τρίτη 30 Οκτώβρη, στις 12.00 μμ. Η πρεσβεία βρίσκεται στην οδό Δολιανής 65 στο Μαρούσι. Πως πάμε εκεί; Με τα λεωφορεία που διασχίζουν την Κηφισίας (βοηθητικά η οδός Δολιανής έπεται του κόμβου της Κηφισίας).

7,132ΥποστηρικτέςΚάντε Like
592ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,114ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
393ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής